ترویج سیره اهل بیت در جامعه، زمینهساز کمک جوانان به نیازمندان/ فلسفه وجودی مسئولان خدمت به مردم است
حجتالاسلام والمسلمین سيد اسماعيل شاكر در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، گفت: روز25 ذیالحجه سالروز نزول سوره «هل اتی» که بنا به روایات در ستایش از حضرت علی(ع) و فاطمه(س) است و به خاطر نذرشان، سه روز روزه گرفتند و هنگام افطار، غذای ساده خویش را به مسکین و یتیم و اسیر، ایثار کردند و خود با آب افطار نمودند، بنا بر حدیثی از پیامبر اکرم(ص) دین و معارف اسلامی به دو بخش تعظیم اوامر و دستورات الهی و شفقت و دلسوزی و کمک به خلق خدا تقسیم میشود که انسان برای رسیدن به درجات کمال باید بهطور کامل به هر دو عمل کند.
وی بابیان اینکه در دین اسلام به خدمت به خلق و رسیدگی به نیازمندان سفارش اکید شده است، ادامه داد: در قرآن نزدیک به ده بار در مورد طعام دادن و اطعام آمده است مانند سوره ماعون که آمده است أَرَأَيْتَ الَّذي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ فَذلِكَ الَّذي يَدُعُّ الْيَتيمَ وَلا يَحُضُّ عَلى طَعامِ الْمِسْكينِ ... و یا در سوره انسان آمده است وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا و ... . کلمه طعام در قرآن بسیار آمده که انسان نیازمندان را طعام دهد و برخی اوقات نیز که طعام دادن مانند کفاره روزه و کفاره شکستن نذر و .. که واجب است.
امامجمعه اردکان گفت: مردم در جامعه دینی نباید نسبت به گرسنگان و نیازمندان بیتفاوت باشند و این وظیفه شرعی و دینی ما است که به نیازمندان و محرومان کمک کنیم، اگر ما خود را پیرو اهل بیت میدانیم در سیره و سبک زندگی ایشان میبینیم حتی در اوضاع سخت اقتصادی ازخودگذشتگی و ایثار میکردند و مردم را بر خود مقدم میداشتند.
شاکر ادامه داد: در سیره حضرت امام صادق(ع) آمده است، زمانی گندم در شهر مدینه کم شد. امام صادق(ع) به غلامشان دستور دادند که بروید و هر مقداری از این اجناس در خانه که معمولا و بصورت عادی در گذشته برای قوت و غذا و خوراک یکسال شان خریده بودند، بفروشید تا کمکی به مردم کرده باشیم. ما نیز که خود را پیرو اهل بیت می دانیم باید همینگونه باشیم و چقدر خوب است که در ایامی مانند عید غدیر و ایام ذی الحجه اطعام به نیازمندان را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
وی ادامه داد: معارف و سبک و سیره زندگی اهل بیت علیهم السلام باید در زندگی مردم تبلور پیدا کند و ظهور و بروز آن در مراسم و در بین جوانان، مردم و مساجد و محلات پیاده شود، اگر برایمان امکان دارد مانند اهل بیت روز بگیریم و برای نیامندان غذایی تهیه و به آنها رسیدگی کنیم چرا که این بخشی از دین است و بدون کمک به خلق خدا و نیازمندان با وجود انجام عبادت ظاهری، عمل به دین اسلام ناقص انجام گرفته و خدا آن را از ما نمیپذیرد همانگونه که در قرآن یقیمون الصلوه و یوتون الزکوه با هم آمده است یعنی عبادتی قبول است که به همراه آن ذکات و دغدغه رفع مشکلات مردم نیز داشته باشیم.
امامجمعه اردکان تصریح کرد: افزایش اهل بیت در دل مردم و جوانان چیزی است که میتواند آنها را پای معارف و سیره اهل بیت بکشاند و کم کم به عمل وا دارد، جوانی که به عشق امام حسین(ع) به پیاده روی اربعین میرود اگر از امور و سیره اهل بیت علیهم السلام بیشتر بداند این کمک به نیازمندان را نیز دریغ نخواهد کرد بنابراین باید محبت و سیره اهل بیت را در بین مردم ترویج داد و مردم را با معارف و زندگی آنها بیشتر آشنا کرد تا مردم در این امور اهل عمل شوند که جلسات مذهبی، منابر و روحانیون، مدارس، معلمان و .. در این زمینه نقش بسزایی دارند.
شاکر در خصوص نقش مسئولان در کمک به محرومان و از بین بردن شکاف طبقاتی گفت: فلسفه وجودی مسئولان این است که به مردم در همه عرصهها خدمت کنند به خصوص در زمینه کمک به نیازمندان که سفارش اکید به آن شده است، بنابراین مسئولین در هر سمتی قرار دارند دغدغه مردم را داشته باشند و با توجه به شرایط اقتصادی فعلی اگر میتوانند با استفاده از قانون زمینه را برای کمک به نیازمندان و رفع مشکلات اقتصادی آنها فراهم کنند و امتیازاتی به نیازمندان در چارچوب قانون بدهند، چرا که اگر کوتاهی در خدمت به خلق و نیازمندان از سوی مسئولان انجام گیرد مردم را از دین و نظام دلزده خواهد کرد و جوابگویی به آن نیز بسیار سخت خواهد بود.
انتهای پیام/