ID : 39600426

آنچه از واکسن کرونا انتظار می رفت برآورده شده است/واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با بیماری های کشنده


آخوندی گفت: شاید واکسن در کاهش ابتلا تأثیر زیادی نداشته باشد اما در کاهش مرگ و میر و کاهش موارد حاد تأثیر کاملا مشخصی داشته است و یقینا می‌تواند در کاهش شدت بحران تأثیرگذار باشد.

زهره آخوندی میبدی متخصص عفونی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: از دیرباز بیماری‌های عفونی یکی از بیماری‌های همراه بشر بوده و مردم به آن آلوده می‌شدند و در آینده نیز تا زمانی که انسان‌ها هستند این نوع بیماری نیز وجود دارد.

وی افزود: در تاریخ علوم بهداشتی وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بیماری‌های کشنده مانند آبله، طاعون، کزاز، سرخک، فلج اطفال و امثالهم که بحران‌هایی را نیز برای بشر ایجاد کرده است از طریق واکسن کنترل شد. اولین واکسن‌ها برای آبله ایجاد شد و از آن زمان تا امروز برای کنترل بسیاری از بیمارهای عفونی از طریق واکسیناسیون عمل می‌شود.

متخصص عفونی اظهار داشت: کارکرد واکسن این است که سیتسم و سلول‌های ایمنی بدن را با ویروس آشنا می‌کند و زمانی که ویروس قصد ورود به بدن را دارد سلول‌های ایمنی امکان مقابله بجاد و عادی با آن را خواهند داشت.

آخوندی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های ویروس کرونا این است که موجب افزایش شدت واکنش‌های ایمنی بدن می‌شود و بیش از آنکه ویروس آسیب برساند خود واکشن‌های ایمنی شدیدی که اتفاق می‌افتد موجب آسیب می‌شود.

وی اضافه کرد: لذا واکسن از دو جهت می‌تواند به ما کمک کند؛ از یک سو بدن و سلول‌های ایمنی را آماده می‌کند تا مقابله کنند و ویروس را از بین ببرند و دیگر اینکه واکسن مانع واکنش شدید و غیرقابل کنترل بدن در جریان ورود ویروس کرونا می‌شود.

پزشک متخصص بیان کرد: در مطالعاتی که در همه دنیا و در کشور خومان انجام شده میزان مرگ و میر و بستری‌های حاد بعد از واکسیناسیون بشدت کاهش داشته است؛ البته نکته‌ای را که باید به آن توجه کنیم این است که علوم تجربی و زیستی آمار زیستی دارد و نمی‌توانیم با آمار ریاضی آن را بسنجیم.

آخوندی تأکید کرد: لذا آنچه اهمیت دارد میزان شیوع و درصد است به همین جهت مثلا اگر موارد معدودی باشد که شاهد اثرگذاری واکسن در آن نباشیم و یا مثلا عوارضی را نشان دهد این دلیل نمی‌شود که به کلی تأثیر واکسن را رد کنیم.

وی تصریح کرد: اگر واکسن بالای 60 الی 70 درصد بتواند به ما ایمنی بدهد خیلی خوب و قابل قبول است و چیزی که از واکسن انتظار داریم این است که شدت ابتلا و میزان مرگ ومیر را کم کند که این اتفاق در حال حاضر رخ داده است و خیلی توانسته میزان مرگ و میر را کاهش دهد به طوری که میزان فوتی‌های کسانی که واکسن تزریق کرده‌اند در مقایسه با کسانی که واکسن نزده‌اند تفاوت فاحشی دارد.

متخصص عفونی ادامه داد: به عنوان مثال کادر درمان اولین گروهی بودند که واکسینه شدند و ما تأثیر این واکسیناسیون را در موج‌های بعدی که اتفاق افتاد بدیدیم بطوری که واقعا درصد مرگ و میر و درصد بستری پرسنل بهداشتی بسیار کم شد که این نشان‌دهنده موثر بودن واکسن است.

آخوندی عنوان کرد: شاید واکسن در کاهش ابتلا تأثیر زیادی نداشته باشد اما در کاهش مرگ و میر و کاهش موارد حاد تأثیر کاملا مشخصی داشته است و یقینا می‌تواند در کاهش شدت بحران تأثیرگذار باشد.

انتهای پیام/

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.