محتوا محتوا

درِ باغ سبزی به نام قانون تسهیل ازدواج؛

مجلس یازدهم مطالبه برزمین مانده رهبر انقلاب در امر ازدواج محقق را می‌کند؟


نماینده مردم تفت و میبد در مجلس گفت:مجلس مصمم است مسائل تشکیل خانواده و تسهیل ازدواج و جمعیت با توجه به مطالبه چندین ساله و بر زمین مانده رهبر معظم انقلاب احیا کند.

به گزارش صبح تفت به نقل از یزدرسا، بنیادی ترین محور تشکیل یک جامعه موفق، خانواده موفق و ازدواج است که علاوه بر شفارس دین میبن اسلام به این امر، پیشرفت همه جانبه یک جامعه و یک کشور در گرو سیاست های جمعیتی و مسائل خانواده است که مورد توجه همه جوامع امروز قرار گرفته است.

تسهیل امر ازدواج، از مسائل مهمی است که امروزه و در وضع اقتصادی کنونی نیاز به آن بیش از پیش در کشور ما احساس می شود، موضوعی که روزی حتی قانون می شود و دولت ها هم برای آن به ادعای خودشان برنامه های مختلفی ارائه کرده اند اما اینکه آیا ایران در امر تسهیل ازدواج جه میزان موفق بوده باید نگاهی به امار ازدواج در سال های اخیر کرد.

***کاهش 40 تا 50 هزار عددی ازدواج در هر سال

یکی از آمارهایی که هر ساله توسط سازمان ثبت احوال ‌به‌صورت رسمی اعلام می‌شود، آمار ازدواج است که میزان آن به لحاظ فرهنگی و جمعیت‌شناختی اهمیت دارد. آماری که ثبت احوال از میزان ازدواج‌های صورت‌گرفته در سال 1391 اعلام کرد 829 هزار و 968 مورد بود. در سال 92 این آمار به 774 هزار و 513 ازدواج رسید. در سال 93 آمار ازدواج در کل کشور 724 هزار و 324 مورد عنوان شد که این آمار در سال 94 با کاهش حدود 40 هزار موردی به 685 هزار و 357 واقعه ازدواج رسید.

***دغدغه‌های رهبر انقلاب درباره تسهیل ازدواج

در سال 1395 وقتی رهبر انقلاب سیاست‌های کلی خانواده را ابلاغ کردند صریحا یکی از موارد سمت و سوی حرکت نظام را «ایجاد نهضت فراگیر برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان» عنوان کردند.  گذاره «نهضت ترویج ازدواج آسان» از دل این سیاست‌های ابلاغی بیرون آمد اما به جز بر سر زبان‌ها و روی کاغذها به جایی نرسید و مانند باقی موارد ابلاغی این نامه، مسکوت ماند. در سال 1395 وقتی رهبر انقلاب سیاست‌های کلی خانواده را ابلاغ کردند صریحا یکی از موارد سمت و سوی حرکت نظام را «ایجاد نهضت فراگیر برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان» عنوان کردند.  گذاره «نهضت ترویج ازدواج آسان» از دل این سیاست‌های ابلاغی بیرون آمد اما به جز بر سر زبان‌ها و روی کاغذها به جایی نرسید و مانند باقی موارد ابلاغی این نامه، مسکوت ماند.

با روی کارآمد مجلس یازدهم، بسیاری از امیدها برای ایجاد ساز و کار مناسب برای مسائل مختلف جمعیتی، خانواده و ازدواج زنده شد چراکه بسیاری از نمایندگانی که با انتخاب مردم به بهارستان راه یافتند بیش از هر مسئولی از این درد جامعه با خبر هستند.

***جمعیت، ازدواج و خانواده از اولویت های مجلس یازدهم

سید جلیل میرمحمدی نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان اینکه جمعیت، ازدواج و خانواده از اولویت های مجلس یازدهم است اظهار کرد: با توجه به مصمم بودن مجلس یازدهم برای احیای امر ازدواج و خانواده، نمایندگان در تلاش هستند کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده را به صورت مستقل و مجزا تشکیل دهد که حتی در دستور کار روز گذشته 1مرداد ماه مجلس هم بود.

