آرامش، از اثرات سبک زندگی اسلامی است/اخلاق،تمدن اسلامی را در چشم مردم دنیا مقبول جلوه می دهد
به گزارش خبرنگار یزد رسا از میبد، نشست سبک زندگی اسلامی ایرانی در مسجد صاحب الزمان مهرجرد میبد با سخنرانی دکتر ترابی برگزار شد.
در این مراسم به آسیب شناسی سبک زندگی از دیدگاه های اسلام و قرآن کریم پرداخته شد.
دکتر ترابی در ابتدا با مطرح کردن چندین سوال اهمیت مسئله سبک زندگی را به حضار یادآور شد. وی در ابتدا پرسید: سبک زندگی امروز ما مبنایش از کجا ناشی می شود؟ چه آسیب هایی در زندگی ما وجود دارد که منشاء بسیاری از مشکلات زندگی روزمره ماست؟ آسیب های اقتصادی، اخلاقی اجتماعی، پوشش و …؟ چرا زندگی امروز ما با استانداردهای اسلامی فاصله دارد؟
در ادامه وی افزود: مشکلات امروز زندگی از کجا ناشی می شود؟ از فرهنگ زندگی ما؟ از عدم توجه به اسلام؟ آیا این مشکلات ناشی از تأثیرپذیری از فرهنگ غرب است؟ آیا ناشی از استبداد حاکم بر زندگی ایرانی ها در تاریخ معاصر است؟ آیا این سبک زندگی ناشی از عقب ماندگی ایران است؟ خلاصه بهترین سبک زندگی چیست؟ برای شروع آسیب شناسی اساسا هدف ما از زندگی چیست؟
دکتر ترابی خاطر نشان ساخت: با نگاه به قرآن و آموزه های اسلام در می یابیم که در بعضی از آیات، خداوند اراده کرده است که صالحان وارث زمین باشند. بر این اساس ما به دنبال بلند کردن پرچم اسلام در تمام نقاط دنیا هستیم. اما آیا با این سبک زندگی می شود؟ با این دروغ، تزویر، ریا و رشوه می توانیم مقدمه حکومت حضرت مهدی باشیم؟
سخنران مراسم سبک زندگی اسلامی ایرانی اضافه کرد: هدف اصلی حرکت به سوی تمدن بزرگ اسلامی است. باید در تمام ابعاد به آن نقطه مطلوب برسیم. آن چیزی که می تواند فرهنگ اسلامی و تمدن اسلامی را در چشم مردم دنیا مقبول جلوه دهد، عبارت است از اخلاق.
وی گفت: مسلمان ها در طول ۳۰سال دوتمدن بزرگ آن روز را توسط اخلاق تحت تسلط درآوردند. قرآن هدف بعثت را مکارم اخلاق معرفی می کند. انسان امروز پا به کره ماه گذاشته است. اما ارتباط با هم نوع را بلد نیست. دچار اضمحلال اخلاقی شده است. هدف از اصلاح سبک زندگی اخلاق است. ما خدا را می پرستیم برای تکامل آداب، سبک زندگی و رفتار، اینها نکات اصلی است.
دکتر ترابی اظهار داشت: رهبری فرمودند: اگر ما در بعد مادی پیشرفت بکنیم اما از لحاظ اخلاقی پیشرفت نداشته باشیم کاری نکرده ایم و این نکته مهمی است.
وی تاکید کرد: سبک زندگی اسلامی یکی از اثراتش آرامش روانی است که در سایه آن پیشرفت هر چیزی حاصل می شود. با توجه به اینکه روح انسان بخشی از انسان است و تعالی انسان به این بخش بستگی دارد. آرامش انسان از طریق مال و ثروت به دست نمی آید، این تاکید صریح قرآن است. آرامش تنها از طریق ارتباط خدا به دست می آید. بحران بشر امروز به خاطر فاصله گرفتن از خدا و گاهاً مبارزه با خداست.
در ادامه دکتر ترابی با پخش تعدادی از سخنرانی ها مقام معظم رهبری در رابطه با سبک زندگی پرداخت و متن زندگی را بخش اصلی تمدن دانست.
