ID : 32817824
کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی علوم پزشکی یزد خبر داد

ابتلای 150 یزدی به بیماری تب مالت/ مصرف لبنیات غیرپاستوریزه بیشترین عامل تب مالت


کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در 9 ماهه نخست سال جاری 150 نفر در استان یزد به بیماری تب مالت مبتلا شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ابتلا به این بیماری افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار یزد رسا، کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد در نشست کارگروه امنیت غذایی استان با اشاره به بیماری‌های مشترک انسان و دام از جمله تب مالت و آنفلوانزای فوق حاد گفت: درسال گذشته بیشترین ابتلا به بیماری تب مالت در کشور در اواخر فصل بهار و اوایل فصل تابستان اتفاق افتاده است.

حسن سلمانی 23 درصد عامل بروز بیماری تب مالت در کشور در سال گذشته را ناشی از مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه، 24 درصد ناشی از تماس با دام، 46 درصد استفاده از فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه و تماس با دام و 7درصد را نامشخص اعلام کرد.

وی با بیان اینکه در 9 ماهه نخست سال جاری 150 نفر در استان یزد به بیماری تب مالت مبتلا شدند، ادامه داد: امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 130 نفر، ابتلا به تب مالت در استان افزایش یافته است و پراکندگی بروز این بیماری نشان می‌دهد که شهرستان‌های خاتم، ابرکوه و بهاباد در این زمینه وضعیت بدتری نسبت به دیگر شهرستان‌های استان دارند.

سلمانی با بیان اینکه بیشترین مبتلایان به تب مالت در 9 ماهه امسال در استان را خانه‌داران تشکیل می‌دهند، افزود: 52 درصد از مبتلایان به بیماری تب مالت دراین مدت مردان یزدی و 48 درصد زنان هستند و همچنین حدود 79 درصد از مبتلایان را افراد شهرنشین و 21 درصد را روستاییان استان تشکیل می‌دهند.

وی بیان اینکه گروه سنی 30 تا 39 سال بیشترین موارد ابتلا به بیماری تب مالت در استان را در 9 ماهه نخست امسال داشتند، گفت: 52 درصد عامل بیماری تب مالت در استان در این مدت مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه، 35 درصد تماس با دام و مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه، 10 درصد تماس با دام و سه درصد مابقی نامشخص است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر اینکه مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه در استان بیشترین عامل بروز بیماری تب مالت است، گفت: پنیر، شیر و بستنی بیشترین فرآورده‌های لبنی هستند که مصرف سنتی و غیرپاستوریزه بودن آنها موجب بروز تب مالت شده است.

وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که با دامپزشکی استان منعقد شده است، به تشریح مصوبات جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مشترک دام و انسان پرداخت که از جمله آنها می‌توان به تشدید نظارت بر سلامت شیر قبل از عرضه با انجام بازرسی و نمونه برداری توسط دامپزشکی، تبادل آموزشی بین ارگان‌های مرتبط  اشاره کرد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.