برساخت و سازها در بهاباد نظارت درست نیست/نیاز بهابادی ها به وام های کم بهره برا مقاوم سازی منازل/مردم تشنه آموزش های ایمنی
به گزارش خبرنگار یزد رسا از بهاباد، شهرستان بهاباد یکی از زلزله خیزترین نقاط استان یزد بهحساب میآید که در زمانهای مختلف، مردم این شهرستان شاهد وقوع زمینلرزههایی با مقیاس های مختلف هستند.
این زمینلرزهها شاید بهعنوان یک زمینلرزه مخرب و با خسارت بهحساب نیاید، ولی میتواند زنگ خطری را برای مسئولان و مردم این شهرستان به صدا در آورد.
این روزها زلزله در بهاباد از لحاظ تعداد و قدرت افزایش پیدا کرده و بهطور معمول در روز بین دو تا چهارمرتبه با زلزله همراه است، هر روز در بهاباد به ویژه در شرق این شهرستان مردم شاهد وقوع زمین لرزههایی بودند که خواب را از آن ها گرفته است.
در همین رابطه عده ای از ساکنین شهرستان بهاباد در خصوص وقوع زمین لرزه در شهرستان و کمبود امکانات گفتند
دغدغه ها از نبود آموزش و مستحکم نبودن ساخت وسازها
«عبدالناصر هوشمند» يکي از شهروندان بهابادی دراين باره گفت: براي جلوگيري از بروز يا تشديد آسيب هاي ناشي از بلاياي طبيعي نياز است که به خانواده ها آموزش هاي لازم ارائه شود و اين درحالي است که اين آموزش ها حتي از طريق رسانه هاي گروهي نيز به ندرت انجام مي شود.
وي خاطر نشان کرد: در حال حاضر اين قبيل آموزش ها تنها در مدارس ارائه مي شود که به نظر من کافي نيست و بايد توسعه يابد.
این شهروند بهاباد تاکید کرد: نداشتن منازل مسکونی مقاوم در برابر زلزله به علت عدم توانائی در ساخت منزل قابل اطمینان، نبود وام های کم بهره، عدم آمادگی ستاد حوادث نسبت به ایجاد جایگاه مناسبت با امکانات رفاهی و اطمینان بخش، نداشتن امکانات درمانی مناسب در مواقع اضطراری و نیاز وافر و ضروری به اورژانس هوائی و همچنین نیاز به وسایل سنگین مانند لودر و جرثقیل همت و تلاش مسئولین را می طلبد.
مستحکم نبودن ساخت وسازهای شهری بهاباد
«اصغرغلامزااده » شهروند ديگري است که از مستحکم نبودن ساخت وسازها در شهرستان بهاباد با وجود زلزله خيز بودن آن گلايه داشت و گفت: متوليان امر بايد بر روند ساخت وسازها نظارت بيشتري داشته باشند و مردم را به ساخت مسکن مقاوم ملزم کنند تا هنگام وقوع زلزله کمتر دچار آسيب هاي جاني و مالي شوند.
نیاز به تسهیلاتی برای مقاوم سازی منازل در بهاباد
حسین امیری یکی دیگر از شهروندان بهابادی در خصوص مشکلات اصلی شهرستان زلزله خیز بهاباد اظهار کرد: بهتر است دولت قبل از اینکه اتفاق بدی برای مردم مظلوم بیفتد اقدام به پرداخت و در نظر گرفتن تسهیلاتی جهت مقاوم سازی منازل در این منطقه کند، از جمله کمک های بلاعوض و پرداخت وام مسکن بدون بهره تا مردم با خیالی آسوده تر در این شهرستان زندگی کنند و شبانه روز وحشت اتفاق زلزله نداشته باشند.
خواستار ارائه آموزش های لازم به مردم
"محمد حسین زاده " دبیر بازنشسته آموزش و پرورش بهاباد در مورد زلزله اخیر بهاباد تصزیح کرد: بسیار باید از زحمات مسئولین هلال احمر شهرستان به خاطر اقدام خوب و فوریشان در نصب چادر برای اسکان موقت در خطرات احتمالی زلزله در مکانهای انتخاب شده در سطح شهرستان تشکرد کرد و اعضای ستاد بحران به اتفاق گروهای امدادی توانستند کار کنند و چادر آوردند و نصب کردند البته کمبود چادر هنوز هست و باید به تعداد جمعیت شهرستان چادر در انبار امدادی باشد چون فاصله بهاباد تا مرکز استان خیلی زیاد است.
وی همچنین ارائه آموزش های لازم در خصوص نکات ایمنی در رابطه با وقوع زلزله به مردم شهرستان را خواستار شد و از مسئولین خواست باید به هلال احمر شهرستان کمک های بیشتری شود تا بتواند در مواقع ضروری به نجات حادثه دیدگان بشتابد.
