محتوا محتوا

در محرم تفت اتفاق افتاد؛

پخش وسیع نشریه ای بی شناسنامه در تفت!


چندی پیش و پس از اتمام ایام عزاداری دهه اول محرم نشریه ای با عنوان « محرم در تفت» توزیع شد؛ نشریه ای بدون شناسنامه و بدون مجوز که به نظر می‌رسد در راستای حذف نام «امام خمینی(ره)» تیتر شده بود.

به گزارش صبح تفت به نقل از دیده بان تفت، چندی پیش و پس از اتمام ایام عزاداری دهه اول محرم نشریه ای با عنوان « محرم در تفت» توزیع شد؛ نشریه ای بدون شناسنامه و بدون مجوز که به نظر می‌رسد در راستای حذف نام «امام خمینی(ره)» تیتر شده بود.

.

New Doc 10_1.

نشریه ای که حسینیه امام خمینی(ره) موقوفه حاجی ابراهیمی را « تکیه شاه نعمت الله ولی» خوانده بود و حتی میدان بعثت یزد را با نام قدیمی آن یعنی« شاه» خوانده بود. که این ها چنین به ذهن متبادر می کند که عده ای فضا را برای چنین اقداماتی مناسب می دانند.

.

New Doc 15_1

.

New Doc 16_1

.

نشریه ای که سبک و سیاق سوالاتش به قدری پایین بود که بالاترین مرتبه امام حسینی بودن را به چندبار کربلا رفتن می‌داند و در تمام مطالب خود به آن اشاره می‌کند.

.

New Doc 13_1

.

نشریه ای که به لحاظ سبک و سیاق مطالبش بسیار ضعیف و بی کیفیت بود. و حتی نگارنده‌اش نمی‌دانست که ندوشن جزو تفت نیست!!؟ چرا که نشریه با عنوان محرم در تفت بود ولی از پیرغلام ندوشنی نام برده بود!!

.

New Doc 17_1

.

سؤالاتی که مطرح می‌شود این است که با وجود اینکه توزیع کننده این نشریه بر همگان مشخص است ولی چرا مسئولین در قبال انتشار آن سکوت کرده‌اند؟

چگونه ممکن است چاپخانه ای پیدا شود که این نشریه بدون مجوز و بدون شناسنامه را چاپ کند؟(چاپخانه‌ها اصولاً در چاپ نشریات مجوزدار نیز محتاط هستند چه برسد به این نشریه بدون مجوز و بی شناسنامه!)

مگر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ نام اسلامی را به یدک نمی‌کشد؟ پس چرا در قبال چنین اقدامات تعمدی سکوت می‌کند؟




Your Rating
Average (4 Votes)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


ک
لطفا متن زیر را دقیق بخوانید:
شینده ها و هیاهیوی فضای مجازی حاکی از آن است که امام جمعه محترم تفت در جلسه شورای فرهنگ عمومی تاکید نموده اند که در هر گونه گفتار و نوشتاری، از ذکر نام مجموعه تاریخی شاه نعمت الله ولی(شاه ولی) پرهیز شود.

در این مقال قصد واکاوی چنین تصمیم و شیوه هایی، آن هم درکش و قوس جریانات سیاسی که هرازگاه گوی قدرت بین آن ها دست به دست می شود و مسیری کاملا متضاد را طی می کند نداریم.ولی از افقی دیگر چند نکته را یادآوار می شویم.

نکته اول؛ اینکه ساخت تاریخ ایران متاثر از تعامل نیروهای چندگانه ای است که شیخ و شاه به عنوان نمادی از دستگاه های سیاسی و مذهبی در ایران محسوب می شود و جلوه بارز آن همجواری مسجد شیخ ، شاه و عالی قاپو مرکز سیاست دولت صفوی در میدان نقش جهان اصفهان است . این تعامل بخش عظیمی از تاریخ ایران را در بر می گیرد هرچند که در بطن این تعامل ، رقابت برای حذف نیز به چشم می خورد شاید به صورت نسبی بتوان گفت انقلاب اسلامی نتیجه عدم تعامل این دو نیروی موثر در روند حرکت تاریخی ایران باشد.

بهر حال همه دستاوردهای مادی و معنوی که ما آن را به عنوان میراث فرهنگی و تاریخی کشور مان می شناسیم نمادی از تعامل دو دستگاه سیاسی و مذهبی در بستر تاریخ بوده است . مصادره یا محو کردن و حذف این میراث به نفع گروه و جریانی خاص چندان عاقلانه به نظر نمی رسد.

نکته دوم ؛ کلمه شاه در ایدئولوژی جمهوری اسلامی که مظهر طاغوت و استبداد محسوب می شود و تلاش برای حذف آن پیوسته ادامه دارد با شاهی که در مجموعه تاریخی تفت به کار گرفته می شود تفاوتش از زمین تا آسمان است گوئیا اولیاء امر در شهر تفت جرء کسانی هستند که در تمیز لغات دچار مشکل هستند. شاه نعمت الله ولی یکی از مشاهیر طریقت وعرفان در کشور ما می باشد که آثار و ابنیه او به غیر از شهر تفت در کرمان نیز موجود می باشد و در آنجا هم احتمالا حسب قرینه، آثار و ابنیه به جا مانده به نحوی باید تغییر نام داده شود.

ما در گفتار عامیانه مردم امکنه ای داریم که با لفظ شاه قرین شده است مثل شاهچراغ یا شاه عبدالعظیم یا شاهزاده فاضل؛ خوشبختی این مکان ها این است که در شهر تفت نیستند و گرنه آنها هم مشمول این تغییر نام می شدند

قابل توجه اینکه خان و وکیل و امیر هم در نظام تاریخی ایران جزء ایادی شاه محسوب می شوند و نام جایگزین برای این امکنه که از آنها مانده است نیز باید کشف و ثبت شود.

نکته سوم ؛ شریعت اسلامی در مسیر گسترش معنوی و ارضی خود با فرهنگ و تمدن های متفاوتی تلاقی کرده است و معمولا اساس این تلاقی هیچ گاه با نگاه سلبی همراه نبوده است حال چگونه به بخشی از میراث تمدن اسلامی نگاه سلبی می شود جای تعجب دارد!؟

مجموعه شاه ولی به عنوان مجموعه خیریه و منشاء اثر در گذر تاریخی شهر تفت نمادی از فرهنگ با شکوه وقف را نیز به نمایش می گذارد که هم چنان در مراسم های خاص به عنوان مرکز شهرستان نقش خود را ایفا می کند .

میراث فرهنگی طی سالیان متمادی هیچ طرحی را که که متضمن توسعه و دوام و ماندگاری آن باشد را تا به حال به اجرا نگذاشته است و به رغم شهرت و آوازه ای که به خاطر برخی آیین های مذهبی داشته حداقل زیر ساخت ها نیز در حد و آوازه آن تامین نشده است.

این وبلاگ نیز هیچ اصراری بر حذف نام رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) را از مجموعه فوق ندارد ولی از جناب مدیح و سایر مسئولین که از خود حساسیت انقلابی نشان می دهند این انتظار میرود که حداقل در شان نام حضرت امام کاری درخور ، شایسته و ماندگار برای این مجموعه انجام دهند که نمایانگر صداقت و وفاداری فرزندان انقلابی حضرت امام باشد نه صرفا بازیگرانی در میدان سیاست که خدای ناکرده از نام آن رهبر فقید توشه ای سازند و نانی خورند.
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۴/۰۹/۱۵ ۰۹:۳۵.