ID : 12450348
در دیدار وزیر رفاه با آیت الله مکارم شیرازی مطرح شد

آیت الله مکارم:قشر ثروتمند نباید یارانه بگیرد/وزیر رفاه:یارانه ۲۰۰هزار نفر حذف شد


آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: حذف یارانه ثروتمندان شجاعت می‌خواهد و نباید قشر ثروتمند یارانه بگیرند، به‌نظر من ۵۰درصد یارانه‌بگیران به این مبلغ ۴۵هزار تومان نیاز ندارند.

به گزارش یزد رسا، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی که در دیدار با علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخن می‌گفت، اظهار داشت: یارانه‌ها از ابتدا اشتباه بزرگی بود، شعارهای روزمره را ملاک قرار داده‌اند و آینده را به خطر انداختند اما چیزی که داده شد پس‌گرفتن آن سخت است.

مرجع تقلید شیعیان افزود: دلیلی ندارد که 70 میلیون نفر از بودجه مملکت تغذیه شوند چراکه بیت‌المال متعلق به نیازمندان است.

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: حذف یارانه ثروتمندان شجاعت می‌خواهد و نباید قشر ثروتمند یارانه بگیرد؛ به‌نظر من 50 درصد یارانه‌بگیران به این مبلغ 45هزار تومان نیاز ندارند و نباید بگیرند چراکه گرفتن این مبلغ شبهه شرعی دارد. این کار مهم یعنی حذف یارانه ثروتمندان باید انجام شود و البته عوارضی دارد اما آیندگان به شما درود می‌فرستند.

استاد عالی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: یارانه باید مال افراد نیازمند باشد و قدم گذاشتن در این راه قابل تقدیر است؛ امیدواریم مسئله بیکاری حل شود زیرا در روایات داریم که جامعه اسلامی، جامعه‌ای است که یک بیکار، یک فقیر در آن نباشد.

وی تصریح کرد: در اسلام به کار و کارگر اهمیت زیادی داده شده است و در حدیثی قطرات عرق کارگر با خون شهید در میدان جهاد مقایسه شده و در حدیث دیگری آمده است که خواب کارگر از خستگی، عبادت است.

مرجع تقلید شیعیان با تاکید بر اینکه باید فرهنگ کارگری اسلام توسط رسانه‌ها توسعه یابد و کسی فکر نکند کارگر بی‌اهمیت است زیرا اگر کارگر نباشد، جامعه می‌خوابد،  خاطرنشان کرد: باید مقام کارگر همانند آنچه که در اسلام معرفی شده است، مورد توجه قرار گیرد؛ از سوی دیگر مسئولیت پذیری نیز باید مدنظر کارگران باشد چراکه مسئولیت بسیاری به عهده کارگران است.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه رسانه‌ها باید مقام کارگران را در مقابل خدا و مسئولیت‌پذیری کارگران در مقابل خداوند را نهادینه کنند، تصریح کرد: بهزیستی یکی از مهم‌ترین خدمات اسلام است و اغنیاء باید به فکر ضعفا باشند. کسی که پس از زحمت کشیدن، بیمار شده یا از ابتدا معلول متولد شده است، باید توسط جامعه تمشیت شود.

مرجع تقلید شیعیان با تایید پیشنهاد وزیر کار مبنی بر نگهداری از یتیمان و معلولین در خانواده‌ها و حمایت دولت از خانواده، گفت: این کار خوبی است که خانواده‌ها عهده‌دار معلولین شوند، البته باید بر این مسئله نظارت لازم از سوی دولت صورت گیرد.

استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به کاهش نرخ بیکاری افزود: کشور در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی قرار دارد و در این ایام هر چقدر نرخ بیکاری کاهش یابد، سبب افتخار است چراکه کار سبب مقابله با مفاسد و مشکلات می‌شود.

علی ربیعی که در دیدار با آیت‌الله ناصر مکارم‌ شیرازی سخن می‌گفت، اظهار داشت: ساماندهی یارانه افراد ثروتمند را از قبل از عید شروع کردیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود:‌ هیات دولت طبق مصوبه مجلس مقرر کرد که ساماندهی یارانه ثروتمندان را شروع کنیم و این کار را به‌شکلی صورت دهیم که این اقدام در جامعه اثر بدی به جای نگذارد.

وی گفت: ما این ساماندهی را از 30هزار نفر شروع کردیم و تا 50هزار نفر و سپس 100هزار و 200هزار نفر نیز پیش رفتیم. همچنین کنار آن نظام اعتراض به حذف یارانه را طراحی و اجرا کردیم.