وی گفت: از جمله سوالاتی که مقام معظم رهبری در سخنرانی هایشان برآن ها تاکید می کنند و خواستار آسیب شناسی آن ها هستند بدین شرح است: چرا فرهنگ کار جمعی در ایران ضعیف است؟ چرا در برخی از بخش های کشورمان طلاق زیاد است؟ چرا صله رحم در ما ضعیف است؟ چرا فرهنگ رانندگی را رعایت نمی کنیم؟ چرا در برخی از مناطق کشور ما جوانان به سمت اعتیاد کشیده می شوند؟ آپارتمان نشینی چقدر ضروری است؟ الگوی تفریح سالم چیست؟ نوع معماری در کشور ما چگونه است؟ چه قدر این نوع معماری کنونی ما عقلانی است؟ طراحی لباس ما چه طور؟ مسئله آرایش در بین زنان و مردانمان چه طور؟ در بین ما دروغ چه قدر رواج دارد؟ علت کارگریزی چیست؟ و …
دکتر ترابی در بین آسیب هایی که رهبر بر روی آن ها تاکید داشتند به این مسئله پرداخت که منشا این آسیب ها کجاست؟ در جواب این مسئله به ۴ دلیل اشاره کردند از جمله اینکه آیا ریشه در اعتقادات اسلامی دارد؟ در کدام یک از اصول اسلامی این آسیب ها توصیه شده است؟ آیا آسیب زندگی امروزه از ارزشی های دینی ناشی می شود؟
وی گفت: اولین محور در جواب این است که بخشی از ناهنجاری ها ناشی از تاثیرپذیری از عناصری چون بهائیت، مسیحیت و فرقه های جدید التاسیس هستند. امروز سه هزار شبکه ی ماهواره ای بر فراز ایران برنامه پخش می کند. کسانی که پشت این برنامه ها هستند به نوعی آخوند درباری محسوب می شوند.
وی در ادامه به چند کنفرانسی که توسط آمریکا در قاهره برگزار شد پرداخت و افزود: آنها در این کنفرانس ها راه کار داده اند که چگونه می توان بر ملل مسلمان تسلط پیدا کرد. آنها معتقدند جنگ غرب با جهان اسلام قدمتی ۱۴۰۰ ساله دارد. آنها می گویند باید اصطلاح ثواب و گناه توسط ما تعریف شود.
دکتر ترابی به سخنان کسانی چون جان کالوین فرمانده ناتو اشاره کرد که گفته بود، جنگ سرد را از شوروی بردیم و حالا باید به نبرد واقعی که با اسلام است بپزداریم. هدف اصلی ما مبارزه با پدیده خمینی است. امروز ماهواره ها، اینترنت و رسانه ها در اختیار غرب است که برای زدن اصل اسلام استفاده می کنند.
وی خاطرنشان ساخت: مسئله بعدی غرب زدگی و تقلید کورکورانه از غرب است. وی در توضیح این بحث به نقش زن در زندگی پرداخت و باتوجه به اهمینت این نقش به آسیب شناسی نقش زنان در زندگی روزمره اشاره کرد و بعضی از نگاه های امروزی چون شغل زنان، تجملات زندگی، کم رنگ شدن حریم ها را از آسیب های امروزی دانست. مشکلات امروز ما در موضع حجاب و حیا حاصل ۱۵۰ سال تلاش پادشاهان است.
این سخنران در ادامه قانون گریزی، فرار از مالیات، فرار از گمرک، بی توجهی به قانون و نظم را از اثرات حاکمیت طاغوتی بر ایران که سالها طول کشیده دانست و اظهار داشت: مسئولین در بعد از انقلاب در الگوسازی سبک زندگی اسلامی کم گذاشته اند. دیگر اینکه ما بعد از انقلاب حدود ۲۶ هزار ترور موفق بر علیه مسئولین، نخبگان و مردم توسط دشمنان داشته ایم که اینها اثرات جبران ناپذیری بر جامعه گذاشته است. جای خالی آنها پر نشد.
وی گفت: نکته بعدی این است که بعضی از ماها متاسفانه از اصول سبک زندگی اسلامی خبر و اطلاع داریم اما به این نوع سبک زندگی فعلی عادت کرده ایم. چاره کار در بازگشت به اسلام است.
دکتر ترابی در پایان به سوالات حضار پاسخ داد.
خبرنگار : سید محمد نبوی