«فؤاد معصوم» رئیسجمهور عراق شد+«زندگینامه»
به گزارش یزد رسا، پارلمان عراق ظهر پنجشنبه در پنجمین جلسه خود، به ریاست سلیم الجبوری و با حضور 226 نماینده، برای انتخاب رئیس جمهور و جانشین «جلال طالبانی» تشکیل جلسه داد.
پس از پایان رأیگیری و شمارش آرا در دور اول، رقابت به «فواد معصوم» و «حنان الفتلاوی» عضو «دولت قانون» محدود شد. در دور نخست رأیگیری، فؤاد معصوم 175 رای از 275 رأی را کسب کرد اما این مقدار هنوز برای پیروزی در این انتخابات کافی نبود.
سرانجام در دور دوم رأیگیری حنان الفتلاوی به درخواست «ائتلاف ملی» از رقابت انصراف داد و فؤاد معصوم عملا رئیس جمهور شد اما در اینجا نیز اعتراضاتی به رأی فؤاد معصوم مطرح شد که سرانجام در دور نهایی رأیگیری، حسین الموسوی با فؤاد معصوم رقابت کرد.
پس از برگزاری دور نهایی رأیگیری، سلیم الجبوری رئیس پارلمان عراق سرانجام اعلام کرد که فؤاد معصوم 211 رأی و رقیب نهایی او حسین الموسوی 17 رأی کسب کرد و بدین ترتیب معصوم رئیس جمهوری عراق لقب گرفت.
ائتلاف ملی به موازات انصراف فائق الشیخ علی و فتلاوی در دور دوم از نامزدی، از فؤاد معصوم خواست تا در خصوص مسائل جاری عراق و وحدت این کشور و مسائل مربوط به کرکوک و نفت این کشور موضعی روشن اتخاذ کند.
در ادامه رئیس پارلمان عراق اعلام کرد که جلسه بعدی پارلمان در 5 آگوست برگزار خواهد شد.
فؤاد معصوم رئیس جمهوری جدید عراق کیست؟
دکتر «محمد فؤاد معصوم» که روز پنجشنبه رئیس جمهور عراق شد، سیاستمدار کردتبار و لیبرال عراقی است که در خانوادهای مذهبی و اصیل متولد شد. پدرش رئیس علمای کردستان و یکی از کسانی بود که به همگرایی مذهبی و همزیستی دینی فرا میخواند.
فؤاد معصوم سال 1938 در شهر کویه دیده به جهان گشود. خانواده او از روستای خبانین هستند که یکی از توابع منطقه هورامان به شمار میرود. خانواده او و خانواده «مام جلال» رئیس جمهور سابق، از بزرگترین خانوادههای مذهبی در کویه هستند.
وی تعلیمات ابتدایی را در مدارس دینی کردستان گذراند، تا اینکه به سن 18 سالگی رسید. سپس سال 1958 رهسپار قاهره شد تا تحصیلات عالیه خود را در دانشگاه الازهر ادامه دهد. وی توانست سال 1975 مدرک دکترای فلسفه اسلامی را با رساله ای تحت عنوان «فلسفه و اهداف اخوان الصفا» از دانشگاه الازهر اخذ کند.
وی پس از سفر به سوریه و دیدار با «خالد بکداش» کمیساریای حزب کمونیسم سوریه به این حزب پیوست، ولی در پی مواضع بکداش در قبال اکراد، از این حزب کناره گیری کرد و سال 1964 به حزب دموکرات کردستان پیوست.
معصوم سال 1968 به عنوان مدرس در دانشکده ادبیات دانشگاه بصره و استاد میهمان دانشکده حقوق این دانشگاه و نماینده حزب دموکرات کردستان در بصره مشغول به فعالیت شد.
وی سال 1973 به عنوان نماینده انقلاب کردستان در قاهره تعیین شد و تا سال 1975 در آنجا باقی ماند.
سمتهایی که وی عهده دار آنها بوده عبارتند از:
- سال 1976: یکی از بنیانگذاران اتحادیه میهنی کردستان
- سال 1992: ریاست کابینه اول منطقه کردستان
- عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان از زمان تاسیس این حزب در سال 1976
- انتقال به بغداد در سال 2003 پس از سقوط رژیم صدام، به عنوان یک عضو هیئت نمایندگی اقلیم کردستان در بغداد
- سال 2004: نخستین رئیس موقت مجلس پس از سقوط رژیم صدام
- سال 2005 عضو عضو مجلس
- ریاست اتحادیه میهنی کردستان در دو مرحله پارلمانی در سالهای 2005-2010
منبع: فارس
Related Assets:
- تاریخچه پیدایش داعش/ نقش آمریکاییها در قدرت گرفتن داعش/ گزینههای احتمالی در عراق
- اسرائیل میخواست در بحبوحه فتنه داعش در عراق، موضوع غزه را یکسره کند/مسائل منطقه بیارتباط با یکدیگر نیست
- تسلیم تصمیم های خودسرانه نمی شویم/نفوذ بسیار زیادی درعراق داریم/ مردم غزه از خود دفاع میکنند/ آمریکا و متحدان غربیاش از داعش حمایت میکنند
- نقش عربستان در اشغال شمال عراق به دست داعش
- هویت نامعلوم سران اصلی تشکیلات داعش افشا شد +عکس
- عراق: جنگ با داعش در چارچوب سازمان ملل باشد