ID : 4922565
فراکسیون حامیان دولت در خانه ملت تشکیل نمی شود

اصلاح طلبان و کمبود نیروی «اعتدال» در مجلس


«نمایندگان اصلاح طلب احساس بیهودگی می کنند» همین جمله سرآغاز شکل گیری تلاشها برای تشکیل فراکسیون اعتدال در مجلس شورای اسلامی بوده است .

 به گزارش یزدرسا ،«نمایندگان اصلاح طلب احساس بیهودگی می کنند» همین جمله سرآغاز شکل گیری تلاشها برای تشکیل فراکسوین اعتدال در مجلس شورای اسلامی بوده است . عابد فتاحی نماینده اصلاح طلب مجلس که از دو ماه پیش در پی تشکیل این فراکسیون برای پیشبرد اهداف دولت در مجلس است ، اعتقاد دارد فراکسیون پیروان خط امام یا اصلاح طلبان و همچنین فراکسیون رهروان ولایت به خوبی نمی توانند اهداف دولت در مجلس را پیش ببرند و دولت باید حمایت های قوی تری را از داخل مجلس با خود به همراه داشته باشد .

این فراکسیون با این حال در همان بدو تولد مورد بی مهری حامیان دولت قرار گرفته و با وجود اینکه تا کنون چندین جلسه تشکیل شده تا رسما این فراکسیون نوپا حداقل با حضور ۱۰ تا ۱۵ نماینده ابراز وجود کند ، باز هم این امکان برای طراحان آن فراهم نشده است .

در ابتدای شکل گیری این فراکسیون گمان می رفت این فراکسیون با حضور ۱۰۰ تا ۱۴۰ نماینده مجلس تشکیل شده و به رقیب سرسختی برای فراکسیون رهروان ولایت با ریاست علی لاریجانی تبدیل شود اما در اولین جلساتی که فراکسیون اعتدال یا فراکسیون حامیان دولت قرار بود در مجلس شکل بگیرد ، بحث نمایندگان بر سر نام این فراکسیون بالا گرفت و با وجود اینکه برخی بر این عقیده بودند که نام فراکسیون باید شعار دولت باشد تا نشان داده شود که اعضای این فراکسیون حامیان دولت هستند ، عده دیگری بر این عقیده بودند که بهتر است این فراکسیون به صورت چراغ خاموش و با نام دیگری به فعالیت خود ادامه دهد .

چه کسانی قرار بود عضو فراکسیون باشند ؟
این فراکسیون قرار بود از بین نمایندگان اصولگرا و اصلاح طلبی که حامی دولت هستند تشکیل شود اما در همین ابتدای راه به نظر می رسد آنقدر اهداف این فراکسیون مبهم و برنامه هایش نا مشخص بود که بسیاری از نمایندگان از جمله نمایندگان شاخص اصلاح طلب ترجیح داده اند همان فراکسیون اقلیت را داشته باشند و دست به تشکیل فراکسیون سوم در مجلس نزنند. از کسانی که تاکنون تمایل خودر ا برای عضویت در این فراکسیون اعلام کرده اند میتوان به علی مطهری ، علیرضا محجوب نمایندگان تهران و عابد فتاحی نماینده ارومیه اشاره کرد.البته گفته شده بود که محمد رضا تابش دبیر فراکسیون پیروان خط امام نیز از موسسان این فراکسیون جدید بوده که بعدا این خبر تکذیب شد .

اما چرا نمایندگان به دنبال تشیل فراکسیون سوم در مجلس بوده اند ؟ اکثر نمایندگانی که نامشان در میان اعضای این فراکسیون دیده می شود ، از اصولگرایانی هستند که نتوانسته اند موقعیت خود را در فراکسیون رهروان مجلس پیدا کنند و به همین دلیل سعی دارند با تشکیل ائتلاف با برخی اصلاح طلبان دیگر که در فراکسیون اقلیت با چنین سرنوشتی مواجه شده اند، نشان دهند که صدای سومی هم در مجلس شنیده می شود و وقت مجلس نباید در روزمرگی به هدر برود .

رقابت با لاریجانی بماند برای بعد !
از همان ابتدای مطرح شدن بحث تشکیل این فراکسیون به یکی از دلایلی که اشاره شد تلاش برای تاثیر گذاری بر انتخابات هیات رییسه مجلس بوده است . این افراد با این حال این مسئله را رد کرده اند اما مسایلی که در رسانه ها در این باره مطرح می شد نشان داد که چندان هم اعضای این فراکسیون به این مسئله کم رقبت نبوده اند. آنها عنوان می کردند که حمایت رییس مجلس از دولت کم بوده و با تشکیل فراکسیون خاص باید این حمایت بیشتر شود . این بحث ها اما با برخی موضعگیریهای علی لاریجانی در مجلس کمرنگ تر شد . لاریجانی چندی پیش با اعلام حمایت از اقدامات دولت در عرصه گفت و گوهای هسته ای اعلام کرد که همه باید پشتیبان دولت باشند . او همچنین در اوج خبرهای مربوط به مذاکرات وین اعلام کرد که اگر طرف غربی حاضر باشد ، می توان در عرض سه روز با ۱+۵ به توافق رسید !

این صحبت ها و همچنین حمایت رییس مجلس از کمک و مشورت گرفتن خانه ملت از مجمع تشخیص مصلحت نظام در طراحی طرح های مختلف و تصویب لوایح باعث شد عده ای از نمایندگان که اعتقاد داشتند از دولت به اندازه کافی در مجلس حمایت نمی شود ، رای خود را عوض کنند و اعلام کنند در همین فراکسیون رهروان که با ریاست لاریجانی اداره شده و حامی دولت نیز هست، میتوان از اقدامات دولت حمایت کرد.

کمال الدین پیرموذن نماینده اردبیل و یکی از اعضای فراکسیون رهروان در همان زمان در مورد دلایل شکل نگرفتن فراکسیون اعتدال یا فراکسیون حامیان دولت خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تشکیل این فراکسیون ممکن بود برخی تبعات سیاسی را به دنبال داشته باشد این فراکسیون شکل نگرفت اما همچنان فراکسیون رهروان ولایت با تاثیر‌گذاری و حرکت‌های مثبت و عزم جدی در عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حاضر است و به نظر نمی‌رسد نیازی به تشکیل فراکسیون‌های جدید همچون فراکسیون اعتدال باشد.

افکار نیوز




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.