اعمال سیاستهای انقباضی مالی؛ عمده علت نارضایتی مردم/بدهی 100میلیارد تومانی سازمانهای بیمهگر به بیمارستان شهیدصدوقی
به گزارش یزدرسا؛ نظام سلامت کارآمد نیازمند مشارکت فعال و رابطه ی نزدیک ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و دریافت کنندگان آن است. نظام مراقبت سلامت در کشورهای مختلف با تأثیر پذیری از شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهت ارائه خدمات از قبیل پیشگیری، درمان و بازتوانی به آحاد مردم به شکلهای متفاوت سازماندهی می شود که در این میان رضایت افراد از خدمات ارائه شده نیز مهم است.
رضايت از خدمات، شاخص مناسبي براي سنجش کيفيت خدمات و نحوه ارائه آن، از نظر گيرندگان خدمت بوده و با توجه به اینکه سيستم شبکه بهداشت و درمان يکي از برنامه هاي مبتني بر اصول عدالت اجتماعي و مشارکت مردمي است رضايت سنجي در مديريت سلامت علاوه بر تامين اطلاعات مورد نياز براي ارتقاي سطح خدمات بهداشتي-درماني به دليل اثر عوامل رواني و ذهني بر سلامت موجب ارتقاي سطح سلامت افراد به طور غيرمستقيم نيز مي شود.
در این گزارش خبرنگار یزدآوا؛ به سراغ مسئولین امر بهداشت و درمان استان یزد رفتیم و اقدامات آنان را برای افرایش میزان رضایتمندی مردم در این حوزه جویا شدیم؛
اعمال سیاست های انقباضی مالی؛ عمده علت نارضایتی مردم
رئیس بیمارستان شهید صدوقی یزد با بیان این مطلب که بیمارستان شهید صدوقی در حال حاضر دارای 480تخت بستری دائم بوده که به طور متوسط روزانه پذیرای 400 تا 450 بیمار است گفت: این بیمارستان شامل بخش های متنوعی از جمله بخش زنان و زایمان پر خطر،نوزادان، جراحی تخصصی مانند ارتوپدی،چشم،گوش و حلق و بینی ،جراحی عمومی،بخش های تخصصی مانندبخش عفونی،بخش های فوق تخصصی نظیر خون و آنکولوژی، بخش های متنوع داخلی، واحدهای آندوسکوپی،سی تی اسکن،آی سیو اطفال،نوزادان و جنرال است که این بخش ها متنوع ترین و بیشترین تعداد بخش های بیمارستانی در یزد را شامل می شوند.
حسین سلیمانی از انجام عملیات بهسازی و بازسازی اورژانس این بیمارستان نیز خبر داد و اظهار داشت: با تکمیل این واحد به ترتیب 10 و 15 تخت بستری برای بانوان و آقایان، 5 تخت احیا و بخش های سرپایی به ظرفیت بیمارستان اضافه مي شود.
سلیمانی در ادامه عمده علت نارضایتی مردم را اعمال سیاست های انقباضی مالی توسط بیمارستان عنوان کرد و ابراز داشت: اخیرا بیمارستان شهید صدوقی به دلیل کمبود منابع مالی مجبور به اعمال سیاست های انقباضی شده و این امر عامل نارضایتی مردم را تشکیل می دهد چرا که تا مدتی قبل ارائه خدمات درمانی به صورت گسترده تری به بیماران صورت می گرفت وبیمارستان سهم بیشتری را برای هزینه هایی نظیر آزمایشات و وسایل جراحی گران قیمت پرداخت می کرد که متاسفانه در حال حاضر به دلیل عدم پرداخت مطالبات بیمارستان توسط سازمان های بیمه گر سهم پرداختی بیماران از 6 به 10 درصدافزایش یافته و بیماران باید هزینه بیشتری را پرداخت کنند.
وی دومین دلیل شکایات مردمی را برخوردهای نادرست برخی از پرسنل با مردم عنوان کرد و اظهار داشت: علی رغم اینکه در این بیمارستان خدمات ارزشمندی به بیماران ارائه می شود اما بعضا ممکن است برخی از پرسنل بنابر دلائل مختلف برخورد نامناسبی با مردم داشته و یا بعضا مراجعه کنندگان به دلیل شرایط خاصی که دارند با پرسنل ما رفتار نامناسبی داشته و وی نیز برخورد متقابل داشته باشد و یا اصلا افراد برخورد پرسنل از روی وظیفه را نامناسب تلقی کنند که البته در این باره نیز جلسات متعددی را با همکاران به ویژه پرسنل جدیدالورود مانند دانشجویان کارآموز برگزار کرده و تذکرات لازم در این خصوص داده شده و می شود.
