افزایش 51 درصدی قیمت مرغ در بازار یزد/ عرضه مرغ ارگانیک کذب است
به گزارش یزد رسا، این روزها، گوشت مرغ گوی سبقت گرانیهای خاص شب عید را از دیگر مواد غذایی موجود در بازار ربوده است و از کیلوگرمی 5400 تومان به یک باره به 8200 تومان بر اساس نرخ اعلامی از سوی اتحادیه مرغداران رسیده است.
همشهری نوشت:البته این در حالی است که قیمت عرضه در بازار گاهی به حدود 9هزار تومان هم میرسد و حکایت از گرانی 51 درصدی مرغ در روزهای پایانی سال دارد.
پرورش دهندگان مرغ امسال بارها و بارها از مقرون به صرفه نبودن تولید مرغ سخن گفته بودند ولی در نهایت برای کاستن از خسارات خود به سمت کاهش جوجهریزی پیش رفتند.
همین اقدام نیز منجر به کاهش عرضه گوشت مرغ در شرایط افزایش تقاضا در روزهای پایانی سال و به گفته رئیس شرکت تعاونی مرغداران استان منجر به افزایش قیمت مرغ از 5400 تومان به 8200 تومان شده است.
تولید روزانه 130 تن گوشت در استان
«مهدی دشتی» افزود: کمتر از 30 درصد از مرغ تولیدی استان، در داخل استان مصرف و مابقی به استانهای دیگر کشور ارسال میشود و این در حالی است که مرغداریها نیز جوجهریزی خود را برای جلوگیری از ضررهای تولید کاهش دادهاند. وی با بیان اینکه روزانه ۱۳۰تن گوشت مرغ در استان تولید میشود، اظهار کرد: هزار واحد مرغداری فعال استان در سال جاری، وضعیت اقتصادی نامناسبی را پشت سر گذاشتند، از این رو تولید گوشت مرغ در استان کاهش یافته که این موضوع نیز منجر به افزایش قیمت آن شده است.
عرضه مرغ منجمد تولیدی استان در بازار
این مسئول همچنین از آغاز عرضه مرغ منجمد در استان خبر داد و افزود: مرغهای منجمد، تولید شده در داخل استان است که از طرف شرکت پشتیبانی امور دام خریداری و منجمدسازی شده است.
وی کیفیت این مرغها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: شایعات زیادی که درباره تولید مرغ هورمونی در یزد مطرح است، کاملا کذب و دروغ است و تولیدات مرغدارهای استان مورد تایید دامپزشکی است.
وی درباره علت درشتی مرغهایی که در بازار عرضه میشود نیز اظهار کرد: این مرغها به جای این که 30 روزه کشتار شوند، به دلیل نبود بازار 60 تا 70 روز نگهداری شده و کشتار شدند و به همین دلیل نیز درشتتر هستند.
قطع دارو یک هفته قبل کشتار
رئیس شرکت تعاونی مرغداران استان درباره استفاده از آنتی بیوتیک در مرغداریها نیز گفت: مرغداران یک هفته قبل از کشتار، داروهای مورد استفاده را قطع میکنند که این اقدام مورد تایید دامپزشکی است، چرا که بررسیها نشان داده است که دیگر اثری از دارو در گوشت مرغ باقی نمیماند.
دشتی با اشاره به گرانی بیش از حد دارو، استفاده بیش از حد دارو را برای مرغداریها نیز مقرون به صرفه ندانست.
البته مدیر کل دامپزشکی استان هم درباره کیفیت گوشت مرغ تولیدی گفت: درشت بودن مرغهایی که در استان تولید میشود، ناشی از اصلاحات ژنتیکی است که سرعت رشد را افزایش میدهد.
مرغهای درشت مشکل بهداشتی ندارند
«علیاکبر حدادزاده» گفت: از طرف دیگر، جوجه در طول رشد خود از غذای کاملا استاندارد تغذیه میکند که تمام نیازهای ضروری آنها را تامین میکند و با توجه به اینکه از نظر ژنتیکی هم قابلیت رشد دارند، سرعت رشد آنها تسریع میشود و مرغها درشت میشوند.
