توسعه آبیاری قطره ای به صورت جدی در یزد پیگیری شود
به گزارش یزدرسا، آیتالله «محمدرضا ناصری یزدی» در حاشیه افتتاح نمازخانه شرکت آبفا که با حضور محمدمهدی جوادیان زاده، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد و جمعی از کارکنان آبفا مورد بهره برداری قرار گرفت، اظهار کرد: همه ما باید از نعمتهای خداوند شاکر باشیم و از منابع آبی بهره ببریم اما یکی از موضوعات بسیار مهم در ارتباط با این نعمت این است که طرز بهتر استفاده کردن از آن را به عموم مردم بیان کنیم و آموزشهای لازم را داشته باشیم.
وی با بیان این که امام خمینی(ره) نسبت به مصرف نعمات خداوند حساسیت بسیار زیادی داشتند، گفت: حضرت امام خمینی(ره) در شبها یک لیوان آب داشتند که وقتی نصف آن را میخوردند، یک دستمال کاغذی روی آن میانداختند تا دفعه بعد دوباره آن را مصرف کنند و آبی اسراف نشود.
امام جمعه یزد با بیان این که در گذشته مرسوم بود که آب شب مانده را نخورند، تصریح کرد: برخی این موضوع را هنوز هم عقیده دارند، در حالی که دلیل این موضوع این بود که در گذشته آبها در کوزههایی بود که در آن باز بود و ممکن بود حشرهای یا موجود دیگری وارد آن شود.
ناصری یزدی افزود: یکی از نکات جالب در ارتباط با صرفهجویی حضرت امام این بود که ایشان هر زمان که میخواستند شبها از اتاقی خارج شوند، حتما لامپ آن را خاموش میکردند و اگر در حیاط هم میدیدند که کسی لامپ اتاقش را روشن گذاشته ولی در اتاق نیست، تذکر میدادند که آن را خاموش کنند.
نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به این که در مصرف هم نظم از اهمیت بسیار برخوردار است، گفت: اگر ما به اندازه نیاز هر چیزی را مصرف کنیم هیچ زمانی مشکلی پیدا نمیشود.
وی با اشاره به بارندگیهای ماههای اخیر گفت: بارندگیها خوب بود ولی نکتهای که باید حتما به آن توجه کنیم این است که نسبت به آبیاری قطرهای و آبیاری نوین به دلیل بارندگیهایی که داشتیم غفلت نکنیم و نگوییم الان که باران آمده پس نیازی به آبیاری قطرهای نداریم بلکه باید با همه توان نسبت به توسعه آبیاری به صورت نوین و قطرهای کار کنیم.
ناصری یزدی نوع آبیاری در برخی از پارکها و خیابانها را نامناسب دانست و گفت: بعضی مواقع مشاهده میشود که برای آبیاری، آب بسیار زیادی در خیابان هدر میرود و این موضوع اصلا مناسب نیست؛ شهرداری باید حتما نسبت به این موضوع حساسیت ویژهای داشته باشد و به کارکنان خود در این حوزه تذکر لازم را بدهد.
امام جمعه یزد افزود: یکی از مسائلی که در ارتباط با کشاورزی مطرح میشود این است که در یزد به دلیل کم آبی نباید اقدام به کشت کرد در حالی که این موضوع اگر محقق شود و کشت و کار در یزد نداشته باشیم، تبخیر در یزد به کمترین حد خود میرسد و بارندگی هم به همین میزان کاهش مییابد.
وی افزود: در این زمینه باید درختان و پوششهای گیاهی که متناسب با یزد است را بکاریم و زمینهای داشته باشیم که هم کشت و کار انجام شود و هم در نوع آبیاری دقت لازم را داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان در پایان خاطرنشان کرد: در بعضی کشتها هم ما به هر صورت باید اقدام به فعالیت کنیم که از جمله این موارد بحث گندم است، ما اگر گندم نکاریم و کشور را وابسته به سایر کشورهای جهان کنیم، در هر تحریمی برای تامین آرد و نان با مشکل مواجه میشویم.
انتهای پیام/
Related Assets:
- ثبت نام بیش از 745 شرکت و اتحادیه تعاونی در جشنواره تعاونی های برتر استان یزد
- کارگاه تربیت مربی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی در یزد
- دردسرهای آبیاری قطرهای در خاتم
- 17 هزار هکتار از اراضی استان یزد به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است
- تفاوت مدیریت بسیجی با رقابتهای عجیب برای رسیدن به قدرت+ فیلم
- خط کش سپاه انقلابی بودن و غیرانقلابی بودن است/حرکت در حوزه تفکر اسلامی؛رویکرد تمام برنامههای سپاه الغدیر/خادم مردم هستیم
- برگزاری هفتمین المپیاد ورزشی بسیج مساجد و محلات استان در یزد/ به فوتبال ورود نمی کنیم