***تشکیل کمیسیون جمعیت و خانواده در مجلس

وی با اشاره به اینکه اجزئیات طرح تشکیل کمیسیون جمعیت و خانواده برای رسیدن به صحن مجلس در دست بررسی است افزود: مسلما امر خانواده و ازدواج نیازمند کمیسیونی توانمند و بی اشکال است تا بتواند سیاست ها و تصمیم گیری های درستی ارائه کند که به همین منظور مقرر شد کار و بررسی فنی و تخصصی بیشتری، این کمیسیون وارد صحن مجلس شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در کنار این طرح نیز هم در کمیسیون بهداشت و درمان و هم در کمیسیون اصل نود کمیته هایی با عنوان خانواده و جمعیت بزودی فعالیت خود را کلید خواهند زد.

عضو کمیسیون اصل نود با تاکید بر اینکه مجلس مصمم است مسائل تشکیل خانواده و تسهیل ازدواج و جمعیت با توجه به مطالبه چندین ساله و بر زمین مانده رهبر معظم انقلاب احیا کند گفت: امیدواریم در مجلس یازدهم شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه ها باشیم.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱ میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور داریم؛ اگر ۲ میلیون نفر از این تعداد هم ازدواج کنند نیازی به سیاست‌های تشویقی فرزندآوری نیست. زیرا اکثر زوجین تمایل برای فرزند اول را دارند و همین موضوع کوچک تأثیر زیادی بر جمعیت خواهد داشت.

میرمحمدی با بیان اینکه قطعاً تنها مشکل مسئله فرهنگی نیست و مشکل اقتصادی نیز وجود دارد عنوان کرد: در عین وجود مشکلات اقتصادی، تغییرات فرهنگی تأثیر بیشتری در تأخیر سن ازدواج دارد. موانع اقتصادی دیر یا زود حل می‌شوند اما عمق مشکل فرهنگی بیشتر است.

***قانون تسهیل ازدواج نیازمند بازبینی 

وی با اشاره به عدم اهتمام به اجرای قانون تسهیل ازدواج بعد از گذشت 15 سال عنوان کرد: معتقد هستیم که این قانون در کل قانون بسیار خوبی است اما جزئیات آن هنوز به پختگی نرسیده و جای کار زیاد دارد و شاید عدم اجرای این قانون به خاطر نبود ساز و کارهای درست در ضمانت اجرایی ان است.

میرمحمدی میبدی خاطرنشان کرد: قطع به یقین قانون تسهیل ازدواج هم باید با بررسی دوباره به یک قانون اجرایی تبدیل شود و دولت هم مکلف و ملزم به اجرای آن باشد.

***فرهنگ سازی در حوزه خانواده و ازدواج دغدغه این روزهای رهبری

حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دیدار جمعی از فعالان و کارشناسان حوزه‌ خانواده در ۲۴ مردادماه ۱۳۹۸ با تاکید بر مسئله‌ی بقاء خانواده، فضای داخل خانواده، ایجاد هنجارِ درستِ دینیِ اسلامی برای بانوان،  مسئله‌ی فرزندآوری، ازدواج مجرّدان اظهار کردند: «در مسائل خانواده به نظر من روی این چند موضوع بخصوص باید تکیه کرد و باید راه‌های عملی پیدا کرد. یکی از کارهای بسیار اساسی در این زمینه فرهنگ‌سازی است؛ باید فرهنگ‌سازی کنید. ببینید چگونه میشود فرهنگ‌سازی کرد؛ بالاخره بروید افکار عمومی را درست کنید، یعنی یک کار بزرگ این است. کار مردمی هم -که اشاره شد کارهای مردمی و اینها- کاملاً درست است. باید کار از دست مردم گرفته نشود، اگر چه دستگاه حکومت مسئولیت دارد، ما هم مسئولیت [داریم]، در مورد مسائل خانواده ما مسئولیت داریم، دولتها مسئولیت دارند، همه‌ی دستگاههای مختلف حکومتی مسئولیت دارند و باید به وظایفشان عمل کنند لکن این پویش مردمی و حرکت عمومی مردمی نبایستی متوقف بشود؛ کار اساسی را این می‌کند و دولتها بایستی کمک کنند.»

انتهای پیام/




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.