بیابان های مهریز قبل از ایجاد خسارت باید مهار شوند/بهادران کانون بحران بیابان زدایی است
به گزارش یزد رسا به نقل از صبح مهریز، علی زارع سروی در بازدید مدیرکل منابع طبیعی استان از مهریز با اشاره به اینکه از 674 هزار و 535 هکتار وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهریز، بالغ بر 16هزار و 774 هکتار آن را مناطق بیابانی تشکیل میدهد افزود: عدم مقابله با بیابانزایی و جدی نگرفتن آن نگرانکننده است و توسعه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در این راستا اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهریز اقدام به شناسایی مناطق بحرانی بیابانزایی و تهیه طرح کرده که و در صورت تامین اعتبار، عملیات مناسب برای کنترل و مهار کانونهای بحرانی اجرا خواهد شد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری مهریز عنوان کرد: محدوده مطالعاتی مساحتی بالغ بر 10هزار و 606 هکتار بوده و این کانون بحرانی در دهستان بهادران واقع شده و بخش بزرگی از دشت بزرگ بهادران است و به دلیل برخی عوامل طبیعی بیابانزایی و نیز عوامل انسانی از قبیل بهرهبرداریهای بیرویه از آبهای زیرزمینی، فقر پوشش گیاهی، بارندگی ناچیز و وزش بادهای موسمی زمینه پدیده بیابانزایی و فرسایش بادی را فراهم آورده و طوفانهای شن را به دنبال داشته که طی چند سال گذشته خسارات زیادی را به مزارع کشاورزی و تاسیسات وارد کرده است.
وی ادامه داد: این اداره در سال گذشته به منظور کاهش اثرات مخرب این پدیده و جلوگیری از پیشروی شنهای روان، اقدام به اجرای عملیات بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان در کانونهای بحرانی کرد و اعتباری بالغ بر 150 میلیون ریال برای این امر اختصاص یافت و 10 هکتار از مساحت محدوده طرح با کشت گونههای مقاوم بیابانزدایی شد.
سيد ابوالفضل وكيلي و هيات همراه در ادامه از طرح هاي بهره برداري از معادن در شهرستان نيز بازديد و با حضور معدن داران و دامداران مسائل و مشكلات مربوط به معادن و جبران حسارت وارده به عرصه هاي منابع طبيعي مطرح شد.