بعید میدانم تا ۳ آذر توافق هستهای مورد نظر ایران اتفاق بیافتد
به گزارش یزدرسا ،سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در مصاحبه با «نسیم» افزود: دو دیدگاه در مذاکرات هستهای ایران و 1+5 در مقابل هم وجود دارد. یک دیدگاه میگوید هر نوع توافقی بدتر از توافق بد است. این دیدگاه معتقد است که هیچ گونه توافقی نباید صورت بگیرد مگر اینکه مطالبات و زیادهخواهیهای آمریکا بر ایران تحمیل بشود. صهیونیستها این دیدگاه را دنبال میکنند و توانستهاند این دیدگاه را به 1+5 تحمیل کنند.
وی ادامه داد: عدهای دیگر در داخل کشور هر نوع توافقی را بهتر از عدم توافق میدانند. این دیدگاه را باید تخطئه کرد. این دیدگاه بسیار خطرناک است.
نقوی حسینی با اشاره به شرایط یک توافق خوب و مدنظر ایران اظهار داشت: ما باید توافقی انجام دهیم که خطوط قرمز نظام حفظ شود. ما باید توافقی بکنیم که حقوق هستهای و تأسیسات بومی هستهای کشور با کاربری کنونی حفظ شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با اعلام این موضوع که آمریکاییه از خطوط قرمز خود کوتاه نمیآیند ادامه داد: آمریکاییها در مواضع خود ایستادهاند و مانع اصلی مذاکرات هستند. آنها نمیخواهند ملت ایران از حقوق هستهای خود بهرهمند باشند و بتواند توانمندیهای هستهای خود را دنبال کند. آمریکا در مذاکرات به دنبال برآورده کردن خواستههای ما نیست و تحریمها را لغو نمیکند و میخواهد آن را شامل مرور زمان بکند. با این شرایط بعید به نظر میرسد تا سوم آذر توافقی صورت بگیرد.
نماینده مردم ورامین در مجلس افزود: ما هنوز توافقی با غربیها انجام ندادهایم. تمامی این مسائل در حد گمانهزنی رسانهای است. آنها مطرح میکنند فردو باید تعطیل شود، آب سنگین اراک باید متوقف شود و سانتریفیوژها کاهش پیدا کند ولی ما در مقابل این خواستههای آنها را تاکنون در مذاکرات رد کردهایم. تاکنون توافقی صورت نگرفته که ما بگوییم خطوط قرمز نظام نادیده گرفته شده یا خیر. آنها میخواهند ایران در مورد مسائل هستهای چیزی برای ارائه نداشته باشد.
وی باشاره به مذاکرات کمیسیون امنیت ملی مجلس با تیم مذاکره کننده ایران در جلسات متعدد افزود: ما از تیم مذاکره کننده هستهای به عنوان کمیسیون امنیت ملی خواستیم که در مذاکرات خطوط قرمز ترسیمی نظام را رعایت شود و تحریمهای ایران نیز به یکباره برداشته شود سپس در این صورت امکان یک توافق وجود دارد. نظارت مراجع عالی نظام بر مذاکرات وجود دارد و این بدینگونه نیست که تیم مذاکره کننده هستهای اختیار هرگونه توافقی را داشته باشد.
نقوی حسینی با اذعان به اینکه توافقنامه هستهای باید به امضای نمایندگان مجلس برسد ادامه داد: اگر توافقی هم صورت گرفت، چون یک توافقنامه بینالمللی است باید به مجلس بیاید و نمایندگان آن را تصویب کنند و اگر ایرادی در توافقنامه وجود داشت قطعا تصویب نخواهد شد.
نقوی حسینی ضمن اشاره به سوم آذر و پایان زمان مذاکرات هستهایران و 1+5 ادامه داد: سوم آذر زمان شش ماهه تعیین شده در ژنو برای مذاکرات هستهای است و اگر این مذاکرات به نتیجه نرسد طرفین باید یک توافق دیگری در مورد تمدید مذاکرات بکنند و اگر توافقی در این زمینه رخ ندهد یعنی مذاکرات به پایان رسیده است.
ما اصراری به رسیدن به توافق آن هم در سوم آذر نداریم ولی اگر آمریکا جام زهر را بنوشد و به خواستههای ایران تن در دهد ما از آن استقبال میکنیم و حتی جشن هم خواهیم گرفت.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- چشم داشتن به انتخابات آینده مجلس، دولت را از خدمت باز میدارد
- ۲۰ فرد دیگر مثل دانشآشتیانی معرفی کنید رای نمیدهیم
- دولت دهم مترو را به ورامین هدیه داده ولی دولت یازدهم این هدیه را پس میگیرد
- مجلس قطعا به «دانش آشتیانی» رأی اعتماد نخواهد داد
- تا به حال هیچ مذاکرهای در خصوص انتقال سوخت به خارج نداشتیم
- پذیرش حق غنیسازی در ایران بخش غیرقابل انکار مذاکرات است
- تیم مذاکره کننده در خط مقدم جبهه در حال جنگ است
- آمریکا امروز بیش از هر روزی محتاج رسیدن به توافق با ایران است
- نخبگان دانشگاه شریف از مردم برای تجمع مقابل رآکتور تهران در روز یکشنبه دعوت کردند
- امنیت اسرائیل برای آمریکا مهمتر از مذاکرات است/ آمریکا عهدشکن و خودبرتربین است/میخواهند فرصت را از ما بگیرند
- در صورت تکرار تهدیدات آمریکاییها، تیم مذاکره کننده مذاکرات را تعلیق کند