این دو خوراکی می توانند جایگزین مسواک شوند
به گزارش یزد رسا، یک دندانپزشک گفت: در صورت عدم دسترسی به مسواک از مواد غذایی فیبردار جویدنی مثل هویج و سیب بلافاصله پس از مصرف مواد پوسیدگی زا استفاده شود تا سطح دندان تا حدی تمیز شده و با تحریک ترشح بزاق به شستوشوی نسبی دندانها کمک شود.
پریسا مهراشتیاق اظهار داشت: پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه از شایعترین بیماریهای میکروبی است که فرد را گرفتار میکند؛ البته میتوان با رعایت بهداشت روزانه دهان و تغذیه مناسب از آن جلوگیری کرد چرا که بیماریهای دهان و دندان کاملاً قابل پیشگیری هستند.
این دندانپزشک و جراح کودکان گفت: مسواک باید تمام قسمتهای دهان و تمام سطوح دندانها- قسمت بیرونی، داخلی و سطح جونده دندان- را کاملاً تمیز کند و به صورت لرزشی از ناحیهای که لثه به دندان میرسد تا سطح جونده دندان را به طور کامل پوشش داده و تمیز کند. مهراشتیاق افزود: هر ناحیه دندان حداقل باید 7 تا 8 بار تمیز شود و هر وعده مسواک حداقل دو دقیقه طول بکشد و در طول روز دست کم دو بار مسواک زده شود.
وی ادامه داد: در صورت استفاده از مواد غذایی چسبناک مثل کاکائو، کلوچه و شکلات باید بلافاصله مسواک زده شود و در صورت عدم دسترسی به مسواک از مواد غذایی فیبردار جویدنی مثل هویج و سیب بلافاصله پس از مصرف مواد پوسیدگی زا استفاده شود تا سطح دندان تا حدی تمیز شود و با تحریک ترشح بزاق به شستوشوی نسبی دندانها کمک شود.
دندانپزشک کودکان تصریح کرد: والدینی که برای کودکانشان مسواک میزنند در صورت سن کم کودک میتوانند فقط از حرکات چرخشی برای تمیز کردن سطوح مختلف دندان استفاده کنند و در صورتی که کودک قادر به تف کردن کامل خمیر دندان نیست از خمیردندانهای فاقد فلوراید یا مسواک همراه آب استفاده کند چرا که قورت دادن خمیردندان باعث عوارض شدید در اندامهای حیاتی مثل قلب، کلیه و استخوانها میشود. مهراشتیاق ادامه داد: والدین میتوانند از نخ دندان دستهدار برای کودکان استفاده کنند تا این کار برایشان راحتتر بوده و از طرف دیگر برای کودک نیز خوشایندتر باشد.
وی افزود: استفاده از نخ دندان حداقل یک بار در روز ضروری است.
دندانپزشک کودکان خاطرنشان کرد: استفاده از دهانشویه در کودکان توصیه نمیشود مگر در موارد خاصی که دندانپزشک تجویز کند؛ البته بزرگسالان میتوانند از دهانشویه استفاده کنند.
منبع: فارس