ادامه گامهای دیپلماتیک با توجه تام به ملاحظات رهبری برداشته شود/ توصیه اقتصادی مجلس به دولت
به گزارش یزد رسا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز یکشنبه در نطق پیش از دستور در صحن علنی مجلس ضمن تسلیت شهادت امام جواد(ع) اظهار داشت: گرچه امام جواد(ع) هنوز 25 سال از عمرش نگذشته بود که به شهادت رسیدند، اما در همین دوره کوتاه به دو جهت مناظرات علمی زیادی داشتند؛ جهت اول از طرف شیعیان بود که در آن زمان با توجه به سن کم آن حضرت میخواستند علم الهی امام(ع) را دریابند و طبیعی بود که مجالس متعددی به این منظور ترتیب دهند.
وی ادامه داد: جهت دوم از سوی حکومت به ویژه مأمون و معتصم دو خلیفه معاصر ایشان بود که آنها میکوشیدند با تشکیل مجالس مناظره آن امام(ع) را رودرروی برخی دانشمندان زمان خود قرار دهند تا شاید امامت ایشان زیر سوال رود. روایاتی که از این مناظرات باقی مانده است، علاوه بر اینکه حاوی معارف عمیق فقهی، اخلاقی و کلامی است تفوق علمی امام(ع) را نسبت به دیگران به خوبی نشان میدهد اما به دلیل سن کم امام مجموعا حدود 220 حدیث پیرامون مسائل مختلف اسلامی از آن حضرت در دسترس ما قرار دارد.
رئیس مجلس تصریح کرد: از جمله در کتاب "تُحَفُ العُقول" از امام جواد(ع) نقل شده که فرمود مومن به 3 ویژگی نیاز دارد؛ "توفیق الهی، خود واعظ خویش باشد و نصیحت دیگران را بپذیرد". ارکان این پیام هم، جهت تربیت اسلامی را به خوبی نشان میدهد و هم روش تربیتی اسلام که تکیه بر آراستگی نفسانی دارد را بیان میکند.
لاریجانی با اشاره به روایتی از امام جواد(ع) اظهار داشت: امام جواد(ع) در روایتی در مورد ساختار دین نقل عجیبی دارد که فرمودند، خداوند اسلام را پدید آورد و عرصه آن را قرآن، نور آن را حکمت، حصن آن را معروف و ناصر آن را پیامبر(ص) و شیعیان قرار داد؛ در این بیان قرآن و حکمت بویژه حکمت که براساس روایت، نور و حقیقت دین معرفی شده است، محتوای دین را تشکیل میدهد. همچنین مقصود از معروف اصول اخلاقی دین است و حصن و حصار اسلام معرفی شده که بدون رعایت اصول اخلاقی دین در دست مومنان نمیماند و مورد هجمه قرار میگیرد.
رئیس مجلس دادمه داد: حافظان و ناظمان این مجموعه رسول خدا(ص)، اهلبیت و شیعیان هستند. نکته دیگر این است که از اصحاب امام جواد(ع) همچون حضرت عبدالعظیم حسنی، علیبن مهزیار، ذکربن آدم، فضل بن شاذان نیشابوری از فقها و متکلمین نامدار شیعه و سعدبن سعد قمی میتوان یاد کرد که ایرانیان توفیق همراهی نزدیک با آن امام(ع) را داشتند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: از خداوند توفیق پیمودن طریق آن امام همام را برای ملت خواستار هستیم.
وی با اشاره به انفجار روز گذشته در کاظمین گفت: انفجار روز گذشته در کاظمین و در میان عزاداران امام جواد(ع) بار دیگر خطر جریانهای تکفیری و تروریستی را برای منطقه و مسلمانان نشان داد.
رئیس مجلس ادامه داد: تاسف از آنجاست که سرویسهای اطلاعاتی برخی کشورهای قدرتمند و برخی دولتهای کجاندیش منطقه از سالها پیش از این گروهها حمایت کردند اما در شعار خود را مخالف تروریسم معرفی کردند. این دغلکاری و رفتار دوگانه فضایی ایجاد کرده که تروریسم در آن به وجود میآید و رشد میکند.
لاریجانی افزود: امروز خون عزاداران برعهده کسانی است که جریانهای تروریستی را به وجود آوردند و حمایت کردند.
وی با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری تاکید کرد: سخنان مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای درباره تحرک دیپلماتیک کشور از چند بعد حائز اهمیت است. اولا اصل تحرک دیپلماتیک را در شرایط فعلی کشور لازم و مورد حمایت قرار دادند که برای فعالان این عرصه پشتیبانی بسیار ذیقیمتی است.
رئیس مجلس ادامه داد: در همینجا ملاحظاتی را مطرح کردند که ضروری است در ادامه مسیر به آن توجه تام شود و در چارچوب مدنظر رهبر معظم انقلاب گامهای بعدی برداشته شود. ثانیا در کنار تحرک دیپلماتیک توجه همه مسئولان را به بالا بردن توان اقتصادی و خودکفایی جلب کردند.
لاریجانی ادامه داد: بارها این مسئله در مجلس مطرح شده که تکیه بر دانش درونی و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی داخل، کلید صلاح کشور و ملت است و حتی در روابط دیپلماتیک و آسان نمودن مسیر مذاکرات موثر خواهد بود.
وی اضافه کرد: ممکن است به ذهن برخی متبادر شود که تسهیل روابط دیپلماتیک هم به رونق اقتصادی و فضای کسب و کار مدد میرساند. طبعا این امور نسبت به یکدیگر تاثیرات متقابلی دارند اما نکته اساسی این است که هر چه قدرت درونی اقتصادی متکی بر دانش بومی افزایش یابد، هزینههای مذاکرات دیپلماتیک کاهش مییابد. لذا توصیه مجلس پیرو رهنمودهای مقام معظم رهبری به دولت این است که با تسهیل فضای کسب و کار و به کارگیری نخبگان داخلی همت خود را در درجه اول معطوف به این امر کند.
منابع: تسنیم و فارس