خانه های فرسوده و قدیمی خطری بیخ گوش مردم بهاباد
محمد رضا خانی زاده معلم بازنشسته بهابادی در رابطه با وقوع زمین لرزه های اخیر و مشکلات بروز حادثه به ما چنین توضیح می دهد که با توجه به اینکه شهرستان بهاباد منطقه زلزله خیزی است و بر روی گسل زلزله قرار گرفته است باید تمهیداتی از قبل در خصوص بروز زلزله و هر نوع حادثه ای اندیشیده شود که از قبل آمادگی لازم را داشته باشند برای وقع یک زلزله شدیدمسئولان تلاش کنند به صورت بلا عوض و یا با پرداخت وام های کم بهره به سایر هموطنان مان کمک کنند تا منازل خود را ضد زلزله کنند.
وی نبود امکانات اولیه از قبیل اورژانس چادر مواد اولیه و آب های بسته بندی شده آماده را جهت مردم ضروری دانست.
این شهروند بهابادی بناهای تاریخی و قدیمی فرسوده را خطری جدی برای جام مردم بهاباد دانست و گفت: با توجه به اینکه بافت بهاباد یک بافت قدیمی و خیلی فرسوده است می طلبد تا مسئولان تلاش کنند به صورت کمک بلا عوض و یا با پرداخت وام های کم بهره به سایر هموطنان مان کمک کنند تا منازل خود را ضد زلزله بنا نهند.
فصل زمستان و نیاز مبرم بهاباد به «چراغ، چادر و پتو» در هنگامه خطر
" عباس رزاقی زاده " یکی از بازنشستگان اداره راه و ترابری و عضو داوطلب جمعیت هلال احمر شهرستان بهاباد در باره وقوع زمین لرزه اخیر بهابا د و طریق امداد و نجات احتمالی به حادثه دیدگان و نبود امکانات گفت: بعد از شنیدن زلزله در شهرستان حدود ده دقیقه بعد خود را به محل جمعیت هلال احمر بهاباد رساندم تا با دیگر امدادگران به یاری مردم بشتابیم.
وی افزود: هر چند خطری جدی در زلزله های اخیر مردم بهاباد را تهدید نکرد اما با این وجود برای آمادگی بیشتربا کمک نیروهای بسیجی در ناطق مختاف چادرهایی نصب کردیم و مردم را در صورت خطر احتمالی اسکان دهیم.
وی از زحمات مسئولین شهرستان و ستاد بحران و هلال احمر و نیرو های نظامی و انتظامی تقدیر و تشکر کرد و تصریح کرد: نبود چادر به انداز خانوارهای ساکن در شهرستان، عدم ارائه آموزشهای لازم از طریق استفاده از بولتن و روزنامه را از عمده مشکلات در زمان وقوع زلزله دانست.
استقرار مردم در نقاط امن با امکانات کامل در زمان بحران
احمد قنبریان دبیر بازنشسته و رئیس سابق آموزش و پرورش بهاباد در خصوص وقوع زمین لرزه اخیر بهاباد و کمبود امکانات گفت: با توجه به اینکه شهرستان بهاباد بر روی گسل زلزله قرار دارد می طلبد که مسئولین نسبت به مقاوم سازی منازل مسکونی مدارس و سایر اماکن عمومی و خصوصی اقدام بکنند زیرا زلزله خبر نمی کند که شب یا روز باشد باید مقاوم سازی در همه جا ها صورت پذیرد.
عدم نظارت کافی بر ساخت و ساز های شهری
" محمد رضا قاسمی " یکی از مغازه داران بهاباد عدم نظارت کافی بر ساخت و سازهای واحد های مسکونی شهر و مستحکم کردن خانه های طولانی مدت را از دلایل عمده در خصوص جلوگیری از وقع زلزله و خسارات احتمالی دانست و ابراز کرد: امکاناتی که از داخل شهرستان های همجوار آمده است خیلی کم است باید همه چیز به تعداد جمعیت شهر باشد و به دلیل نبود چادر به اندازه کافی من و خانواده ام شب را در ماشین خوابیدیم.
انتهای پیام/س*
Related Assets:
- 850 نفر از مردم بهاباد به چادرهای هلال احمر پناه بردند
- برپایی 6 منطقه اسکان اضطراری برای آمادگی رویارویی با بحران در بهاباد +تصاویر
- تهران لرزید
- وقوع ۶ زلزله در بهاباد و بافق طی ۲۴ ساعت گذشته
- یزد 6 بار لرزید/زمین لرزهها هیچ خسارتی در بر نداشت
- برپایی 10 اردوگاه برای اسکان وحمایت روانی از وحشتزدگان زلزله بهاباد
- سالیانه 800 زمین لرزه در بهاباد احساس می شود