انتقاد به شبکه های اجتماعی تا قول دولت برای حذف مصادیق مجرمانه
به گزارش یزدرسا به نقل از مرصاد، داستان شبکه های اجتماعی و به خصوص شبکه های اجتماعی موبایلی در ایران مدت هاست که به یکی از بحث های روز تبدیل شده و به تدریج خود را به صورت داستانی هزار و یک شب نشان می دهد.
این مسئله که حول موضوع فیلترینگ یا عدم فیلترینگ شبکه های اجتماعی مطرح است به اندازه ای اهمیت پیدا کرده که چندین بار از طرف مسئولان میانی 2 قوه قضاییه و مجریه طرح ها و پرسش و پاسخ هایی مطرح شده است.
مطرح شدن انتقاداتی از سطوح مختلف جامعه نسبت به گسترش استفاده از این ابزار ارتباطی باعث شده است که مسئولان مربوطه نسبت به موضوع فیلترینگ شبکه های اجتماعی پیگیری های لازم را انجام دهند.
اردیبهشت ماه سال جاری بود که امام جمعه مشهد در مقام یک شخصیت دینی به نمایندگی از اقشار مذهبی جامعه لب به انتقاد از وضعیت موجود گشود.
آیتالله سیداحمد علمالهدی در خطبه نماز جمعه مشهد مقدس پس از آنکه رئیس جمهور دستوری را مبنی بر عدم فیلترینگ واتس آپ صادر کرد، گفته بود: بنده به اقدام رئیس جمهور و وزیر ارتباطات در خصوص مداخله در حوزه اقدامات مربوط به قوه قضائیه کاری ندارم اما اظهارات وزیر ارتباطات مبنی بر این که «اگر جایگزینی برای نرم افزار واتسآپ یافت نشود ناگزیریم از این نرم افزار استفاده کنیم» تاسف آور است.
امام جمعه مشهد در ادامه صحبت های خود خواستار حمایت از نرم افزار های پیام رسان داخلی که توسط گروه های دانشجویی در حال طراحی است، شد.
چند ماه بعد دبیر شورای عالی فضای مجازی راه حل موجود را حمایت از نرم افزارهای داخلی عنوان کرد و گفته بود که برنامه هایی در این خصوص در حال اجراست.
محمدحسن انتظاری با تاکید بر حمایت از برنامه های ملی و داخلی برای استفاده از نرم افزارهای پیام رسان گفت: مرکز ملی فضای مجازی برنامه مشخص در حوزه نرم افزارهای موبایلی را در دستور کار قرار داده است که به زودی نتایج آن اعلام می شود.
انتظاری در حاشیه افتتاح نخستین نمایشگاه امنیت سایبری گفت: موضوع فیلتر نرم افزارهای موبایل مربوط به تصمیم کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ است و شورای عالی فضای مجازی در حوزه سیاستگذاری کلان در این بخش برنامه ریزی می کند و به تعیین مصادیق کاری ندارد.
وزیر ارتباطات: مردم رعایت کنند
با این وجود اما باز هم به نظر می رسید دولت با وجود ارائه طرح های جایگزین از سوی نهادها و افراد مختلف، بر روی عدم فیلترینگ نرم افزار های شبکه اجتماعی پافشاری خاصی دارد. مصاحبه چند روز اخیر وزیر ارتباطات این مسئله را نشان داد که دولت برای فیلترینگ این نرم افزارها برنامه خاصی ندارد.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه دولت بنا ندارد شبکههای اجتماعی که از آنها استفاده درست میشود را مسدود کند، افزود: ما همواره از کاربران خواهش کردهایم که از شبکههای مجاز استفاده مجاز کنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: در یکی دو ماه گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و تعدادی از دانشگاهها و گروههای داخلی شبکههای اجتماعی داخلی راهاندازی کردهاند که بسیار کار ارزندهای است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه فعالیت این شبکهها از نظر اقتصادی برای وزارت ارتباطات به صرفه نیست، اذغان کرد: با این وجود بدلیل استقبال مردم از این شبکهها، فعالیت این شبکهها آزاد است؛ فقط از مردم میخواهیم که در استفاده از این شبکه ها اخلاق را رعایت کنند.
وزارت ارتباطات اقدامی انجام ندهد، دادستان ورود می کند
اما صحبت های سخنگوی قوه قضاییه در این میان پس از آنکه وزیر ارتباطات صحبت های اخیر خود را مطرح کرده بود، از اقدامی جدید خبر می دهد که دولت در راستای بهبود فضای شبکه های اجتماعی اجرایی خواهد کرد.
غلامحسین محسنی اژهای در نمایشگاه مطبوعات در نشست خبری خود با خبرنگاران در خصوص اتمام مهلت داده شده به وزارت ارتباطات برای پالایش شبکههای اجتماعی توضیح داد: صحبتی که با دستگاههای ذیربط شده بود این بود که ما بتوانیم هم شبکههای اجتماعی را داشته باشیم و هم محتوای مجرمانه از این شبکهها حذف شود که در نشستی با مسئولان وزارت ارتباطات آنها اعلام کردند به شدت در حال تلاش بوده و اقدامات خود را در مدت معقول به پایان میبرند.
وی اضافه کرد: در جلسه فوقالعاده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که امروز به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شد مسئولان وزارت ارتباطات مجدداً قول دادند تا ظرف مدت کوتاه و معقولی بتوانند حتی اگر حذف همه محتوای مجرمانه امکان پذیر نیست اما اکثر آن را حذف کند.
اژهای تأکید کرد: دادستان تهران نیز امروز قول داد اگر وزارت ارتباطات نتواند به قول خود عمل کند به سرعت با این موضوع برخورد کند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- بانوان مشتری دائمی شبکه های اجتماعی!
- تکلیف واتسآپ، وایبر و تانگو امروز روشن میشود؟
- ۵ ستارههای ایرانی و غفلت ادامهدار آقای وزیر!
- فیسبوک واتسآپ را خرید/ ایران در صدر کاربران استفاده کننده از «وایبر» +جدول
- لزوم فرهنگسازي عمومي براي كنترل شبكههاي اجتماعي
- غیرتهای دینی که با شبکه های به اصطلاح اجتماعی بر باد میرود
- جولان بیماران جنسی در نرمافزارهای ارتباطی وایبر، واتساپ، لاین و تلگرام
- فیلم/ ایران؛ رکورد دار استفاده از وایبر در جهان