ID : 17941660
خانواده‌ها این خطر را جدی بگیرند؛

بشقاب‌های مسموم در کمین دارالعباده!


به ‌مرور زمان عواملی چند دست به دست هم داده و موجب شده تا برخی رخدادها و تغییر رویکردهای تامل‌برانگیز، قاطبه مردم و دلسوزان دارالعباده را نگران وجهه دارالعباده و کم‌رنگ‌ شدن اصالت‌های دینی و بومی شوند

یزدرسا؛ استان یزد از دیرباز به دیانت و اصالت شهره بوده است و در سایه پایبندی مردمانش به آموزه‌های دینی و ارزش‌های اصیل اخلاقی و انسانی، مدال افتخارآمیز «دارالعباده» و «دارالعلم» بودن را به دست آورده است.

با این اوصاف، به ‌مرور زمان عواملی چند دست به دست هم داده و موجب شده تا برخی رخدادها و تغییر رویکردهای تامل‌برانگیز، قاطبه مردم و دلسوزان دارالعباده را نگران وجهه دارالعباده و کم‌رنگ‌ شدن اصالت‌های دینی و بومی شوند.

این آسیب‌ها البته محدود به شهر و منطقه‌ای خاص نیست و خوشبختانه استان یزد به دلیل پیشینه قوی و ریشه‌های اصیل دینی، مصونیت بیش‌تری در مقایسه با بسیاری از نقاط دیگر دارد.

در این میان، عوامل متعددی قابل احصا هستند و از جمله می‌توان به نقش ویرانگر برنامه‌های ماهواره‌ای اشاره کرد؛ برنامه‌هایی که در قالب‌های گوناگون و با استفاده از متدهای پیشرفته القای پیام، اهداف اتاق‌های فکر پشت پرده را پی می‌گیرند.

برنامه‌های ماهواره‌ای ظاهری جذاب و چه‌بسا دلسوزانه دارند، و می‌کوشند تا در سایه مبانی روان‌شناسانه، اعتماد مخاطب را به خود جذب کنند؛ اما در لایه‌های پنهان خویش، به گسترش معضلات اجتماعی و مفاسد اخلاقی دامن می‌زنند‌؛ دامن‌زدنی که پی‌بردن به ژرفای آن، در گرو نگاه عمیق و هوشمندانه است.

باعث شگفتی و البته شرمساری است که در استان یزد با آن سابقه رشک‌برانگیز، شاهد بروز مسائل ناگواری باشیم که از عوارض مستقیم و غیرمستقیم برنامه‌های ماهواره‌ای است.

 افزایش آمار اختلاف‌های خانوادگی منتهی به طلاق یا جدایی عاطفی، اگرچه از عوامل متعددی ناشی می‌شود، اما نمی‌توان نقش برنامه‌های ماهواره‌ای را در این افزایش نادیده گرفت؛ چه این‌که برنامه‌های ماهواره‌ای با تبلیغ سبک زندگی غربی و نادیده گرفتن معیارهای اسلامی در روابط بین اعضای خانواده و فراتر از آن، به قبح‌زدایی از حرمت‌شکنی و اباحه‌گری می‌پردازند و بدین گونه با سست‌کردن زنجیره‌های پیوند بین اعضای خانواده، افزایش اصطکاک‌های خانوادگی و  طلاق‌ را موجب می‌شوند.

کسانی که بشقاب‌های مسموم ماهواره را بر سرسفره خانواده‌شان می‌آورند، به دست خود برنامه‌های مسموم را در اختیار اعضای خانواده خویش قرار می‌دهند که به تدریج زمینه‌های فروافتادن آن‌ها در باتلاق معضلاتی چون طلاق، اعتیاد، افسردگی، خودکشی و ... را مهیا می‌سازند.

در این باره چه بسا طرفین اختلاف و طلاق، خود متوجه نباشند که قربانیِ –هرچند غیرمستقیم- برنامه‌ها و القائات برنامه‌های ماهواره شده‌اند. افزایش افسردگی و اختلال‌های منتهی به خودکشی هم از جمله پیامدهای دیگر برنامه‌های ماهواره‌ای به شمار می‌آید.

بر اساس پژوهش «بنیاد امور خانواده پژوهشی» که از ابتدای سال۹۲ تا پایان۹۳ انجام شده، 17درصد طلاق‌ها متاثر از برنامه‌های ماهواره‌ای به وقوع پیوسته است و این خود شاهدی روشن بر ادعای نهادها و شخصیت‌های دلسوز است؛ همانان که درباره خطر نفوذ دشمن به خانواده‌ها از طریق بشقاب‌های زهرآگین ماهواره‌ها هشدار می‌دهند و متاسفانه با طعن و هجمه مدعیان روشنفکری روبرو می‌شوند.

در این باره گفتنی‌ها فراوان است و گفتنی‌تر از همه این‌که ازجمله مهم‌ترین گام‌ها برای صیانت از حریم خانواده، بالندگی شهروندان بخصوص جوانان و نوجوانان، و پاسداری از شکوه معنوی و اجتماعی دارالعباده، مقابله با گسترش رویکرد به ماهواره در گام نخست، و تلاش برای کاهش مراجعه به برنامه‌های ماهواره‌ای است؛ هدفی که با روشنگری‌های هوشمندانه و مصداقی درباره عوارض منفی ماهواره و نورانداختن به تاریکخانه دشمنان قسم‌خورده‌ای که بنیان خانواده و اصالت‌های دینی و اخلاقی ما را نشانه رفته‌اند، تحقق‌یافتنی است.

نویسنده: عبدالله سیدزاده




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.