افزايش 2 درصدي توليد گوشت قرمز در كشتارگاههاي استان يزد
به گزارش يزدرسا، بر اساس آمارهاي رسمي ميزان انواع گوشت قرمز تولیدشده کشتارگاههای استان يزد در پاييز امسال هزار و 917 تن بوده است كه نسبت به پاييز سال قبل حدود 2 درصد افزايش داشته است.
اين ميزان گوشت قرمز حاصل ذبح و كشتار انواع مختلف گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاو و گوساله، شتر و گاوميش بوده كه سهم هرکدام از آنها به ترتيب 47، 22، 20، 10 و كمتر از يك درصد بوده است.
در پاييز امسال 37 هزار رأس گوسفند و بره در کشتارگاههای استان يزد ذبح و 907 هزار كيلوگرم گوشت قرمز گوسفندي حاصلشده است كه نسبت به پاييز سال قبل ازنظر تعداد و وزن لاشه به ترتيب 14.5 و 23 درصد رشد داشته است. گفتني است بيش از 3 درصد از گوشت گوسفندي كشور در استان يزد توليد میشود و استان يزد از اين نظر در جايگاه ششم كشوري قرار دارد.
تعداد لاشه قابلمصرف بز و بزغاله ذبحشده فصل پاییز در يزد، بيش از 22 هزار لاشه به وزن 430 هزار کیلوگرم بوده که ازنظر تعداد 5 درصد كاهش داشته اما ازنظر وزن لاشهها 3 درصد رشد داشته است. استان يزد با اين ميزان توليد گوشت بز و بزغاله در رتبه چهارم در ميان ساير استانها قرار دارد.
همچنين در اين فصل بيش از هزار و 300 رأس گاو و گوساله در کشتارگاههای استان ذبح و حدود 385 هزار كيلوگرم گوشت قابلمصرف تولیدشده است كه ازنظر تعداد و وزن لاشه حدود21 درصد كاهش داشته است. يزد جزء هفت استان كشور با كمترين ميزان توليد گوشت گاو محسوب میشود.
تعداد لاشه قابلمصرف شتر كشتار شده نيز 705 لاشه به وزن 195هزار كيلوگرم بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ازنظر تعداد و وزن به ترتيب 17 و 18 درصد كاهش داشته است. بيش از 12 درصد از توليد گوشت شتر كشور در پاييز امسال در استان يزد بوده است و يزد از اين نظر بعد از سيستان و بلوچستان بيشترين ميزان توليد گوشت شتر را داشته است.
علاوه بر اینها، در پاييزي كه گذشت 2 رأس گاوميش نيز در کشتارگاههای استان ذبح و 400 کیلوگرم گوشت گاوميش حاصلشده است.
انتهاي پيام/