امر به معروف و نهی از منکر سنگ بنای نظام جمهوری اسلامی است
به گزارش یزد رسا به نقل از فارس، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور در اختتامیه همایش ملی قانون امر به معروف و نهی از منکر، گفت: بدون تردید نظام مقدس ما نظامی بر مبنای توحید است و روابط اجتماعی بر اساس عدالت و جامعه ما مبتنی بر عدالت است.
وی افزود: اگر بخواهیم یک شاخص برای اجرای عدالت بگوییم فقط قانون است.
رئیسی با بیان اینکه برای اجرای قانون در جامعه ضمانتهایی وجود دارد تشریح کرد: اولین ضمانت عبارت است از اشخاص، افراد و آحاد در جامعه که هر شخص خود را موظف بداند که قانونمند عمل کند.
سیدابراهیم رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه در میان کنترلها خودکنترلی کارآمدترین نوع کنترل است، گفت: تمام همّ نظام تربیتی در اسلام بر مبنای همین است که مردم خود قانونمند باشند. همچنین بین افزایش و گسترش فرهنگ و باورهای دینی و اخلاقی با کاهش جرم و جنایت رابطه مستقیم برقرار است. اینجا نقش مبلغین دینی برجسته می شود.
وی در تشریح دومین ضمانت اجرای قانون، گفت: حساسیت آحاد مردم و نظارت ملی دومین ضمانت اجرای قانون محسوب میشود. مردم باید خود را موظف بدانند که در مقابل ترک معروفات و انجام منکرات حساس باشند. در اسلام مؤمن بدون حساسیت نداریم.
رئیسی ادامه داد: بسیار در فرهنگ غربی و ساختارهای نظام سلطه بحث حساسیتزدایی در جامعه دینی دنبال میشود و بسیار تلاش میکنند که حساسیت را کاهش دهند و در نتیجه انجام منکرات و ترک معروفات را به دنبال خواهد داشت.
وی اظهار داشت: اگر میخواهیم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اجرا شود باید حساسیتهای فردی برانگیخته شود. همچنین بین امر و نهی با وضع و موعظه تفاوت است. آمر به معروف خودش امر به معروف نمیکند بلکه حکم خدا و پیغمبر است که از زبان او صادر میشود.
دادستان کل کشور اضافه کرد: این جانشینی و نیابت از انبیاء و اولیاء در قضاوت هم وجود دارد. امر به معروف و نهی از منکر از در انتقامجویی اسمش امر به معروف نیست. همچنین در این امر مانند قضاوت حب و بغض نباید دخالت کند.
وی اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر یک اصل اساسی است و زیربنای قانونمداری و جزء سنگبناهای این نظام است. همگان باید در مقابل این اصل احساس مسئولیت کنند.
رئیسی گفت: سومین ضمانت اجرای قانون اجرای امر به معروف و نهی از منکر به شکل سازمانیافته و نهادینه شده است و در این زمینه تمامی دستگاههایی که شأن نظارت دارند وظیفهمندند که نگذارند منکری در سازمانی رخ دهد.
وی ادامه داد: چهارمین ضمانت اجرای قانون برخورد عبرتآموز با متخلفان و کسانی که منکر انجام میدهند است. در روایت داریم که اگر میخواهید زنده بودن یک جامعه را امتحان کنید ببینید معروف در آن انجام میشود و چه مقدار منکرات ترک میشود.
انتهای پیام/ ع ب
Related Assets:
- تجمع بزرگ امر به معروف و نهی از منکر در استان یزد برگزار می شود
- مجلس و امر به معروف و نهی از منکر
- دولت به دنبال مخالفت با طرح امر به معروف نیست بلکه خواهان اثرگذاری آن است
- ربط اسیدپاشی به امر به معروف جفایی عظیم به نظام است/ برای برخی از رسانههای داخلی متاسفم
- عده ای در مسیر تصویب طرح حمایت از آمران به معروف کارشکنی می کنند/ قوه قضائیه به صورت قاطع با مفسدان اقتصادی از هر حزب و جناحی برخورد کند
- از طرح امر به معروف و نهی از منکر مجلس حمایت میکنیم
- حصر فتنهگران یک اقدام تامینی است نه قضائی
- علیه «خبر آنلاین» اعلام جرم شد