ID : 7246027
استاندار یزد:

اتباع بیگانه باید به نقطه قوت استان یزد تبدیل شوند/ در قبال سوادآموزي مهاجران خارجي مسئوليم


استاندار یزد گفت: با تقویت فرهنگ اتباع بیگانه مجاز در کلاس‌های نهضت سوادآموزی، اتباع بیگانه باید به نقطه قوت این استان تبدیل شوند.

به گزارش یزد رسا، سید محمد میرمحمدی پیش از ظهر امروز در شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی استان یزد اظهار داشت: برای جامعه ما به عنوان یک کشور مسلمان، آمار بی‌سوادی هرچند کم و پایین، پسندیده نیست زیرا در دین  اسلام به طور مؤکد بر سوادآموزی و کسب علم و دانش تاکید شده است.

وی از سواد به عنوان چراغ زندگی سالم یاد کرد و افزود: سواد، شاخص تشخیص تمدن‌ها و اصول زندگی صحیح است و سواد هرگز محدودیت‌پذیر نیست.

استاندار یزد، تلاش برای باسواد کردن افراد را اقدامی بسیار شایسته و پسندیده خواند و بیان کرد: از دست‌اندرکاران امر سوادآموزی در همه ارگان‌ها باید قدردانی شود زیرا اقدام آنها در راستای آگاه و بیدار کردن یک جامعه است.

وی با اشاره به لزوم تلاش بیشتر برای باسواد کردن افراد جامعه به ویژه در استان یزد تصریح کرد: باید در افراد بی‌سوادی که انگیزه باسواد شدن ندارند، انگیزه ایجاد کرد و صرف‌نظر از افرادی که به دلایل ژنتیکی از نعمت سواد محروم هستند، برای بقیه افراد لازم التعلیم، شرایط تحصیل و سوادآموزی فراهم شود.

میرمحمدی خاطرنشان کرد: تلاش برای افراد لازم التعلیم، بومی و غیربومی نمی‌شناسد، برای افراد بومی ایرانی، یک تکلیف دینی و ملی انجام می‌دهیم و برای افراد بومی خارجی نیز وظیفه داریم سواد را به عنوان یک حق شهروندی به آنها ارائه کنیم و نباید در این زمینه در حق اتباع خارجی کوتاهی شود.

وی تصریح کرد: البته موضوع اتباع بیگانه غیرمجاز متفاوت است و ما هیچ تعهدی در قبال این افراد نداریم.

استاندار یزد اظهار داشت: ما با بینش توحیدی اسلام خود را در برابر همه انسان‌ها مسئول می‌دانیم و جهان بینی اسلامی این حکم را داده که با پیشرفت انسان‌ها خرسند و از ظلم بر آنها ناخشنود شویم زیرا اسلام به بشریت و انسانیت توجه دارد و برای آن ارزش قائل است.

میرمحمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سال 1394، سال پایان بی‌سوادی در استان یزد در نظر گرفته شده است، بیان کرد: در شرایطی که مهاجرت‌ها، حضور اتباع بیگانه، محروم ماندن کودکان از تحصیل و ... را همواره داشته‌ایم، پایان بی‌سوادی آن هم در این مدت زمان محدود، منطقی نیست.

وی تصریح کرد: نباید برای پایان دادن به بی‌سوادی در مدت زمان مشخص و تعیین شده برنامه‌ریزی کرد زیر عملا شدنی نیست بلکه باید در راستای ریشه‌کنی بی‌سوادی گام برداشت و تلاش کنیم تا بی‌سوادی را به حداقل ممکن برسانیم.

استاندار یزد با اشاره به انتظاراتی که از دستگا‌ه‌های مختلف در زمینه ریشه‌کن شدن بی‌سوادی در استان یزد وجود دارد، بیان کرد: این انتظارات به دستگاه‌ها ابلاغ شده و آنها نیز استقبال کرده‌اند و مخالفت و اعتراضی نیز در این زمینه نداشته‌اند.

وی با تاکید ویژه بر برنامه‌ریزی اصولی برای باسواد کردن اتباع بیگانه مجاز در استان یزد با توجه جمعیت قابل توجهی که دارند، اظهار امیدواری کرد: با سواد‌آموزی به مهاجران خارجی، فرهنگ مهاجران تقویت شود و به جای نقطه ضعف به نقطه قوت استان تبدیل شوند و با کمک خود آنها، شاهد معرفی اتباع بیگانه غیرمجاز باشیم.

میرمحمدی با بیان اینکه در سال جاری باسواد شدن 543 تبعه خارجی در دستور کار است، تصریح کرد: باسواد کردن این تعداد کار چندان دشواری نیست و امیدواریم با همکاری اداره اتباع و مهاجران خارجی، نهضت سوادآموزی و آموزش و پرورش و سایر دستگاه‌ها این کار امسال انجام شود.

 

740 بازمانده از تحصيل در يزد شناسايي شدند/ شناسایی و جذب بی سوادان مهم ترین مشکل پیشروی سوادآموزی استان یزد

احمد شیرزاد مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد امروز(30 تیر) در نخستین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان که در محل سالن مرحوم حمیدیا استانداری یزد برگزار شد با بیان اینکه مبارزه با بی سوادی طرحی ملی است گفت:قاعدتا در انجام طرح های ملی تمام دستگاه ها و ارگان ها باید برای انجام آن یکدیگر را کمک کنند.
وی با اشاره به وجود 740 دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان یزد افزود: هماهنگی و برنامه ریزی های لازم در خصوص ادامه تحصیل این دانش آموزان صورت گرفته است.
شیرزاد ابراز امیدواری کرد: با پوشش 100 درصدی بی سوادان شاهد ورودی تازه ای در این زمینه نباشیم و هیچ کودک بازمانده از تحصیلی در استان وجود نداشته باشد.
وی از وجود حدود 29 هزار بی سواد در استان خبر داد و گفت: از این تعداد حدود 11 هزار نفر بومی استان و مابقی اتباع بیگانه ساکن در استان می باشند که در رده سنی 10 تا 49 سال قرار دارند.
شیرزاد با بیان اینکه مدارس و مدیران را بسیج کرده ایم تا اولیای بی سواد دانش آموزان را شناسایی و جذب کنند افزود: از لحاظ اعتبارات، آموزش، صدور گواهی و... مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد تصریح کرد: شناسایی و جذب بی سوادان مهم ترین مشکل آموزش و پرورش استان در راه مبارزه با بی سوادی می باشد.
وی با اشاره به سخنان رهبری در خصوص ریشه کن شدن بی سوادی تا پایان برنامه پنجم توسعه در اسفند 94 ابراز امیدواری کرد با همت سایر دستگاه های استان سال آینده شاهد نداشتن بی سواد در استان باشیم.
شیرزاد اظهار داشت: سیاسیت استان باید در این زمینه مشخص باشد تا بتوان تدبیر لازم را در این خصوص به کار برد.

منابع: فارس و مهر و شبستان




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.