توسعه علمی مبنای حرکت آینده کشور باشد
به گزارش یزدرسا به نقل از «نسیم»، اسحاق جهانگیری صبح امروز (پنج شنبه) پس از افتتاح مجتمع جدید پژوهشکده علوم شناختی و بازدید از آزمایشگاه های مختلف این پژوهشکده، در جمع اساتید، دانشجویان و پژوهشگران حوزه علوم شناختی گفت: کشوری می تواند توسعه و پیشرفت پیدا کند که به مسائل علمی توجه ویژه ای داشته و توسعه علمی بعنوان یک دستور کار اصلی در آن کشور مطرح باشد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر نقش حیاتی و تعیین کننده علوم مدرن در توسعه آینده، خاطرنشان کرد: مدتی است مدیران و سیاستمدارن کشور به این واقعیت رسیده اند که مبنای حرکت آینده ایران، توسعه علمی باشد.این دلیل عنوان برنامه های توسعه چهارم و پنجم کشور تحت عناوینی نظیر برنامه توسعه دانایی محور یا برنامه توسعه بر مبنای علم نامیده شد.
جهانگیری با اشاره به پیشرفتهای کشور در حوزه های فناوری اطلاعات ( آی تی و آی سی تی)، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی گفت: در حالیکه علوم و فناوری های جدید موضوع اصلی توسعه دنیا شده است، ما نیز می توانیم در زمینه آی سی تی با توسعه زیرساختها، تربیت نیروهای دانشگاهی و با اتکا به جهت گیریهایی که در دانشگاه ها در حال شکل گیری است، جایگاه ایران در منطقه را به مرحله قابل قبولی رسانده و در دنیا نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور دستیابی به جایگاه مناسب در زمینه بیوتکنولوژی را نیز مستلزم تربیت نیروی متخصص، توسعه روابط علمی بین المللی با دانشگاه های معتبر دنیا و توسعه مراکز پژوهشی در این حوزه دانست و در ادامه با یادآوری جایگاه هفتم ایران در دنیا در زمینه نانوتکنولوژی تصریح کرد: حتی ذره ای تعلل نیز باعث می شود که دهها کشور در زمینه پیشرفت در یک علم جلو بیایند. بنابراین باید نسبت به پیشرفت مستمر و بی وقفه در حوزه های مختلف علم دقت نظر و اهتمام داشته باشیم.
جهانگیری در بخش دیگر سخنانش با بیان اینکه در حوزه علوم شناختی هنوز در حال برداشتن گامهای ابتدایی هستیم، با تمجید از تلاشهای دکتر کمال خرازی در راه اندازی پژوهشکده علوم شناختی، گفت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری که کار اصلی توسعه علوم جدید بر عهده این معاونت است، با ایجاد ستاد علوم شناختی درصدد حمایت از پیشرفت حوزه این علم برآمده و البته وزارتخانه های علوم و بهداشت نیز لازم است با ایفای نقش هدایتگری و سیاستگذاری خود به توسعه علوم شناختی کمک کنند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر ارتباطات علمی بین المللی بین پژوهشکده علوم شناختی و دانشگاه ها و مراکز پژوهشی معتبر دنیا، آمادگی دولت برای کمک به تامین پیش نیازهای اصلی توسعه علوم شناختی را اعلام کرد و افزود: البته انسانهای وظیفه شناس و دلسوزی در کشور هستند که بدون توجه به روزمرگی وقت خود را صرف موضوعات اساسی و توسعه علمی می کنند، هشدار می دهند و جهت را نشان می دهند تا به موقع بتوانیم پیشرفت کنیم.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این مراسم با بیان اینکه در زمینه علوم شناختی هنوز در آغاز راه هستیم، بر تجاری سازی علوم شناختی تاکید کرد و گفت: این علم یکی از پایه های آینده است و برای تقویت و توسعه آن آزمایشگاه ملی علوم شناختی در آینده نزدیک تجهیز می شود و اهتمام جدی برای اختصاص بودجه مناسب برای علوم شناختی وجود دارد.
دکتر کمال خرازی رئیس پژوهشکده علوم شناختی نیز رتبه علمی ایران در علوم شناختی بر اساس رتبه بندی جهانی را اعلام کرد وگفت: رتبه ایران در علوم شناختی در سال ۲۰۱۲ در دنیا برابر ۳۴ و در سال ۲۰۱۳ برابر ۲۶ بوده است. همچنین کشورمان در علوم شناختی طی سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ میلادی در منطقه به ترتیب حائز رتبه سوم و دوم در منطقه شده است که به این ترتیب موقعیت ایران در علوم شناختی در حال ارتقا است و تلاشهایی که طی سالها انجام گرفته نتیجه بخش بوده است.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- هیچ باند و گروهی وزارت علوم را حلقه نکرده است
- شورای عالی اداری با کلیات احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور موافقت کرد
- شریعتمداری: حذف پردرآمدها شروع شده و به تعدادی اطلاع دادیم/ جهانگیری:به راهکاری برای تفکیک افراد نیازمند و دارا نرسیدم
- جهانگیری: افراد شایسته و باتجربه را در روابطعمومیها منصوب کنید
- معاون اول اظهارات روحانی را نقض کرد/ رکود اقتصادی رفت و برگشت!
- جهانگیری مأمور تهیه گزارش از تحقق رهنمودهای رهبری/ اعضای دولت توصیههای امام خامنه ای را اجرایی کنند
- تکدر معاون اول از سه وزیر کابینه/ دردسرهای دولت یازدهم
- انتصاب معاون رئیسجمهوری اندونزی را تبریک گفت
- استان خوزستان شاه کلید همه استانهای کشور است