اولین رسانه تعاملی کشور در یزد راه اندازی می شود
به گزارش یزد رسا، لطف الله سیاهکلی شامگاه سه شنبه در گردهمایی منطقه ای ائمه جمعه در رامسر، با اشاره به اینکه اولین رسانه تعاملی بعد از ماه رمضان در شهر یزد افتتاح و راه اندازی می شود، گفت: در شهر یزد زیرساختهای خوبی برای راه اندازی رسانه تعاملی وجود دارد.
به گزارش مهر، وی عنوان کرد: خوشبختانه در رسانه ملی، سیستمی به عنوان رسانه تعاملی ایجاد کردیم که می توانیم با زیرساخت موجود کشور، صوت و تصویر را به خانه های مردم برسانیم.
وی با بیان اینکه اینترنت زمانی به کشور وارد شد قبل از آنکه برایش فکری کنیم و اکنون بفکر توسعه آن هستیم، اظهار داشت: آنچه که ماهیت دارد، محتوای اینترنت و ترافیک بوده که بسیار مهم است و ما نیازمند فضای مجازی هستیم.
سیاهکلی عنوان کرد: قبل از تشکیل شورای عالی مجازی، مقام معظم رهبری درباره نهضت نرم افزاری مطالبی را بیان کرده اند و این فضا نیازمند مختصاتی است.
به گفته سیاهکلی، دو عنصر زمان و فاصله همواره برای انسان خسارت زاست، یادآور شد: فضای مجازی روی این دو عنصر خوب کار کرده و مکان در آن تعطیل شده است.
معاون رسانه های مجازی سازمان صدا و سیما یادآور شد: فضای مجازی به انسان قدرت می دهد میلیاردها عملیات انجام دهد و انسان زمانهای بسیار بزرگ را در کمتر از ثانیه در این فضا تولید کرده است.
سیاهکلی با عنوان اینکه در کشور از فضای تبادل اطلاعات یاد می کنیم، گفت: در این فضا تنها تبادل اطلاعات نمی کنیم بلکه عملیات و فرماندهی نیز صورت می گیرد و فناوری اطلاعات به انسان قدرت داده است.
وی افزود: باید دانشمان را بکار گیریم تا در فضای اینترنت تاثیرگذار باشیم و باید فضای مجازی را ساخت ولی هنوز متوجه جریانات نیستیم.
وی با بیان اینکه پیشرفت فضای مجازی را فضای سایبر گویند، به اصول مهم فضای سایبری اشاره کرد و گفت: در فضای مجازی، شناخت آحاد جامعه بشری رخ می دهد.
به گفته سیاهکلی، داده کاوی از ابتدایی ترین مسائل فن آوری اطلاعات است و باید در کشور زیرساختهایی فراهم شود.
عضو کمیته فیلترینگ با بیان اینکه در آمریکا اوباما مخالف حضور فرزندانش در فیسبوک است، گفت: متاسفانه در کشور ما مقامات از فیسبوک دفاع می کنند.
وی افزود: مهمترین اختلاف آمریکا و اروپا روی مدیریت اینترنت است ولی ما در کشور خود معتقدیم اینترنت توسعه یابد.
سیاهکلی با طرح این سوال که مزیت رقابتی ما در رسانه نسبت به فضای مجازی چیست؟ گفت: ما در فضای مجازی محتوی زیادی نداریم و تنها به استفاده و دانلود می پردازیم و مزیت رقابتی در حوزه محتوا نداریم.
وی مزیت ما را در فضای مجازی، خدمات بیان کرد و گفت: باید خدمات را با فضای مجازی به مردم ارائه دهیم.
سیاهکلی با اشاره به بسته شدن وی چت بیان داشت: این خدمات باید در داخل کشور تولید و به مردم ارائه شود و وقتی آن را انجام نمی دهیم دیگر کشورها برایمان انجام می دهند.
معاون سازمان صدا و سیما افزود: جنگ نرم در فضای مجازی آنقدر نرم و روان است که آن را احساس نمی کنیم.
عضو کمیته فیلترینگ کشور گفت: کل مدیریت ما در حوزه مجازی کمیته فیلترینگ است و تنها با جرایم برخورد می کنیم و نظارتی بر فضای مجازی نداریم.
وی شیوه انتقال اطلاعات در فضای مجازی را مهم برشمرد و گفت: با نهضت تولید محتوا و خدمات بر بستر نوین در کشور راه اندازی کنیم.
سیاهکلی یادآور شد: موبایل مهمترین و موثرترین رسانه تاثیرگذار روی مردم است و باید برای آن نیز برنامه ریزی کنیم و اگر می خواهیم در فضای نوین اطلاع رسانی نقش آفرینی کنیم باید برنامه ریزی داشته باشیم.
وی بیان داشت: اگر شبکه ملی اطلاعات راه اندازی شود بخشی از مسائل پاسخ داده می شود و دلیل تاخیر آن اینست که محتوا و خدمات این باید غیر از آی سی تی انجام شود.
وی به تغییرات در حوزه مخابرات و صدا و سیما اشاره کرد و گفت: صدا و سیما باید به تلویزیونهای دو طرفه و تعاملی مجهز شود.
وی تغییر در حوزه کاربر را از دیگر موارد بیان کرد و گفت: با ورود آی پی با ورژن 6، افراد می توانند میلیونها رادیو و تلویزیون داشته باشند و این نشان می دهد که رسانه از حاکمیت خارج شده و به دست مردم افتاده است.
سیاهکلی با اظهار اینکه امروز باید در پی سازماندهی قدرت باشیم گفت: ابزار این ساماندهی فناوری اطلاعات بوده که باید در کشور ایجاد شود.
وی عالی ترین سطح خبرگیری، تخلیه ذهن و شناخت مخاطب را ارائه خدمات دانست و گفت: متاسفانه هنوز در کشور نتوانستیم یک شبکه اجتماعی و موتور جستجو ایجاد کنیم و دولت الکترونیک موفق نیست.
وی با بیان اینکه چاره ای نداریم ایران مجازی را بسازیم گفت: اگر سرعت سرویس و کیفیت خدمت بیشتر از اینترنت و قیمت آن کمتر از اینترنت باشد سبب نجات کشور می شود ولی گاهی اوقات مسال سیاسی مانع کار شده و پای رئیس جمهور نیز به این مسائل کشیده می شود.
سیاهکلی یادآور شد: زیرساختی که بتواند سرویس و خدمات را بسرعت ارائه کند در کشور قابل اجراست زیرا امروز نرم افزار و اندیشه در کشور وجود دارد.