ID : 4248772
یک کارشناس مامایی در یزد تشریح کرد

توت خشک، انجیر خشک و کشمش منابع خوب آهن


یک کارشناس مامایی در یزد بر گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی و پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از جهت پیشگیری از فقر آهن غذا تاکید کرد و گفت: استفاده از توت خشک، انجیر خشک و کشمش منابعی خوب از آهن هستند.

به گزارش یزد رسا، یک کارشناس مامایی در یزد بر گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی و پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از جهت پیشگیری از فقر آهن غذا تاکید کرد و گفت: استفاده از توت خشک، انجیر خشک و کشمش منابعی خوب از آهن هستند.

نازیلا نقشین کارشناس مامایی در گفت و گو با خبرنگار وب دا یزد در خصوص تغذیه ویژه دختران گفت: بهترین راه برای داشتن تغذیه سالم در خارج از خانه استفاده از آجیل و میوه است و از آن می‌توان به عنوان میان وعده استفاده کرد، تا ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن در طول روز تأمین شود.

وی با اشاره به فقر آهن گفت: دلایل گوناگونی از جمله دریافت ناکافی آهن به دلیل رژیم غذایی مورد استفاده که در آن آهن کمی ‌وجود دارد، مانند بعضی از رژیم‌های گیاه خواری و جذب ناکافی آهن در اثر اسهال، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی یا تداخلات دارویی و داروهایی مثل کلستیرامین، سایمتیدین، پانکراتین، رانیتیدین و تتراسایکلین برای کمبود آهن وجود دارد.

وی ادامه داد: افزایش نیاز به آهن برای افزایش حجم خون در دوران نوزادی، نوجوانی، بارداری و شیردهی و خون‌ریزی زیاد در دوران عادت ماهانه و یا در اثر جراحات یا ناشی از همورویید (بواسیر) یا بیماری‌های بدخیم و انگل‌ها از دیگر دلایل فقر آهن محسوب می شود.

نقشین با بیان این که فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیهای در کشورهای در حال توسعه و مهم‌ترین علت کمخونی تغذیه ای در کودکان و زنان در سنین باروری است عنوان کرد: این مهم با ایجاد گلبولهای قرمز کوچک و کاهش میزان هموگلوبین مشخص می‌شود که این بیماری سبب اتلاف منابع و مراقبتهای بهداشتی، کاهش بهرهوری در اثر افزایش میزان مرگ و میر ابتلا به بیماری در مادران و کودکان و بالاخره کاهش ظرفیت جسمی و روانی در بخش بزرگی از جامعه می‌شود .

وی ضمن تاکید بر استفاده از غذاهایی که غنی از آهن و مجددا تاکید کرد: استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی جهت جذب بهتر آهن (مثل پرتقال، گریب‌فروت، گوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیمو ترش) ازدیگر توصیه های مهم  در دختران و زنان است.

نقشین در ادامه بر گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی، پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا، برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست، تصحیح عادات غذایی غلط (مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک، یخ) که خود از علایم کم خونی فقر آهن می‌باشند، مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه جهت پیشگیری به موقع و یا بهبود کم‌خونی و استفاده از نانهایی که از خمیر ورآمده تهیه شده‌اند تاکید کرد.

وی با بیان این مطلب که استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن هستند تصریح کرد: استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده، شست و شو و ضد عفونی کردن سبزیها، شستن کامل دست‌ها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج و مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان ۲ سالگی در کودکان از دیگر توصیه ها جهت پیشگیری از فقر آهن است.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.