ID : 35509533

افسردگی فصلی و راه های درمان آن را بهتر بشناسید


یک روانشناس گفت: افسردگی فصلی یک اختلال رایج خلقی است که علائمی مانند کاهش انرژی، مشکل در تمرکز، افزایش یا کاهش اشتها، نیاز مداوم به خواب را به همراه دارد. این نوع از افسردگی را معمولا بزرگسالان تجربه می کنند و در خانم ها شیوع بیشتری دارد.

فهیمه اکبری در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا اظهار کرد: بسیاری از مردم  با پایان تابستان و شروع فصل پاییز احساساتی مثل  نا امیدی، خستگی و افسردگی را  تجربه می کنند این احساسات طبیعی بوده و نشانه هایی از افسردگی است که در دوره های خاصی از سال اتفاق می افتد و مربوط به فصل پاییز و زمستان می باشد.

این روانشناس اضافه کرد: افسردگی فصلی یک اختلال رایج خلقی است که علائمی مانند کاهش انرژی، مشکل در تمرکز، افزایش یا کاهش اشتها، نیاز مداوم به خواب را به همراه دارد. این نوع از افسردگی را معمولا بزرگسالان تجربه می کنند و در خانم ها شیوع بیشتری دارد.

وی اذعان داشت: علل این نوع افسردگی بطور قطع مشخص نشده است اما محققان بر این باورند که تغییر برخی از هورمون ها در زمان های خاصی از سال باعث تغییر در خلق و خو می شود. سرتونین هورمون  تنظیم کننده خلق و خو است. نور خورشید در پاییز و زمستان باعث می شود مغز سرتونین کمتری را تولید کند بنابراین افراد در این فصول به علت نور کم خورشید دچار افسردگی می شوند. این مسئله در کشورهایی که تابستان طولانی دارند و در معرض نور خورشید هستند کمتر دیده می شود.

اکبری بیان داشت: در افسردگی فصلی بسته به شدت علائم درمان های متفاوتی وجود دارد. توصیه رایج پزشکان و روانشناسان برای درمان افسردگی فصلی نور درمانی است. در این نوع درمان فرد باید صبح زود بیدار شود و در معرض نور طبیعی پیاده روی کند. پیاده روی در معرض نور خورشید باید از 15 دقیقه شروع شود و تا 45 دقیقه ادامه یابد. نور خورشید بر ساعت بیولوژیکی مغز انسان تاثیر می گذارد و ریتم شبانه روزی را تنظیم می کند و اثر ضد افسردگی دارد. رژیم غذایی متعادل، تغییر سبک زندگی و مراجعه به روانشناس از گزینه های دیگر درمان افسردگی فصلی می باشد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.