بهرهبرداری از طرحهای آب و برق با سرمایهگذاری ۶۶ هزار میلیاردی
به گزارش یزدرسا، رضا اردکانیان ظهر امروز در آئین بهره برداری از طرحهای صنعت آب و برق استان یزد که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، گفت: در هفته هفته چهل و چهارم پویش هر هفته الف– ب– ایران که در سال ۹۹ که با هدف به ثمر رساندن ۲۵۰ طرح با اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان آغاز شده بود با احتساب طرحهای آب و برق که امروز در یزد افتتاح شد، تاکنون ۲۹۴ پروژه با سرمایه گذاری ۶۶ هزار میلیارد تومان از ابتدای سال در قالب این پویش به بهره برداری رسید.
وی ادامه داد: این پروژهها، شامل ۱۳ سد مخزنی، ۱۱ شبکه آبیاری زهکشی، ۱۰ طرح آبرسانی شهری، هشت تصفیه بزرگ خانه آب، ۱۰ تصفیه بزرگ جمع آوری فاضلاب، آبرسانی به هزار و ۲۵۰ روستای کشور، احداث و افتتاح هشت واحد نیروگاهی و ارتقا توان نیروگاههای موجود، ۳۰ واحد نیروگاه مقیاس کوچک و ۲۵ نیروگاه تجدید پذیر و برق رسانی به ۲۸۸ روستای کشور است.
وزیر نیرو گفت: امسال کار جدیدی آغاز کردیم بر این اساس در کنار پروژه های ساخت و سازی، پروژه های ساز و کاری با این هدف که اصلاح ساز و کارها و ابداع ساز و کارهای جدید نقش به سزایی در سرعت دادن به پروژه های ساخت و سازی در کاهش هزینه های تمام شده و تسهیل خدمت رسانی به مردم در افزایش راندمان و بهره وری دارند، آغاز شد.
اردکانیان گفت: وعده ما ۵۰ پروژه ساز و کاری بوده که تا امروز ۵۳ مورد آن در بخشهای مختلف آب و برق به بهره برداری رسیده که یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی با تصمیم دولت در شورای عالی اداری از جمله آنهاست و موجب شد که با تجمیع امکانات مالی، تجهیزاتی و منابع انسانی، سرعت بالاتری در خدمت رسانی به ویژه در بخش روستاها داشته باشیم.
وی اصلاح ساختار مدیریت آب کشور را یکی دیگر از این اقدامات نام برد و افزود: براساس تصمیمات و توصیههای شورای عالی آب ما امروز هم معاونت آب و شرکت مدیریت منابع آب را ادغام کردیم و هم ساختار جدید شرکت را براساس مدیرت حوزه آبریز قرار دادیم، که ۹ حوزه آبریز بزرگ در کشور تعریف و تاسیس شد و انتظار ما این است که با استقرار مدیریتهای حوزه آبریز مرزهای طبیعی مدیریت آب هم ایجاد شود و هم به رسمیت شناخته شود و هم زمینه بروز تنازع و تنش بین استانها در مسائل آب رفع شود.
اردکانیان عنوان کرد: سند سازگاری با کم آبی استانها براساس مصوبه اسفند ۹۶ هیئت وزیران برای تک تک استانها تدوین شده است و تخصیصهای جدیدی که برای استفاده از آب دریا دادیم شرطش این بود که این سندها تایید شده باشد تا استانها بدانند که نقشه راهشان برای اجرای طرحهای توسعه چه هست.
وی ادامه داد: این اسناد به تایید هر چهار وزاتخانه نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت، کشور و دو معاونت ریاست جمهوری، سازمانن برنامه و بودجه و سازمان حفاظت محیط زیست رسیده است و ان شاله با ابلاغ سند آمایشی سرزمین این اسناد به عنوان اسناد کارکردی مورد عمل قرار خواهند گرفت.
وزیر نیرو با اشاره به طرح سند گردشگری گفت: برای اولین بار محدودیت و ممنوعیت استفاده گردشگری از دریاچهها در اطراف سدهای بزرگ کشور با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و با رعایت ملاحظارت محیط زیستی و کنترلهای کمی و کیفی آب برداشته شد و قرار است در اطراف سدها زیرساختهای گردشگری ایجاد شود.
اردکانیان افزود: سرمایه بزرگی برای احداث تاسیسات گردشگری در این نقاط را به فراخوان عمومی گذاشتیم و بخش خصوصی استقبال قابل ملاحظهای کردند و ازتابستان ۱۴۰۰ به مرور این شهرها به مرحله بهرهبرداری میرسد و هموطنان میتوانند از این ظرفیت بزرگ طبیعی برای گردشگری و اشتغالزایی قابل ملاحظه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مجموعه این طرحها ریل گذاری مناسبی برای فعالیت در عرصه آب و برق کشور است، عنوان کرد: سرمایه گذاری برای احداث تاسیسات گردشگری در این فضاها را به مزایده گذاشتیم و از تابستان ۱۴۰۰ به مرور این طرح ها به بهره برداری می رسد و هموطنان ما از این ظرفیت بزرگ طبیعی برای گردشگری استفاده می کنند که البته اشتغالزایی قابل ملاحظه ای نیز دارد.
انتهای پیام/