ID : 7979678
طی مراسمی با حضور مسئولین میبد؛

اهدا خورشید خانم به مردی از سرزمین آفتاب/«یوشی دا» مهمانان را به صرف «شولی»دعوت کرد! +تصاویر


طی مراسمی با حضور مسئولین میبد از 12 سال تلاش «یوشی دا» محقق ژاپنی که در خصوص زیلو تحقیق می کند تقدیر شد.

به گزارش یزد رسا به نقل از میبدخبر، این مراسم که با حضور فلاح فرمانداری میبد در سفره سرای شاه عباسی میبد برگزار شد، استاد پویا به عنوان اولین سخنران گفت: مردم میبد به دلیل قرار گرفتن در وسط بیابان باید همه نیازهای خود را رفع می کردند. برای به دست آوردن آب بهترین مقنی ها و مهندسین را در این بیابان تربیت کرده اند.

وی ادامه داد: در زمینه صنعت نیز میبدی ها در تهیه سفال و سرامیک و زیلو سرآمد منطقه بودند.

این کارشناس میراث فرهنگی خاطرنشان ساخت: در زمان های قدیم چون ظروف پلاستیکی و ملامین وجود نداشته است در میبد بیش از 70 نوع ظروف سرامیکی تولید می شده است.

وی از زیلو به عنوان فرش سلامت یاد کرد و افزود: یکی از پژوهش هایی که در شهر ما هم از طرف بعضی از همشهریان علاقه مند و هم از طرف پژوهشگران خارجی مورد توجه قرار گرفته است مسئله زیلوبافی است.

استاد پویا گفت: تاکنون چندین فیلم و کار دانشگاهی در این زمینه انجام شده است.

وی ادامه داد: یکی از محققینی که سال ها در این زمینه پژوهش های ارزنده ای را انجام داده اند آقای یوشی دا از ژاپن هستند. ایشان از طرف دانشگاه برای تز دکترا روی رشته زیلوبافی کار کرده اند. وی در حال گرفتن دکترای اقتصاد صنایع دستی می باشد. یوشی دا سال هاست که در این زمینه کار می کند. از ایشان خواسته ایم که پایان نامه خود را به فارسی ترجمه کند تا به عنوان یک منبع بسیار معتبر مورد استفاده ما قرار بگیرد.

فلاح فرماندار میبد نیز در این مراسم با بیان خاطره ای، اولین برخورد خود با این محقق ژاپنی را اینگونه توضیح داد که: چندین سال قبل ایشان به دنبال مغازه زیلوبافی که پدر من در آن کار می کردند می گشتند. با مشاهده  کارگاه زیلوبافی پدرم که تعطیل شده بود با ناراحتی به سر خود کوبید و گفت وای یکی دیگه. که این نشان از علاقه ایشان به بحث زیلوبافی در میبد دارد.

از نکات جالب توجه در مورد این محقق ژاپنی می توان به این موضوع اشاره کرد که وی تمامی زیلوبافان میبدی را به اسم محلی می شناسد، با تمامی آنها گفتگو انجام داده و از بسیاری از میبدی ها در مورد زیلو و کارگاه های زیلوبافی اطلاعات بیشتری دارد.

همچنین قابل ذکر است که آقای یوشی دا همه حضار در این مراسم را به صرف آش محلی یزدی «شولی» دعوت کرده بودند و از ابتدا تا انتهای مراسم چون میزبانی این ضیافت را برعهده داشتند سرپا ایستاده و به میهمانان به فارسی خوش آمد می گفتند.

انتهای خبر/ع

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.