ID : 21309584

برجام، نفوذ علمی و مسئولینی که خوابند


تلاش دشمن برای نفوذ علمی در کشور را می توان جدیدترین تاکتیک دشمن برای نفوذ در ارکان علمی کشور دانست که در آن دشمن قصد دارد این بازوی کارآمد را به مرور از بدنه نظام جدا کند.

به گزارش یزدرسا به نقل از عصرسیاست، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با جمعی از اساتید دانشگاه توصیه‌ی مهمی را مطرح و خواستار هوشیاری بیشتر در این زمینه شدند. رهبر انقلاب در همین خصوص فرمودند: «مسئله‌ی دیپلماسی علم مهم است. اصلاً دیپلماسی چیز مهمّی است؛ دیپلماسی اقتصادی هم مهم است، دیپلماسی فرهنگی هم مهم است، دیپلماسی علم هم مهم است؛ دیپلماسی مهم است، منتها توجّه بکنید در دیپلماسی علم -ارتباطات علمی، که بنده هم با آن موافقم- فریب نخوریم. ببینید یک نفری به‌عنوان تاجر می‌آید می‌نشیند با یک اقتصاددان ما، با یک تاجر ما در مثلاً فلان رستوران یا فلان هتل فلان کشور بنا میکند صحبت کردن و قرار معامله گذاشتن، بعد که تحقیق میکنیم معلوم میشود ایشان یک مأمور امنیّتی رژیم صهیونیستی است در لباس یک تاجر، که مقاصدی را دارد دنبال میکند. عین همین قضیّه در مورد علم وجود دارد. بله، از دانشمند خارجی استفاده کنید؛ بنده بارها در جمع دانشجویان گفته‌ام که ما از شاگردی کردن خجالت نمیکشیم، ما شاگردی میکنیم امّا حواسمان باید جمع باشد که در ارتباط علمی و در فراگیری و یادگیری علمی، سوراخی و منفذی و دریچه‌ای برای نفوذ امنیّتی پیدا نشود؛ اینها از همه‌چیز استفاده میکنند برای نفوذ امنیّتی؛ حتّی از علم. این کار اتّفاق افتاده، قبلاً هم شده، امروز هم متأسّفانه دارد در یک‌جاهایی می‌شود».

همانطور که از سخنان رهبر معظم انقلاب بر می آید دشمن برای نفوذ علمی در کشور دندان تیز کرده است اما در این میان برخی ساده لوح خوش خیال این گونه نفوذ را منکر شده اند؛ موضوعی که با اندک توجهی می توان می توان به راحتی آن را ثابت کرد.

نفوذ علمی و تاثیرگذاری نهادهای امنیتی و جاسوسی آمریکا در محافل علمی دانشگاهی دنیا، چیزی نیست که کسی بخواهد آنرا توهم بداند. نفوذ علمی به عنوان یکی از اقسام پروژه های نفوذ، سالها و دهه هاست که مورد توجه محافل سیاسی امنیتی آمریکاست و درباره آن مقالات و کتابهای مختلفی نوشته و منتشر شده است. در سالهای اخیر با لو رفتن و افشا و انتشار بسیاری از پروژه های جاسوسی علمی و تلاش برای نفوذ علمی مخصوصا از طریق علوم انسانی، دیگر جای هیچگونه شک و شبهه ای برای این مساله باقی نمانده است. انتشار این اسناد در رسانه ها و دانشگاه های غربی و آمریکایی، خود گواه بسیاری از پروژه ها و تلاش هایی است که از سوی دستگاه های امنیتی و نظامی آمریکایی برای نفوذ در سایر کشورها و دانشگاه های سراسر دنیا (مخصوصا کشورهای غیر همسو با آن) صورت می گیرد.

در همین راستا می توان از سفر 2روزه «جفری دیوید ساکس» که خود را مشاور دبیرکل سازمان ملل معرفی می‌کرد نام برد، وی در گذشته در سفری 2روزه به ایران آمد و با برخی از شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرده است.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد که متأسفانه ساکس و جاسوسان شبیه او که دوره اصلاحات را فرصت خوبی برای جولان دادن در دانشگاهها و فضاهای علمی و آکادمیک کشور می‌دیدند بعد از سال‌ها، در دوره پسابرجام دوباره فضای کشور را برای القا و پیاده‌کردن برنامه‌های خود مساعد دیده و یکی یکی آماده سفر به ایران می شوند.

