تعداد شعب بانكها نسبت به جمعيت در ايران از اروپا بيشتر است!/معلوم نيست نهضت بانك سازي کِی تمام شود!/مجلس کمر به اصلاح بانک ها ببند به دولت ها امیدی نیست
اشاره؛ دکتر محمد سلیمانی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدرک دکترای تحصیلی خود را در سال ۱۳۶۱ از دانشگاه پیر و ماری کوری پاریس دریافت کرد.
وی در مرداد ۱۳۸۴ توسط محمود احمدینژاد برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس معرفی شد و با کسب ۲۲۰ رای پس از محمد سعیدی کیا وزیر مسکن کابینه نهم، بالاترین رای را به خود اختصاص داد.
سلیمانی که دو تن از برادرانش به افتخار شهادت نائل آمده اند، هم اینک از نمایندگان فعال مجلس نهم به شمار می آید.
معاونت پژوهشی دانشگاه علم و صنعت ایران، معاونت پژوهشی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، مدیر صنعت سامانههای فضایی صنایع مخابرات ایران، رئیس مرکز تحقیقات عالی الکترونیک صنایع الکترونیک ایران، تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارائه بالغ بر 209 مقاله علمی و ۷۲ طرح کارشناسی، ارشد و دکترا، و استاد نمونه کشور، از جمله سوابق مدیریتی و افتخارات وی محسوب می شود.
سلیمانی در گفتگو اختصاصی با یزد رسا، با اشاره به این که بانک، یک تجربه غربي است كه اقتصاد ما هم از آن بهره ميبرد، گفت: بانک هم خوبی ها و معایبی دارد ولی به نظر می رسد بیشتر، بخشهاي مشكلدار آن وارد کشور شده است و در نتيجه بانكها خود به عنوان یک مشكل اساسي مطرح شدهاند!
دکتر سلیمانی افزود: کشورهای دیگر به وسیله نظام بانكي خود، نقدينگي مردم را جمع ميكنند و آن را به سوي توليد صنعتي و كشاورزي ميل ميدهند، در آن کشورها بانك نقش واسطه دارد و شركتهاي سرمايهگذاري، از انواعي كه در ايران خلق شده، ندارد.
نماینده مردم تهران در بیان آسیب شناسی وضعیت کنونی بانکداری در کشور خاطرنشان کرد: بانك نبايد حق ورود به بازار خريد و فروش سكه، طلا و برجسازي داشته باشد، تا نقدينگي به سمت توليد برود اما در کشور ما اوضاع بانکداری غمانگيز است! زیرا حضور پررنگی در واسطهگري و دلال بازي دارند و سرمايهگذاري آنها در توليد ملي ناچيز است.
وی با اشاره به سود كلان بانكهاي تجاري دولتي و غيردولتي و خصوصي ايران گفت: بانكها باید يكي از منابع اصلي درآمد دولت باشند؛ ولي فعلا چنین نيستند.
وزیر ارتباطات در دولت نهم در بیان چند ویژگی نظام بانکی ایران گفت: متاسفانه وضعیت به سمتی رفته که هر سازمان و مؤسسهاي صاحب بانك شده است. اگر ايران خودرو به جاي سرمايهگذاري در توليد، در فلان بانك سرمايهگذاري كرده، شهرداري نيز بانك شهر راه انداخته است و به همین منوال، بسیاری از سازمانها صاحب بانك مجزا شدهاند و معلوم نيست اين نهضت بانك سازي چه زماني تمام ميشود!
سلیمانی ادامه داد: تعداد شعب بانكها در كشور ما غیرمتعارف است و احتمالاً از اين بابت رتبه جهاني خوبي داشته باشیم! در حالی که چگالي شعبات در مناطق شمال شهري خيلي زياد است، بانكها در مناطق مستضعفنشين حضور كم رنگ يا بيرنگ دارند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد شعب بانكها بر حسب واحد جمعيت در ايران از همه كشورهاي اروپايي و حتي شرقي بيشتر است!
نماینده مردم تهران ادامه داد: معوقات بانكي نيز در ايران در دنيا بينظير و بيش از 80 هزار ميليارد تومان است.
