آبرسانی سیار به 220 روستای شهرستان تفت
دبیر شورای مدیریت بحران شهرستان تفت در گفتگو با خبرنگار صبح تفت، به تشریح وضعیت خشکسالی در شهرستان تفت پرداخت و گفت: شهرستان تفت بیشترین درگیری را با معظل خشکسالی در سطح استان دارد.
«اکبر سبزواری» افزود: جمعیت شناور نزدیک به 100 هزارنفری تفت در ایام تعطیلات، بار سنگینی را بر دوش این شهرستان بویژه در حوزه آبرسانی تحمیل می کند.
وی با بیان اینکه بار جمعیتی استان بر روی تفت، استفاده از منابع آب که اکثراً از قنوات است را چندین برابر کرده، تصریح کرد: 60 درصد از جمعیت ثابت شهرستان تفت در مناطق روستایی ساکن است و بیش از 70 درصد آب مورد نیاز مناطق روستایی شهرستان تفت به آبدهی قنوات بستگی دارد.
دبیر شورای مدیریت بحران تفت خاطرنشان کرد: 220 روستای شهرستان تفت با بصورت سیار آبرسانی سیار می شود و روزانه حدود 450 مترمکعب آب توسط 8 دستگاه خودروی تانکردار به روستاها حمل و در تانکر های ثابت موجود در 220 روستا جهت برداشت روستاییان تخلیه می شود.
وی ادامه داد: امروز شهرستان تفت چالشی بزرگتر از خشکسالی ندارد چراکه خشکسالی باعث تخلیه روستاهای شهرستان تفت و مهاجرت جمعیت به سمت شهر شده است.
سبزواری در رابطه با میزان بارش باران در شهرستان تفت، اذعان داشت: طبق میانگین 30 ساله، میانگین بارش نرمال شهرستان تفت 3/195 میلیمتر است و این در حالیست که میانگین بارش سال زراعی 92-93 آن 1/123 میلیمتر سال زراعی 93-94 حدود 80 میلیمتر، سال 94-95 كمتر از 50 میلیمتر بوده و در سال 95- 96 به کمتر از 46 میلیمتر رسیده است.
دبیر شورای مدیریت بحران شهرستان تفت، ارتفاعات شیرکوه را مهمترین منابع تامین کننده آب استان یزد دانست و گفت: میزان بارندگی در ارتفاعات شیرکوه که مهمترین منبع تغذیه منابع آب استان است، در سال آبی جاری نسبت به میانگین دراز مدت بیش از 40 درصد کاهش داشته است.
وی در مورد تدابیر اتخاذ شده برای حل و کاهش تاثیر خشکسالی در تفت گفت: آبرسانی سیار به روستا یک راه حل کوتاه مدت است که صرفاً تامین کننده آب شرب مردم است اما برنامه بلند مدت برای مقابله با خشکسالی، انتقال آب از محلی خارج از شهرستان تفت است که امیدواریم با پیگیری های انجام شده بتوانیم میزان قابل توجه از آب انتقالی به استان یزد را به شهرستان تفت تخصیص دهیم.
انتهای پیام/