رئیس بیمارستان شهید صدوقی سومین علت نارضایتی مردم را به علت پذیرش بیماران سخت و ارجاعی از مراکز دیگر در این بیمارستان دانست و بیان داشت: بیمارستان شهید صدوقی به دلیل بهره مندی از پزشکان حاذق و به نام، یک بیمارستان ارجاعی است و بیماران فراوانی از شهرستان ها و استان های دور و نزدیک، در زمان سخت شدن روند درمان به این بیمارستان ارجاع داده می شوند و طبیعی است که با توجه به شرایط بیماران ارجاعی اگر چنانچه برای یکی از این بیماران اتفاق ناخوشایندی بیفتد ممکن است اطرافیان وی شاکی شوند و از نظر آنان پرسنل بیمارستان مقصر جلوه کنند.
سلیمانی اضافه کرد:تمام کادر بیمارستان در تلاش برای جلب رضایت بیماران و همراهان آن ها هستند و قطعا این سطح از مراجعه به دلیل رضایتمندی نسبی مردم از خدمات این بیمارستان است هرچند که بنده به علت وجود برخی مشکلات از مردم پوزش می طلبم.
186 فقره شکایت در سه ماهه سوم سال جاری
مدیردفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی هم از وصول 186 مورد شکایت به صورت حضوری و غیر حضوری به این دفتر در سه ماهه سوم سال جاری خبر داد و گفت: از این تعداد شکایت 17 درصد مربوط به امور شهروندی نظیر تاخیر پزشک در مرکز درمانی، 17 درصد مربوط به خدمات درمانی،4 درصد مربوط به خدمات بهداشتی و بیشتر شکایات نیز مرتبط با مسائل مالی نظیر عدم پرداخت به نیروها،شرکت های طرف قرارداد دانشگاه ،شرکت های تجهیز پرشکی و شرکت های دارویی بوده است.
عبدالخالق جعفری ادامه داد: بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی گستردگی فراوانی دارند و علی رغم خدمات ارزنده ای که به مردم ارائه می کنند ممکن است دارای کاستی هایی نیزباشند.
جعفری شکایت و رسیدگی به آن را ازحقوق شهروندی مردم دانست و اظهار داشت: در راستای حقوق شهروندی، مردم حق دارند از حقوق خود مطلع باشند و مطالبات بهداشتی ودرمانی خود را از دانشگاه علوم پزشکی طلب کنند.
مدیردفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی افزود: تمامی شکایات مردمی ثبت و ضبط شده و مورد بررسی قرار می گیرد به طوری که از مجموع 186 مورد شکایت در سه ماهه سوم سال، 182 مورد مختومه شده و 4 مورد مابقی نیز در دست بررسی است که البته از این تعداد 64 شکایت به صورت حضوری، 6 شکایت نیز توسط دستگاه های نظارتی نظیر سازمان بازرسی و مابقی به صورت اینترنتی به دفتر واصل شده است.
وی خاطر نشان کرد: از آن جا که شکایات باید از نظر کارشناسی برخوردار باشد بنابراین پس از ثبت شکایت، موضوع به کارشناس هم تراز ارجاع داده شده و مورد بررسی کارشناسی قرار می گیرد.
جعفری روش های حضوری،تلفنی،اینترنتی و صندوق های عملکرد و ارزیابی را از راه های ارائه شکایات عنوان کرد و ابراز داشت: البته سریعترین و راحت ترین روش ارائه شکایت به صورت تلفنی است که مردم می توانند با تماس با شماره تلفن 03537245115 شکایات خود را با کارشناسان مربوطه به صورت مستقیم مطرح کنند.
مدیردفتر ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی ضمن اطمینان خاطر به مردم در زمینه پیگیری شکایات، در خصوص نحوه رسیدگی به شکایات هم گفت: البته یکسری شکایات غیر معقول وجود دارد که قابل رسیدگی نیست اما در خصوص رسیدگی به شکایات معقول باید بگویم که به محض ثبت شکایت در سامانه اینترنتی یک شماره تلفن در اختیار افراد قرار می گیرد که می توانند پس از سه روز کاری برای پیگیری شکایت خود با آن تماس بگیرند، در شکایات حضوری هم آدرس و کدپستی شاکی ثبت شده و نتیجه پیگیری به صورت کتبی اعلام می شود همچنین در شکایت تلفنی نیز شماره تلفن شاکی ثبت و نتیجه به اطلاع وی رسانده می شود.
وی درپایان اذعان داشت: استان یزد در منطقه جنوب شرق پذیرای بیماران زیادی از استان های کرمان،هرمزگان،فارس و... است و طبیعی است که این میزان از پذیرش حجم کاری دانشگاه را زیاد کرده وعلی رغم خدمات فراوان در این حجم از کار، که بیش از ظرفیت ارائه می شود کاستی هایی نیز وجود دارد که از مردم عزیز از این بابت عذرخواهی می کنیم.
