اگر آلودگي هوا به حد بحران برسد صراحتا اعلام می کنیم
به گزارش یزدرسا، به نقل از اردکان گویا؛ مسئول اداره محیط زیست اردکان در خصوص آلودگی های اخیر اردکان در مصاحبه با اردکان گویا گفت: شرایط آلودگی فقط مختص اردکان نیست و اگر ایستگاه های دیگر کشور و استان را هم کنترل کنید در همین وضعیت است. در حال حاضر دو ایستگاه ثابت پایش آلودگی وجود دارد که یکی در اداره محیط زیست اردکان نصب شده است و دیگری در نزدیکی ترک آباد و در مسیر صنایع قرار گرفته است. این دستگاه ها قابلیت سنجش 6گاز و ذرات معلق pm10 وpm2.5 را دارد. دو نمایشگر آلودگی هوا نیز در میدان آیت الله خاتمی(ره) و دیگری در میدان چادرملو وجود دارد که در حال حاضر نمایشگر میدان خاتمی (ره) به علت نقص فنی خاموش است.
مرتضي عزیزی افزود: در شهرستان اردکان دیتای دستگاه ها آنالیز شده و اطلاعات را به اداره محیط زیست و سامانه سراسری کشور می فرستند. در خصوص گاز های آلوده کننده خوشبختانه اردکان مشکلی ندارد و در وضعیت سالم قرار دارد. مشکل آلودگی اردکان و کل استان یزد بحث ذرات معلق است.
وی ادامه داد: آلودگی که اردکان با آن مواجه است بر اساس چند عامل ایجاد شده است که میتوان در ابتدا به عوامل طبیعی اشاره کرد، خشک سالی های پی در پی و در چند سال متوالی که با آن مواجه هستیم و شرایط توپوگرافی و قرار گیری در مسیر کویر سیاهکوه و باتلاق گاو خونی و خشک شدن سطح بدلیل خشکسالی و برداشت های غیر اصولی آب و دیگر دلیل آن صنایع استقرار یافته در اردکان و یزد است و عامل دیگر میتواند احداث معادن زیادی که در استان شروع به فعالیت کرده و زمین هایی که از بهره برداری این معادن آسیب دیده است و پوشش زمین را بهم زده است، جاده های ایجاد شده برای دسترسی به این معادن نیز خود عامل ایجاد گرد و غبار در فضا هستند. زمین های کشاورزی و جاده های بین آن که به دلیل خشکسالی باعث ایجاد ذرات معلق در فضا می شوند و در آخر زمین ها و مراتعی که در اطراف اردکان بوده اند و به هر دلیلی از بین رفته یا دستکاری شده اند و معابر خاکی و دارای خاک روبه و تردد خودروها و آتش زدن پسماند و ضایعات کشاورزی و.... از عوامل ایجاد آلودگی و ریز گرد فعلی هوای اردکان هستند.
این مقام مسئول تصریح کرد: جلو گیری از این نوع آلودگی به تنهایی وظیفه اداره محیط زیست نیست بلکه وظیفه بین بخشی و مردمی نیز است. هر ارگان و اداره ای باید برای بهبود شرایط محیط زیست تلاش کند تا اوضاع بهبود یابد. مثلا ادارات مربوطه باید از ایجاد صنایع جدید در اردکان جلوگیری کنند و نگذارند اردکان بیشتر صنعتی شود. واحد های صنعتی موظف هستند پایش آلودگی را انجام و به ما ارائه دهند و ما نیز به صورت سرزده خروجی اگزوز ها و دودکش ها را اندازه گیری می کنیم. اکثر واحد های صنعتی شاخصه هایی در حد استاندارد دارند.
وی اظهار داشت: مشکلی که ما امروز گرفتار آن شده ایم عدم اجرای طرح صنعتی شدن بر اساس طرح آمایش سرزمین است، وقتی ما آب و زمین و وهوا با قدرت خود پالایشی محیطی محدود داریم نمی توانیم بیش از آن صنعت در آن مستقر کنیم. ما باید صنایع را بر اساس ظریفت مستقر کنیم.
عزیزی عنوان کرد: باید برای اردکان سند آینده نگری ترسیم شود که هرارگان وظیفه خود را در قبال محیط زیست انجام دهد و نخواهد وظیفه خود را به دوش دیگر ارگان ها بیندازد. اگر از محیط زیست تنها بخواهند که به تنهایی با آلودگی مقابله کند، نمیتواند!
وی در خصوص وخامت اوضاع هوا در آذر ماه گفت: ما در سالهای گذشته دستگاه های سنجش آلودگی نداشتیم و از تست ها و رصد صنایع و مقایسه آنها با شواهد عینی کاملا مشخص است که اوضاع با نظارت بیشتر وسخت گیرانه تر محیط زیست از وضعیت بهتر ی برخورد ار است ولی هنوز جای بسیار کار است و مشارکت و رعایت اخلاق زیست محیطی از سوی آحاد مردم و مسئولین را میطلبد ودر حال حاضر که اطلاعات این دودستگاه ها ثبت شده و به سامانه کشوری پایش کیفی هوا وصل شده است مردم می توانند در هر کجا که هستند از شاخص آلودگی هوای کل کشور باخبر شوند و در حال حاضر به دلیل سردی و وارانگی هوا این الودگی بیشتر نمود پیدا می کند. عدم بارندگی و عدم وجود رطوبت در هوا نیز یکی از عوامل تشدید آلودگی هوا در این فصل است.
رئیس اداره محیط زیست تاکید کرد: در این ماه بیشتر شاخص آلودگی هوا در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس بوده که ما آن را اعلام میکنیم و تابلوهای نمایشگر نیز آن را نشان میدهد، اگر وضعیت هوا به وضعیت آلودگی برای همه گروه ها رسید اداره محیط زیست آن را صراحتا اعلام می کند. سامانه ای که مردم به آن دسترسی دارند هر روز ساعت11 بروز می شود که مردم میتوانند از آن باخبر شوند.
وی در خصوص تعطیلی مدارس در اردکان گفت: آلودگی در هر منطقه متفاوت است و ممکن است در شهرهایی که در آن اعلام تعطیلی می شود آلودگی بر اساس گازهای خطرناک باشد که نفس کشیدن چند ساعته در آن موجب اختلال در بدن می شود و به گازهای ترافیکی معروفند و تعطیلی مدارس هم برای حفظ سلامتی شهروندان و هم برای کاهش تردد و مدیریت این گازها است که خوشبختانه در اردکان این گونه نبوده و اگر همین ذرات نیز به حد بحران برسد حتما برای تعطیلی مدارس و ادارات اقدام خواهیم کرد.
عزیزی در خصوص سیستم فیلترینگ صنایع و کارخانه ها افزود: همه صنایع موظف هستند که قانون فیلترینگ را رعایت کنند و ما نیز به صورت سر زده از آنها بازدید می کنیم اما اگر واحدی به صورت مستمر آلایندگی ایجاد کند فورا آن را تعطیل می کنیم که برای مثال می توان به واحد های فولاد اشاره کرد که به دلیل آلودگی پلمپ شده اند.و دو واحد فولاد القایی برای اولین بار در کشور مشکل آلودگی فرار دو د را مرتفع و به عنوان پایلوت در کشور مطرح میباشند ما نیز از مردم خواهش می کنیم که اگر دیدند کارخانه و صنایعی فیلترینگ خود را خارج کرده است به ما اطلاع دهند تا رسیدگی شود.
انتهاي پيام/ر