تمام عشایر استان یزد تا پایان امسال بیمه میشوند
به گزارش یزد رسا، "سيد محمد رضا سيد حسيني" روز سه شنبه 16 تيرماه در جلسه بررسي و هماهنگي بين دستگاه هاي اجرايي در جهت رسيدگي به وضعيت جامعه عشايري با اشاره به اينكه بايد به گونه اي برنامه ريزي شود كه عشاير هم در آن ارتباط پذيرا باشند، گفت: ايجاد واحدهاي دامداري و گلخانه با فرهنگ اين قشر سازگار نيست.
وي افزود: اگر كشور مي خواهد جلوي كوچ كردن عشاير را بگيرد بحث جداگانه اي است، به نظر مي رسد سياست به سمت مستقر كردن اين قشر جلو مي رود.
سيد حسيني ادامه داد: بايد سياست مدون در زمينه عشاير وجود داشته باشد و نظر فرمانداران مرتبط نيز در اين زمينه اخذ شود.
وي گفت: بايد يك برنامه سه ساله يا پنج ساله تنظيم شود كه در آن مشخص شود تا به كجا خواهيم رسيد و اين برنامه مورد پذيرش قشر عشاير نيز قرار داشته باشد.
اين مقام مسئول مطالعات ريشه اي در ابعاد مختلف زندگي عشاير را لازمه ساماندهي حدود هفت هزار نفر عشاير موجود در شهرستان خاتم و ابركوه دانست و گفت: اگر برنامه اي مدون وجود داشته باشد و زمان بندي لازم صورت پذيرد، كمك مالي مورد نياز از طرف معاونت عمراني استانداري انجام خواهد شد.
سيد حسيني همچنين خواستار تلاش كارگزاران بيمه اجتماعي روستايي در راستاي استفاده اين قشر از خدمات موجود در اين زمينه شد.
در ادامه اين جلسه، مدير كل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري نيز تاكيدات بنيانگذار نظام مقدس جمهوري اسلامي در خصوص اهميت جايگاه عشاير در كشور را يادآور شد.
"هادي مقيمي" اظهار اميدواري كرد: با تشكيل شوراي عشاير در استان و شهرستان ها بايد به اين قشر آسيب پذير كمك شود.
در اين جلسه فرمانداران شهرستان هاي خاتم و ابركوه به بيان مشكلات خود در خصوص كمك به عشاير پرداختند و بحث و تبادل نظر پيرامون ان صورت گرفت.
گفتني است ده درصد از دو ميليون و هفتصد هزار واحد دامي در استان يزد متعلق به عشاير است و شهرستان هاي خاتم با 550 خانوار و ابركوه با 220 خانوار چهار دهم درصد چمعيت استان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: با توجه به اینکه بیان شد یکی از مشکلات عشایر بیمه خدمات درمانی است، با صحبتهای کارگزاری بیمه، مقرر شده که تمام عشایر تا پایان امسال از بیمه عشایر برخوردار شوند.
820 خانوار عشایر در خاتم زندگی میکنند
زاده رحمانی فرماندار خاتم هم در این نشست اظهار کرد: در شهرستان خاتم، خانههای بهداشت دقیقترین آمار را از عشایر دارند و حدود 820 خانوار در این شهرستان از عشایر هستند.
وی افزود: یکی از اقداماتی که برای عشایر در شهرستان خاتم انجام شد، برگزاری جشنواره فرهنگ عشایر با گستره ملی بود که امسال و با استقبال پرشوری انجام شد.
فرماندار خاتم تصریح کرد: دستگاههای اجرایی متاسفانه در زمینه رسیدگی به عشایر وظایف خودشان را به درستی عمل نمیکنند.
زاده رحمانی افزود: عشایر با جان و دل مراتع را درک میکنند و هرگز به دنبال تخریب آن نیستند، الان هم به دلیل کاهش تعداد دام عشایر، چرای این دامها کمتر شده و نگرانی در زمینه تخریب مراتع نداریم همچنین در صورتی که علوفه مراتع زیاد شوند و چرا انجام نشود، خطر آتش سوزی زیاد میشود.
وی گفت: در تعریف جهاد کشاورزی برای چرای دام مرز جغرافیایی در نظر گرفته نشده و بیان شده که باید طبق عرف قدیم انجام شود اما در این زمینه ما با استانهای کرمان و فارس با مشکل مواجه هستیم و آنها به این موضوع عمل نمیکنند.
لازم به ذكر است مهمترين مشكلات پيش روي عشاير استان يزد شامل تداخل اراضي چراي دام اين قشر با استان هاي كرمان و شيراز، عدم وجود انبارهاي ذخيره غذا و مسائل مرتبط با بهداشت و درمان، امرار معاش و حمل و نقل ايشان است.
منابع: روابط عمومي استانداري يزد و باشگاه خبرنگاران
Related Assets:
- رئیسجمهور: به زور شلاق نمیشود مردم را راهی بهشت کرد
- بیش از ۶ هزار نفر از کارگران ابرکوه مشمول بیمه هستند
- حداقل شصت هزار نفر در استان یزد فاقد پوشش بیمه درمانی هستند
- ماجرای درگیری اوین/ گران شدن ۱۵ درصدی بیمه
- بیمه رایگان برای انصرافدهندگان از یارانه نقدی
- تحریف خبر مربوط به زمینهای بیمه دانا از سوی مدیرعامل جدید/افزایش کاذب ارزش سهام بیمه دانا در بورس
- كوره هاي آلاينده استان یزد بايد تعطيل شوند
- استان يزد رتبه سوم جذب گردشگر در کشور را دارد/ ثبت جهانی اصلا محدودیت نیست