وی با تاکید بر اینکه مرغهای درشت از نظر بهداشتی هیچ مشکلی ندارند، افزود: استفاده از هورمون در پرورش جوجه در استان کذب محض است و حتی ذرهای هورمون هم در مرغداریهای استان مصرف نمیشود.
وی با رد امکان پرورش جوجه و تسریع در رشد با استفاده از هورمون، ادامه داد: استفاده از هورمون برای تسریع در رشد جوجهها اصلا از نظر اقتصادی هم مقرون به صرفه نیست.
این مسئول ادامه داد: اما آنتی بیوتیک برای کاهش بیماریهای جوجه در مرغداریها مصرف میشود که حداقل 10 تا 15 روز قبل از کشتار، این داروها نیز قطع میشود.
عرضه مرغ ارگانیک کذب محض است
حدادزاده با اشاره به رعایت توقف دارو تا یک هفته قبل از کشتار در مرغداریهای استان، گفت: تبلیغاتی در استان در خصوص عرضه گوشت مرغ ارگانیک مشاهده میشود که این موارد نیز کذب محض است.
مدیر کل دامپزشکی استان با تاکید بر اینکه مرغ ارگانیک اصلا نداریم، افزود: مرغ ارگانیک، مرغی است که کوچکترین دارویی را در زمان پرورش دریافت نکند و غذایی که از آن تغذیه میشود نیز بدون مواد شیمیایی باشد.
وی با بیان اینکه حتی مزارعی که مواد غذایی جوجهها از آن تامین میشود، نباید از کود و سموم شیمیایی استفاده کرده باشند، افزود: به این ترتیب مرغ ارگانیک، مرغی است که در دل کوه از علوفه و بذور طبیعی تغذیه کند.
حدادزاده با اشاره به تولید مرغهای بدون آنتی بیوتیک یا به اصطلاح مرغهای سبز، اظهار کرد: این مرغها در استان یزد تولید نمیشود چرا که شرایط اقلیمی استان یزد شکننده است.
مرغ هورمونی نداریم
استان 1000 واحد مرغداری دارد که روزانه بیش از 130 تن مرغ تولید میکنند و 30 درصد این تولیدات در داخل استان و مابقی در سایر استانهای کشور مصرف میشود.
به تازگی قیمت مرغ از کیلوگرمی 5400 تومان به کیلوگرمی 8200 تومان افزایش یافته که این اقدام به دلیل کاهش جوجهریزی و کاهش تولید مرغ در استان به دلیل ضرر اقتصادی مرغداریها بوده است.
شایعاتی مبنی بر تولید مرغهای هورمونی در استان مطرح است که این ادعا از طرف مدیر کل دامپزشکی استان، کاملا رد میشود چرا که به گفته وی، استفاده از هورمون نه تنها برای تسریع در رشد جوجهها، کارایی ندارد بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه نیست.
Related Assets:
- بانک مرکزی هم اظهارات وزیر جهاد کشاورزی را تکذیب کرد
- موقع خرید مرغهاي سبك وزن برداریم یا سنگین؟
- مرغ های مهریز از قفس پریدند! /افزایش قیمت مرغ در مهریز
- کاهش قیمت مرغ و میوه/ برنج ثابت ماند
- 25 هزار مرغ گوشتی بهاباد تلف شدند/ هشداری که مسئولین دامپزشکی استان یزد جدی نگرفتند
- عرضه مرغ منجمد با قیمت 5هزار و 500تومان در بازار یزد!
- توزیع مرغ 6هزار و 50تومانی در ابرکوه/ برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا از 13 اسفند
- لعنت بر مرغی که بی موقع گران شود!
- مرغ 8500 تومان شد/ افزایش هزینه کشتار عامل گرانی مرغ
- نرخ مصوب مرغ ۶۶۰۰ تومان اعلام شد
- قیمت مرغ در خاتم به 9 هزار تومان رسید/ گرما عامل گرانی