ربیعی خاطرنشان کرد: قصد خبری کردن این موضوع را نداشتیم اما یکی از نشریات خبری زد و مجبور به موضع گیری ضعیفی شدیم. من شخصاً در مرکز اعتراض به اعتراضات مردم رسیدگی کردم و دیدم که کسی که ماشین 170میلیونی داشت، از حذف یارانه خود معترض بود و می‌گفت: این یارانه حق من است.

وی افزود: در نخستین روز هفته کارگر، به‌سنت همیشگی پس از بیعت با امام راحل، خدمت حضرت‌عالی و مراجع بزرگوار رسیده‌ایم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تنظیم روابط کارگر و کارفرما و ایجاد اشتغال در کشور به‌همراه گسترش بخش تعاون و آموزش مهارتی به افراد، در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و خداوند توفیق خدمت را به ما داد.

وی خاطرنشان کرد: اوایل انقلاب من به‌عنوان کارگر، عضو شورای عالی کار بودم و بعد از آن در ابتدای آغاز کار به‌عنوان وزیر خدمت مقام معظم رهبری رسیده و به ایشان عرض کردم، مردم‌سالاری دینی این است که کارگر به‌عنوان وزیر خدمت شما می‌رسد.

ربیعی تصریح کرد: ما از قبل انقلاب خدمت شما (آیت‌الله مکارم شیرازی) و آثار شما ارادت داشتیم و در مقابل جو مارکسیستی که در آن زمان حاکم بود، از نوشته‌های شما و مجلات مکتب اسلام استفاده می‌کردیم و حتی برادر من را به‌سبب داشتن آثار شما، بازداشت کردند. امروز نیز نیاز به روشنگری توسط مراجع عظام تقلید دیده می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: نوع نگاه ایرانیان به کار تغییر کرده است و مسائلی مانند برکت از ذهن مردم دور شده است، برخی به‌سبب قوانین و مقررات است و برخی به‌سبب تغییرات نظری، لذا نیازمند توجه مجدد به ارزش‌ها هستیم.

وی با اشاره به آمار کارجویان در کشور، اظهار داشت: سال گذشته از 300هزار نفری که برای شغل معرفی کردیم، 100هزار نفر حاضر به شاغل شدن در شغل‌های پیشنهادی نشدند و این مشکلی است که باید حل شود.

ربیعی با اشاره به سردرگمی بحث رفاه در کشور، خاطرنشان کرد: مسئولیت حذف ثروتمندان از یارانه به‌عهده من گذاشته شده است و در این مسائل اقداماتی را شروع کرده‌ایم. در کشور بحث رفاه را اشتباهاً پیش رفتیم و با توزیع پول، در دام مسیر طی‌شده افتادیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: سال گذشته مردم یک‌هزار میلیارد تومان به بهزیستی کمک کردند و این کار تا 2 یا 3 هزار میلیارد تومان جای افزایش دارد، به‌نظر من باید بهزیستی برای کمک گرفتن از مردم به مساجد برود.

وی افزود: سال گذشته بیش از 8 میلیون نفر را بیمه کردیم و آمار نشان می‌دهند که اینها فقرا و حاشیه‌نشین‌ها بودند. در طرح سلامت 70 درصد کار با ما است و سازمان تأمین اجتماعی غیر این، 35 میلیون و 500 هزار نفر را تحت پوشش دارد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: هنگام ورود به این کار، تأمین اجتماعی 5هزار میلیارد تومان کسری داشت، از طرفی به دفترچه بیمه ارزش گذشته‌اش را برگرداندیم و پارسال برای اینکه گران کردن خدمات را پوشش دهیم، 3هزار میلیارد تومان دیگر آوردیم و در این طرح سلامت، به‌طور گمنام فعالیت کردیم.

ربیعی هدف بهزیستی را انتقال تکیه از دولت به ملت عنوان کرد و گفت: ما 22 میلیون شغل داریم و نسبت شغل رسمی به غیررسمی، 2 به 1 است؛ امسال 600هزار بیمه جدید داشتیم. از سوی دیگر با هماهنگی رئیس جمهور، قرار را بر عدم افزایش یارانه و مقابله با فقر گذاشتیم.

به‌گزارش تسنیم، در این دیدار رئیس سازمان بهزیستی، رئیس بانک رفاه کارگران، رئیس سازمان تأمین اجتماعی و مسئولان استانی وزارت کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را همراهی می‌کردند.

 

انتهای پیام/ س




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.