«افزایش فروچاله ها و خشکسالی» جدی ترین بحران های ابرکوه/فاصله فروچاله دولت آباد ابرکوه با مناطق مسکونی کمتر از 300 متر است
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه، صبح امروز در محل فرمانداری ابرکوه جلسه مشترک شورای ترافیک و مدیریت بحران با حضور احمد آخوندی ناظر شهرستان ابرکوه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان یزد و رحیم حاجی ده آبادی رئیس پلیس راه یزد- شیراز و همچنین اعضای شوراهای مذکور برگزار شد.
خشکسالی علاوه بر اقتصاد برمسائل دیگر جامعه تأثیر می گذارد
در ابتدای این نشست سید نبی رسولی فرماندار شهرستان اظهار کرد: وظیفه مدیریت بحران پیشگیری است و در این زمینه باید اولویت ها را مدّنظر قرار دهند؛ لذا مقاوم سازی بناها به علت وجود فروچاله ها، مقابله با خشکسالی، صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف، و آموزش در کلیه زمینه ها باید در دستور کار مدیریت بحران قرار گیرد.
رسولی با بیان اینکه خشکسالی تنها ضرر اقتصادی ندارد، تصریح کرد: خشکسالی موجب ایجاد ضربه های فرهنگی، اجتماعی، روحی و روانی به پیکر جامعه می شود، در همین راستا باید برای مقابله و همچنین سازگاری با این شرایط، اقدمات لازم با تلاش مسئولین و مشارکت مردمی صورت گیرد.
معرفی استان یزد به عنوان پایلوت آموزشی در مدیریت بحران
در ادامه این جلسه احمد آخوندی ناظر شهرستان ابرکوه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، بیان کرد: موارد بحرانی که در استان مطرح می باشد و ابرکوه نیز از آن بی نصیب نبوده است عبارتند از خشکسالی، آفت های گیاهان و محصولات باغی، افزایش فروچاله ها می باشد.
آخوندی تصریح کرد: کاهش بارندگی نسبت به سال های گذشته، تبخیر زیاد، گرمای هوا، برای بخش کشاورزی مشکلات فراوانی ایجاد کرده است، چرا که برخی از گیاهان نیازمند سرما هستند. لذا یکی از راه های مقابله با این بحران تغییر نوع کشت از باغی و زراعی به سمت گلخانه ای می باشد که نسبت به سایر کشت ها آب بسیار کمتری نیاز دارد.
وی خاطرنشان کرد: فروچاله فیض آباد در بین سال های 70 تا 72 شکل گرفت ولی به علت فاصله زیاد با منطقه مسکونی زیاد مورد توجه قرار نگرفت؛ اما فروچاله رودخانه دولت آباد که شکافی بزرگ به طول یک کیلومتر ایجاد کرده است، کمتر از 300 متر با منطقه مسکونی فاصله دارد و در مسیر بلوار نبی اکرم(ص) نیز قرار گرفته است. چنین فروچاله ای در هیج جای ایران وجود ندارد و این نشان دهنده وضعیت بحرانی و خطرناک آن می باشد.
ناظر شهرستان ابرکوه در شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، افزود: یکی از مسائل بحرانی نیز، وجود آفت های مختلف گیاهی از جمله آفت مگس می باشد که در سالی جاری خسارت زیادی به کشاورزان و باغداران سراسر استان یزد وارد آورده است.
آخوندی ضمن اشاره به اینکه استان یزد به عنوان پایلوت آموزشی کشور شناخته شده است، یاد آور شد: آمار نشان می دهد تنها 10 درصد از مردم استان برای مقابله با بحران آمادگی دارند. آمار مذکور نشان می دهد بیشترین تمرکز ستاد بحران استان باید بر روی آموزش قرار گیرد.
اهمیت ابرکوه به علت جاده ترانزیتی بودن/ راه اندازی مرکز فرماندی پلیس راه در 5 کیلومتری ابرکوه
در ادامه رحیم حاجی ده آبادی رئیس پلیس راه یزد- شیراز، ابراز کرد: در استان یزد 39 نقطه حادثه خیز ترافیکی که اولویت بسیار دارند معرفی شده که دو نقطه آن مربوط به ابرکوه می باشد؛ یکی تقاطع کمربندی با جاده هروک و دیگری 18 کیلومتر از جاده مهردشت-هارونی که نیازمند پیگیری فوری دستگاه های مربوطه از جمله اداره راه و شهرسازی می باشد.
حاجی ده آبادی ادامه داد: ابرکوه به علت بُعد مسافت با مراکز استان های فارس و یزد، مورد مظلومیت واقع شده که نیازمند توجه ویژه مسئولین است. ابرکوه به علت واقع شدن در مسیر ترانزیتی سایر استان ها از اهمیت خاصی برخوردار شده و باید از نظر امنیتی مورد پوشش پلیس راه قرار گیرد.
وی اذعان کرد: باید به اطلاع مردم برسانیم که دوربین های برون شهری مربوط به سازمان حمل و نقل و دوربین های داخل شهر نیز متعلق به شهرداری می باشد. دوربین های برون شهری سرعت خودروها را از یک دوربین تادوربین بعدی به صورت پیمایشی محاسبه می کنند و در صورت تخلف رانندگان را اعمال قانون می کنند؛ لذا رانندگان نمی توانند در مقابل دوربین سرعت خود را کم کنند و به محض خروج از دید دوربین سرعت را افزایش دهند.
رئیس پلیس راه یزد- شیراز همچنین از راه اندازی ساختمان موقت مرکز فرماندهی پلیس راه در 5 کیلومتری ابرکوه خبر داد و گفت: به زودی مرکز مذکور راه اندازی شده و یک مرکز کنترل سرعت نیز برای اتوبوس ها در این نقطه در نظر گرفته خواهد شد.
در ادامه این جلسه اعضای شورای شهر مهردشت و نماینده شهرداری از مسئولین خواستار رسیدگی به وضعیت دفع آب های سطحی و هدایت آن به خارج از مناطق مسکونی شدند.
انتهای پیام/ م.ف