«دیدار «جفری دیوید ساکس» جاسوس آمریکایی با معصومه ابتکار

 

جفری دیوید ساکس فعال انقلاب‌های رنگی و مشاور جورج سوروس پدر انقلاب‌های رنگی است که در سکوت خبری دیدارهایی نیز با برخی از مسئولین کشوری نیز داشته است.

نکته قابل‌توجه در این میان استقبال مسئولان سیاسی و علمی کشور از این گروه از افراد شبه‌جاسوسی است که در پوشش استاد دانشگاه، مشاور دبیرکل سازمان ملل متحد و نهادهای علمی آمریکایی وارد کشور شده و به‌راحتی و بدون هیچ محدودیتی به تمامی دانشگاه‌ها، فضاهای علمی و آکادمیک ‌و حتی به وزارتخانه‌های سیاسی رفت‌و‌آمد می‌کنند.

در مثال دیگر می توان از سفر «ویلیام میلر» عضو شورای امنیت ملی آمریکا و رئیس سازمان جست‌وجوی زمینه‌های مشترک اسرائیل که در دوران اصلاحات، در قالب برنامه پوششی «تبادل علمی» به ایران سفر کرد نام برد..

«میلر» تاکنون چندین نوبت تحت عنوان استاد دانشگاه هاروارد به ایران آمده است و اتفاقاً در دوره مدیریت یک‌ساله جعفر توفیقی بر وزارت علوم در دوره اصلاحات، اولین طرح «تبادلات علمی» میان ایران و آمریکا بدون واسطه وزارت علوم را امضا کرده است.

«جوئل سسمن» شبه‌جاسوس دیگری است که به‌بهانه برگزاری یک نشست علمی به ایران سفر کرده است. ماجرای سفر وی را باید در قالب پروژه سزامی بررسی کرد. این پروژه  از ابتدا توسط یونسکو، با‌ هدف «رفع تخاصم و ایجاد سازش میان مسلمانان و صهیونیست‌ها» در خاورمیانه در سال 1378 طراحی شد.

«سزامی» عنوان پروژه‌ای است که با همکاری چند کشور منطقه‌ای در اردن برگزار شده و یکی از عوامل شناسایی دانشمندان هسته‌ای کشورمان توسط عوامل جاسوسی سیا و موساد همین پروژه به‌ظاهر علمی بوده است. نشست سزامی در ایام 8 تا 11 آذرماه در دانشگاه صنعتی اصفهان در سایه سکوت رسانه‌ای برگزار شده است. در این نشست که حدود 70 نفر از متخصصان و کارشناسان شماری از کشورهای جهان در آن حضور داشته‌اند، سسمن نیز سخنرانی داشته است.

دیدار گودمن با مسئولان دانشگاهی کشورمان

 

«آلن گودمن» رئیس و مدیرعامل اجرایی مؤسسه آموزش بین‌المللی (IEE)مقام ارشد معاونت تبادل علمی و فرهنگی سازمان سیا، خرداد 94 به‌همراه یک تیم علمی و پژوهشی وارد ایران شدند و طی یک هفته حضور در ایران از بیش از 13 دانشگاه کشور بازدید به عمل آوردند.

شاید بتوان نفوذ نزار ذاکا جاسوس دورگه لبنانی ــ آمریکایی  که به‌عنوان کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات به ایران آمده بود را شاخص ترین نفوذ در نوع خود دانست.

همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان» در شهریورماه 1393 اولین بهانه ورود این جاسوس متبحر به ایران بوده است. ماجرای ورود نزار ذاکا به ایران به همین همایش محدود نشده بلکه شرکت در چندین همایش تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات را نیز در کارنامه این جاسوس فعال می‌توان مشاهده کرد.

سخنرانی ذاکا در همایش هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان

نزار ذاکا که از وی به‌عنوان گنج پنهان یاد می‌شود، برنامه‌های متنوعی را برای نفوذ در سطوح مختلف نظام در دستور کار خود داشته است اما وی سرانجام شناسایی و بازداشت شد.

با این تفاسیر به راحتی می توان منظور رهبر معظم انقلاب از نفوذ علمی دشمن در کشور را اشاره کرد که در فضای ایجاد شده در پسابرجام قصد دارند از این روزنه نفوذ گسترده خود را در کشور و ارکان نظام ترتیب دهند که مصادیق آن غیرقابل انکار است. در همین راستا همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند دستگاه های ذی ربط و دخیل در امر امنیت و دست اندرکارن فرهنگی و علمی کشور باید با هوشیاری و بصیرت بیشتر، از روزنه های بوجود آمده در این عرصه مقابله و با آن برخورد کنند.

.انتهای پیام/آ




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.