از جان کری بپرسید اتهام «جفری استرلینگ» چیست؟!
به گزارش یزد رسا، حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان با اشاره به اخبار منتشر شده درباره محتوای توافق هستهای احتمالی گفت: «اگرچه هنوز گزارش رسمی و قابل استنادی از روند مذاکرات هستهای لوزان منتشر نشده است ولی برخی اخبار غیررسمی و البته قابل اعتنا از نزدیکی ایران و 1+5 به یک توافق حکایت میکنند. اخبار یادشده اگر صحت داشته باشد میتوان گفت این توافق با آنچه مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده و هست فاصله داشته و در آن خطوط قرمز ترسیم شده، بهگونهای که مورد انتظار بود رعایت نشده است».
مدیرمسئول کیهان به شش مورد اشاره کرده آنها را ناقض خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران دانست: «نخست آنکه فقط بخشی از تحریمها به حالت تعلیق در میآید و حال آنکه باید همه تحریمها لغو میشدند. دوم، تحریمهای شورای امنیت به قوت خود باقی میماند. سوم، تحریمهای تعلیق شده نیز یک بازه زمانی شش یا نهایتاً یکساله دارد و ادامه تعلیق به شرایط بعدی موکول میشود. چهارم، قطعنامه شورای امنیت که قرار است بهعنوان تضمین توافق و تعهدات دو طرف صادر شود، تحت فصل هفتم منشور ملل متحد خواهد بود که موضوع آن تهدید صلح و امنیت جهانی است و پذیرش قطعنامه فصل هفتمی بهمفهوم آن است که ایران میپذیرد برنامه هستهایاش تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی بوده و هست. پنجم اینکه توافق یادشده بهخلاف انتظار و تأکیدهای قبلی، دو یا چند مرحلهای است، و تکلیف بسیاری از جزئیات در آن مشخص نشده است. ششم، تعهدات ایران در حالی غیرقابل بازگشت است که تعهدات 1+5 بازگشت پذیر است».
شریعتمداری در ادامه گفت: «اما نکته در خور توجه دیگر که گفته میشود در توافق پیشِروی گنجانده شده ــ و در صورت پذیرش آن از سوی ایران خطر بزرگی در پی خواهد داشت ــ این است که قرار است ایران برای تمدید تعلیق تحریمها دور جدیدی از همکاری با آژانس را در چارچوب «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) آغاز کند. منظور از PMD یافتن نشانههایی نیست که حاکی از انحراف برنامه هستهای کشورمان از حالت صلحآمیز به فاز نظامی باشد، چرا که طی بازرسیهای 12ساله آژانس، هیچ نشانهای از این نوع در فعالیتهای هستهای ایران دیده نشده است».
مدیرمسئول کیهان در پاسخ به این سؤال «پس منظور از PMD چیست؟» گفت: «منظور این است که در این مرحله آن بخش از فعالیتهای نظامی ایران مورد نظر است که احتمال ــ توجه شود که فقط احتمال ــ استفاده از آن در بهکارگیری سلاح هستهای وجود داشته باشد، چیزی شبیه تحریم فروش سیم خاردار به ایران در دوران جنگ تحمیلی با این بهانه که گفته میشد ایران میتواند از سیم خاردار برای ایجاد موانع حلقوی در جبههها استفاده کند، بنابراین سیم خاردار در فهرست تجهیزات جنگی جای میگیرد!».
شریعتمداری با اشاره به اینکه یکی از خواستههای آمریکا در مذاکرات هستهای بازرسی از صنایع موشکی ایران و دسترسی به دانشمندان و کارشناسان موشکی کشورمان بوده است، یادآور شد: «بهانه این خواسته این بوده که بهقول خانم وندی شرمن در گزارش به کنگره، بسیاری از موشکهای بالستیک ایران قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارند. بنابراین صنایع موشکی ایران نیز باید در چارچوب مذاکرات هستهای و بخشی از این مذاکرات باشد!».
مدیرمسئول کیهان ادامه داد: «حال تصور بفرمائید در توافق پیشِروی، مسئله PMD را بپذیریم. در این صورت باید به بازرسان آژانس اجازه بازرسی از صنایع موشکی کشورمان را بدهیم. از آنجایی که در PMD مسئله احتمالات مطرح است، آنها با این بهانه که موشکهای بالستیک ایران ــ مثلاً نوع شهاب ــ قابلیت حمل کلاهک هستهای را دارند، خواهان توقف تولید و امحای موشکهای موجود خواهند شد».