بدهی 100میلیارد تومانی سازمان های بیمه گر به بیمارستان شهید صدوقی
محمد زارع زاده مدیر بیمارستان شهید صدوقی نیز از بدهی 100میلیارد تومانی بیمه سلامت و تامین اجتماعی به این بیمارستان خبر داد و اذعان داشت: ارائه برخی خدمات دربیمارستان ها مستقیما با درآمد بیمارستان در ارتباط است و از طریق وصول مطالبات آن ها تامین می شود متاسفانه بیشترین علت نارضایتی بیماران ناشی از فشار افزایش پرداختی هاست که اگر سازمان های بیمه گر مطالبات بیمارستان را پرداخت کنند می توان سطح رضایتمندی مردم را در این زمینه افزایش داد.
زارع زاده؛ سهل الوصل ترین راه برای ارائه شکایات را مراجعه به دفتر سوپروایزی بیمارستان و یا شکایت تلفنی عنوان و اظهار داشت: البته راه های دیگری نظیر درج شکایت در سایت بیمارستان،ارسال شکایت کتبی از طریق صندوق شکایات در بیمارستان یا صندوق عملکرد و ارزیابی دانشگاه نیز برای ارائه شکایت وجود دارد.
وی ضمن اطمینان به مردم در خصوص بررسی و پیگیری شکایات آنان گفت: ما از کانال های مختلفی شکایات را رصد کرده و مورد برسی قرار می دهیم و پس از بررسی آن ها نتایج شکایات توسط روابط عمومی به شکات اطلاع رسانی می شود.
مدیر بیمارستان شهید صدوقی در ادامه یکی دیگر از علل نارضایتی مردم را کمبود تخت بستری عنوان کرد و اظهار داشت: به دلیل حجم بالای مراجعه و ارائه خدمت به هموطنان از استان های جنوبی در اکثر اوقات تخت های بیمارستان اشغال بوده و در بسیاری از موارد بیماران تا زمان خالی شدن تخت در بخش ها، در بخش اورژانس بستری می شوند.
وی افزود: علیرغم بالا بودن میزان حجم کار، خدمات درجه یکی به مردم ارائه می دهیم که قطعا دراین میان کاستی هایی نیز وجود دارد و وجود این کاستی ها و عدم اطلاع مردم می تواند نارضایتی آنان را رقم یزند مثلا در زمینه تخت های بستری واقعا در برخی بخش ها مثل بخش داخلی با کمبود مواجه ایم و در برخی بخش ها که تخت خالی وجود دارد به علل مختلف قادر به بستری کردن بیمار نیستیم مثلا ممکن است در بخش چشم تخت خالی وجود داشته باشد اما نمی توان در کنار بیماری که عمل چشم داشته به علت عفونت های بیمارستانی فرد دیگری با بیماری متفاوت را بستری کرد و یا در زمینه برخورد پرسنل ممکن است همکار ما بنابر دلائلی مانند فشار کاری و یا مشکلات شخصی برخورد مناسبی با مردم نداشته باشد که البته این توجيه مناسبی نیست ویا در برخی تخصص ها با کمبود پزشک متخصص روبرو هستیم که این موضوع باعث قرار گرفتن مریض در صف انتظار می شود و ممکن است درست در زمانی که نوبت بیمار فرا می ر سد فردی اورژانسی وجود داشته باشد که به دلیل فوریت، نوبت او با آن بیمار جابه جا شود و بیمار این تاخیر و جابه جایی را تعمدی تلقی می کند بنابراین اکثر نارضایتی ها به علت عدم اطلاع و آگاهی بیماران است که من در همین جا از همه مردم عزیز می خواهم در صورت احساس گلایه مندی آن را با مسئولین بیمارستان در میان گذاشته تا نسبت به آن موضوع توجیه شوند.
زارع زاده با بیان اینکه خوشبختانه بیمارستان شهید صدوقی مورد اعتماد مردم بوده و ملجا و پناه بیماران است گفت: متاسفانه برخی افراد ناآگاهانه و یا آگاهانه درفضای مجازی و شبکه های اجتماعی برای جذب مخاطب، خدمات پرسنل و پزشکان بیمارستان را نادیده گرفته وبا درج مطالبی غیر واقعی و دروغ پراکنی درصدد مخدوش کردن ذهنیت مردم نسبت به این بیمارستان و پرسنل آن هستند که البته این هجمه ها سبب دل نگرانی مردم و دلسردی پرسنل می شود بنابراين از شهروندان عزیز می خواهیم به این گونه شبکه ها اعتماد نکرده و مشکلات خود را تنها با مسئولین بیمارستان در میان بگذارند.
انتهای پیام/ح