آثار تاریخی ابرکوه محور توسعه شهرستان/ راه آهن یزد- اقلید در اولویت کاری دولت قرارگرفت
به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، جلسه شورای اداری شهرستان با حضور سید حسینی معاونت امور هماهنگی عمرانی استانداری یزد، رضایی مدیر کل راه سازی استان، حسینی امام جمعه و مسئولین ادارات و نهادهای شهرستان ابرکوه در فرمانداری برگزار شد.
در ابتدای جلسه سید نبی رسولی فرماندار به بیان مشکلات و معضلات شهرستان در زمینه راه های ارتباطی و جاده ها، خشکسالی و کم آبی، فقدان صنایع تبدیلی و سردخانه در بخش کشاورزی، نیمه تمام ماندن پروژه های عمرانی و صنعتی پرداخت.
سید حسینی معاونت امور هماهنگی عمرانی استانداری یزد اظهار داشت: هم اکنون در کشور ۵۷ هزار پروژه نیمه تمام عمرانی دارد که برآورد قیمت آن بر اساس پایه قیمت سال ۸۹ بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد تومان می باشد و اتمام این پروژه ها در شرایط عدم افزایش قیمت تا ۲۰ سال آینده به طول می انجامد.این آمار در سطح استان به ۳ هزار و ۴۰۰ پروژه نیمه تمام می رسد.
سید حسینی افزود: سیاست های دولت بر این اساس است که پروژه های نیمه تمامی که پیشرفت فیزیکی آن تا ۸۰ درصد باشد در اولویت قرار گیرد. با توجه به اینکه پروژه هزار میلیاردی راه آهن یزد- اقلید کمتر از۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و بر طبق سیاست های دولت نباید در اولیت قرار گیرد، به علت اهمیت ویژه این طرح و مکاتبات و گفتگوهای انجام شده با وزیر مربوطه این طرح در اولیت قرار گرفته است.
وی اذعان داشت: پروژه راه آهن ۱۰۰۰ میلیارد هزینه در بردارد.۲۴۰ کیلومتر مربع از این راه آهن در استان یزد است و بقیه در استان فارس. با توجه به اینکه این پروژه کمتر از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بر طبق سیاست های فعلی دولت در اولویت نمی باشد ولی با مکاتبات و گفتگو های انجام شده با وزیر محترم مربوطه و به علت اهمیت این طرح، پروژه راه آهن در اولویت قرار گرفته است.
معاونت امور هماهنگی عمرانی استانداری یزد تاکید داشت: ابرکوه از نظر میراث فرهنگی در استان و حتی در کشور دارای وجهه مطلوبی می باشد. از منظر سازمان گردشگری کشور از جمله مهمترین شهرها است و آثار تاریخی ابرکوه می تواند یکی از محورهای توسعه شهرستان باشد. اما بحث ایران گردی و گردشگری همیشه از مسائل سیاسی متاثر بوده و هست و این موضوع بر کاهش و افزایش توریست ها اثر می گذارد.
سید حسینی در خاتمه گفت: مسئول میراث فرهنگی شهرستان می تواند با یک برنامه ریزی مناسب و مهیا کردن محورهای مطلوب از قبیل پذیرایی، محل اسکان مناسب، تهیه بروشور و معرفی آثار تاریخی شهرستان، و … از گرشگرانی که از یزد به شیراز و بالعکس از ابرکوه عبور می کنند، استقبال نمایند تا گردشگران تمایل پیدا کنند که مدت زمان بیشتری درابرکوه بمانند.
سپس حجت الاسلام والمسلین حسینی امام جمعه در تکمیل سخنان رسولی اظهار داشت: مشکل ابرکوه نبود پشتوانه و حمایت مالی از نظر زیرساخت های اقتصادی است. بر طبق قانون شهرستان هایی که دارای کارخانجات تولیدی و صنعتی و منابع و معادن می باشند از درآمدشان برای برطرف کردن نیازهای شهرستان بهرده برداری می شود؛ در صورتی که ابرکوه از داشتن چنین پشتوانه مالی محروم است.
حسینی تصریح کرد: مسئولین استان باید تدابیری در راستای رفع تبعیض بین شهرستان های استان داشته باشند. آنچه که ما به آن دلگرم هستیم، داشتن مردمی صبور، مومن، با اخلاص، ولایت مدار و انقلابی است که نسبت به رنج و مشقت همزیستی با کویر امتحان خود را پس داده و می دهند. اما افق آینده و نوید بخش به لطف خدا می تواند درانتظار ابرکوه باشد در صورت فعال شدن راه آهن یزد- اقلید، فعال شدن راه مواصلاتی خاتم- ابرکوه- اصفهان، تمام شدن پروژه دو بانده شدن راه ابرکوه- شاه راه اصلی شیراز و مسیرهای عمده ای که در دست اقدام است و می تواند ثمرات گویا و نتایج پرباری از نظر رونق اقتصاد داشته باشد.
رضایی مدیر کل راه سازی استان در راستای مشکلات بیان شده بیان داشت: مهمترین پروژه شهرستانی در ابرکوه راه ارتباطی تفت- ابرکوه- سورمق می باشد که هم اکنون کاستی هایی دارد که باید برطرف شود تا امنیت و ایمنی کامل داشته باشد. پروژه بعدی جاده ابرکوه- جرقوئیه است که در دستور کار قرار دارد و با پایان یافتن این پروژه در اقتصاد شهرستان رونق ایجاد خواهد شد.