شریعتمداری در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر اینکه اگر ایران بازرسی از صنایع موشکی را نپذیرد چه اتفاقی میافتد، گفت: «اگر بازرسی از صنایع موشکی را نپذیریم، آژانس اعلام میکند که ایران به تعهد خود در توافق عمل نکرده و حاضر به همکاری در چارچوب PMD نشده است. و چنانچه بازرسی را بپذیریم ولی تولید موشکهای بالستیک را متوقف نکنیم، در این حالت 1+5 ادعا خواهد کرد که برنامه هستهای ایران شامل ابعاد احتمالی نظامی است».
مدیرمسئول کیهان درباره تبعات پذیرش توقف تولید موشک بالستیک گفت: «در این صورت با یک فاجعه بزرگ روبهرو خواهیم شد و یکی از اصلیترین پایههای اقتدار نظامی خود را که برخورداری از موشکهای بالستیک است از دست خواهیم داد. در چنین شرایطی به کشوری ضعیف تبدیل میشویم که نه تنها توان حمایت از جبهه مقاومت را ندارد، بلکه در مقابل تهدید برخی از کشورهای کوچک منطقه نیز نمیتواند ایستادگی کند و این دقیقاً همان هدف نهایی آمریکا از چالش هستهای است. در صورت پذیرش مسئله PMD، چالش هستهای را به میدان نظامی نیز کشیدهایم».
شریعتمداری با طرح درخواستی از تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: «تیم هستهای کشورمان از آقای جان کری بپرسند: اتهام جفری الکساندر استرلینگ در محاکمهای که این روزها در آمریکا جریان دارد، چیست؟».
مدیرمسئول کیهان در توضیح ماجرای آقای استرلینگ گفت: «ماجرا اینگونه است که شخصی بهنام جیمز ریزن از خبرنگاران معروف نیویورک تایمز کتابی با عنوان State of War یعنی وضعیت جنگ تألیف کرده و در آن کتاب برخی از عملیات مخفی سازمان سیا علیه برنامه هستهای ایران را فاش کرده بود، از جمله به ماجرایی اشاره میکند که در آن قرار بود یکی از مأموران سیا تحت عنوان واسطه و دلال، نقشههایی از تولید سلاح هستهای را به ایران بفروشد. سپس، آمریکاییها با فاش کردن این ماجرا، و هیاهو درباره آن، ادعا کنند که ایران در پی تولید سلاح هستهای بوده است. این اتفاق با هوشمندی مسئولان ایرانی که ناشی از مخالفت جدی با تولید سلاح بود، به نتیجه نرسید. ولی مقامات قضایی آمریکا خبرنگار نیویورک تایمز و نویسنده کتاب یعنی جیمز ریزن را تحت فشار قرار دادند که خبر یادشده را از کدام منبع به دست آورده است. او نیز نهایتاً نام منبع خود را که یکی از مأموران سیا بهنام جفری استرلینگ بود، فاش کرد که در نتیجه استرلینگ امروزه بهاتهام افشای عملیات محرمانه سیا تحت محاکمه است».
شریعتمداری ادامه داد: «این ماجرا بهوضوح نشان میدهد آمریکاییها برای متهم کردن ما به تولید سلاح هستهای در پی سندسازی بودهاند. دقت کنیم که اتهام استرلینگ «افشای اسناد» است، نمیگویند «جعل»، میگویند افشا و این یعنی خودشان اعتراف میکنند دست به سندسازی زدهاند. بنابراین، میتوان بدون کمترین ابهامی به این نتیجه رسید که آمریکاییها وقتی خودشان دست به سندسازی میزنند تا برنامه هستهای ایران را نظامی جلوه دهند، پذیرش گفتوگو درباره مسئله PMD از طرف خود ما، زمینه بسیار مناسبی برای طرح ادعاهای مشابه است. تردید نباید کرد که مسئله PMD ماهیت فنی و حقوقی ندارد، بلکه یک پروژه اطلاعاتی با هدف متهم کردن ایران است».
مدیرمسئول کیهان گفت: «حال باید از آقای جان کری پرسید: آیا ملزم کردن ایرانبه همکاری با آژانس در چارچوب PMD دام جدید و خطرناکی نیست که پیش پای تیم هستهای کشورمان پهن کردهاند؟».
شریعتمداری در پایان تأکید کرد: «نهایتاً این نکته چندبار مطرحشده نیز نیاز به تکرار دارد که آمریکا به مذاکره نیازمند است نه توافق».
انتهای پیام/س
Related Assets:
- عراقچی: پیشرفتی نداشتیم اما ممکن است به نتیجه برسیم/کری: امروز پیشرفت اندکی داشتیم اما موضوعات سخت باقی مانده است
- کری و اوباما آخرین تحولات مذاکرات هستهای را به اطلاع کشورهای عرب رساندند/ متهم کردن ایران به ایجاد بیثباتی در منطقه
- بیانیه یک سند توضیحی است و هیچ گونه تعهد و الزامی در پی ندارد/ بیانیه توافقنامه نیست
- عذرخواهی دو پهلوی کیهان، از محسن رضایی!