محتوا
یک طلاق؛ سهم هر 5 ازدواج در یزد!/بیش از هزار طلاق از ابتدای سال در شناسامه یزدی ها ثبت شد
به گزارش یزدامروز، شاید گفته شود اصل مساله طلاق یک ضرورت است اما ضرورتی که باید به حداقل ممکن کاهش یابد.در این شرایط تلاش برای به حداقل رساندن آسیب های اجتماعی طلاق تنها راه حل ممکن به نظر می رسد.
این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که زن و مردی که از یکدیگر جدا می شوند از نظر شرایط روحی بسیار آسیب پذیر شده و با نوع بدبینی و سوءظن به جامعه می نگرند .این افراد حتی پس از ازدواج مجدد نیز همواره در نگرانی به سر می برند که مبادا در این ازدواج نیز تجربه تلخ گذشته تکرار شود.
زوجینی که از یکدیگر جدا می شوند بویژه زن ها ، پس از طلاق شانس یک ازدواج مناسب را از دست خواهند داد و جامعه به سختی آنها را پذیرا می شود.
اما متاسفانه با همه این تفاسیر کارشناس مسئول آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت اداره کل ثبت احوال یزد به خبرنگار یزدندا گفت: هزار و 266 طلاق در نه ماه اول سال 95 به ثبت رسیده است که بر اساس آمارها به صورت میانگین از هر 5 ازدواج در یزد یک مورد به طلاق ختم شده است که بیشترین طلاق رخ داده در مردان با میانگین سنی 34 و در زنان با میانگین سنی 30 سال بوده است.
مهدی مصدق اظهار کرد: بیشتر از 40 درصد طلاق بین یزدیها در 5 سال اول زندگی رخ می دهد.
شاید این آمار برای استانی چون یزد که صفاتی چون دارالعباده را یدک می کشد چندان جالب نباشد، حال اینکه باید بررسی شود که سرمنشا این آمار چیست؟
شاید بتوان با دلایلی چون مهاجر پذیر بودن استان یزد و ورود افراد غیر بومی به شهر یزد این معضل رنگ و لعاب دیگری به خود بگیرد اما حقیقتا باید دانست چه بومی و غیر بومی این آمار در شأن استان یزد نیست.
مسئولان و دستگاه های زیر ربط چون بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و قوه قضاییه به عنوان سه دستگاهی که بیشتر با معضل طلاق دست و پنجه نرم می کنند باید حداقل آنچه انجام شده و انچه هنوز در وص اقدام است را به مردم گزارش دهند و لااقل آسیب های یک زندگی مشترک را بیشتر به مردم معرفی کنند.
بیشترین طلاق ها در ۵ سال اول زندگی رخ می دهد زیرا بیشترین تعارض نیز در این دوره اتفاق می افتد. اين دوره زمانی بسيار حساس است، بسياری از اوقات اختلافات زوجين در حوزههای بسيار كوچكی است كه اگر آموزش ها و مهارتهای لازم ارائه شود به راحتي می توان از آنها پيشگيری كرد.
مسئولین تلاش می كنند با كمك مراكز مشاوره و ارائه آموزش های لازم به جوانان زمينههای طلاق را كاهش دهند تا با افزایش مهارتهای قبل از ازدواج و کسب مهارتهای زندگی شاهد کاهش آمار طلاق و جلوگیری از تبعات این آسیب اجتماعی باشیم.
آسیب های اجتماعی طلاق
این زنان اغلب یا با مردانی که شرایط مشابه آنها را دارند ازدواج می کنند یا با افرادی که همسرشان فوت نموده و در برخی موارد نیز خواسته یا ناخواسته به عنوان همسر دوم، کانون خانوادهای دیگر متلاشی می کنند.
فرزندان طلاق در این میان بیشترین آسیب را خواهند دید، چه اینکه این کودکان به این علت که از ابتدا شاهد جنجال های خانوادگی بوده اند از روحیه حساس و شکننده ای برخوردارند و به ندرت دیده شده که با فرد دیگری که به جای مادر یا پدر آنها وارد می شوند ارتباط خوبی برقرار نمایند فرزندان طلاق معمولا این فشارهای روحی را تا آخر عمر با خود به همراه داشته و در برخی موارد نیز این آسیب های روحی در غالب حس انتقام از جامعه بروز می کند.
بنابراین با وجود این آسیب ها و هزاران آسیب دیگری که از زوایای مختلف جامعه را با تهدید مواجه می سازد، کارشناسان ، طلاق را به عنوان آخرین راه حل برای زوجین پیشنهاد می کنند.
علل طلاق
کمرنگ شدن معنویات و ارزشهای اخلاقی و دینی، عدم یادگیری مهارتهای زندگی، دخالت اطرافیان، شک و تردید زوجین نسبت به یکدیگر، اعتیاد و حس تنفر از عمده عوامل طلاق در پنج سال اول زندگی است.
اینروزها شاهدیم آمار طلاق به شدت در جامعه ایران رو به افزایش است و در یزد نیز روند طلاق شیب تندی به خود گرفته است.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- متولدین دختر در روز میلاد حضرت زینب (س) در یزد هدیه میگیرند
- در هر ساعت ۱۹ طلاق در کشور ثبت می شود/٨٠درصد طلاقها در٥سال نخست زندگی
- روند چشمگیر افزایشی طلاق در استان یزد
- بیش از هزار طلاق از ابتدای سال در شناسامه یزدی ها ثبت شد/یک طلاق؛ سهم هر 5 ازدواج در یزد!
- تصاویر/تجلیل از پرستاران و عوامل بیمارستان گودرز یزد
- دختر آرایشگر کلاه خواستگار ثروتمندش را برداشت
- فضای مجازی؛ عامل 60 درصد از طلاق ها/ دولت برای حل مشکلات مخرب شبکه های اجتماعی اهتمامی ندارد
- کاهش بیسابقه آمار ازدواج در استان یزد