سلیمانی افزود: معوقات بانكهاي تجاري چند برابر معوقات بانكهاي تخصصي است و اين بدان معنا است كه ردِ پاي سوداگري و اخلال در نظم اقتصادي توسط نظام بانكي شديد است.
وی خاطرنشان کرد: جالبتر آنكه معوقات بانكهاي خصوصي نسبت به بانكها دولتي بيشتر است!
سلیمانی تصریح کرد: در حال حاضر معوقات بانكي بيش از 2 برابر ماليات تحقق يافته سالانه كل كشور است!
وزیر سابق ارتباطات در بیان یک دیگر از ویژگی های نظام بانکی ایران گفت: بازده بانكها در بورس ايران گاه به بيش از80درصد رسيده است! در صورتي كه در كشورهاي غربي اين شاخص به 10درصد هم نميرسد.
علت این است که بانكها سرمايههاي خود را از طريق شركتهاي واسطهاي كه خود تأسيس ميكنند به بخش برجسازي و ساخت مجتمعهاي تجاري لوكس ميبرند. بخش ديگري از اين پولها نيز به بخشهاي ديگر سوداگري ميرود و مانند آتشِ سوزاني است كه به خرمن خشك توليد و اقتصاد زده ميشود و آنها را نابود ميكند.
نماینده مردم تهران ادامه داد: به جرأت ميتوان گفت ايران تنها كشوري است كه سرمايه بانكهاي خصوصي در آن در مدت كوتاه چند ساله چندين برابر ميشود. دليل اصلي آن نيز استفاده از شيوههاي غيرمتعارف از پول مردم توسط بانكها است.
سلیمانی درباره راه حل این معضلات هم خاطرنشان کرد: اكثر رؤساي جمهور ايران در دوران تبليغات صحبت از اصلاح نظام بانكي و مالي كرده و ميكنند، ولي وقتي به قدرت ميرسند گویا پشيمان ميشوند. لذا اصلاً اميدي به حركت هيچ دولتي براي اصلاح نظام بانكي و مالي نيست و فقط چشم اميد به مجلسي مقتدر است تا كمر همت ببندد و به اين اصلاح دست بزند، بديهي است مجلس كم توان نميتواند يا نميگذارند چنين حركتي را انجام دهد و به سرانجام برساند. معتقدم مجلس نهم داراي ويژگيهاي لازم براي اين حركت زيربنايي و اساسي خداپسند ميباشد و ابزار لازم فراهم است.
وی افزود: با گفتوگوهاي مفصلي كه با بسياري از نمايندگان صاحب نظر مجلس داشتم، به نظر رسيد مجلس محترم بايد محدوديتهايي را ايجاد نمايد و بانكها را بر روي ريل خود قرار دهد و كمك كند تا اقتصاد سامان بهتري يابد. لذا طرحی را تهيه و به صورت يك فوريتي با امضاي 118 نفر از نمايندگان ارائه كردم و مورد توجه و قبول نمايندگان عزيز قرار گرفت و در 26 مرداد 1393 يك فوريت آن مورد تصويب قرار گرفت.جالب توجه است كه این طرح هيچ مخالفي نداشت و با رأي بالايي به تصويب رسيد.
Related Assets:
- اگر لازم بدانیم رئیسجمهور را استیضاح میکنیم!
- ادعای کشف ابزار شنود در دفتر علی مطهری از جنبههای مختلف سؤالبرانگیز است
- نامه نمایندگان به روحانی برای تغییر گزینه وزارت نفت
- از فیس بوک استفاده نمی کنم/در کلوپ و تبیان عضوم/واکنش وزیر ارتباطات به خبر استفاده از وایبر به عنوان اتوماسیون اداری
- لزوم فرهنگسازي عمومي براي كنترل شبكههاي اجتماعي
- خودم و خانوادهام بخاطر افشاگریها هزینه زیادی دادیم/پیام نمایندگان به روحانی درخصوص گزینههای وزارت علوم
- نتیجه بررسی شائبه محدودیت استفاده از پیامرسانهای رایگان موبایلی