تئاتر و اجرای آثار نمایشی، فرهنگ و نشاط اجتماعی را در جامعه ارتقا می دهد
به گزارش یزدرسا، هنرهای نمایشی، ترسیم بیواسطه و آگاهانه جامعه است. از این چشمانداز بسیط، بهتر میتوان به واقعیتهای جامعه و نیازهای آن اندیشید.
دیرزمانی است هنر اصیل تئاتر، نشان توسعه و تعالی جوامعی بوده که به نیک سرشتی و خوش سرنوشتی مردم خویش اهتمام دارند و خردمندانه از صداقت و شفافیت تئاتر برای بهبود آلام اجتماعی بهره میگیرند. ضرورت توجه به تئاتر و باور به نقشآفرینی اجتماعی آن، میتواند ما را به سرمایهای بیبدیل رهنمون سازد که از آن به نفع نیازهای زمانه امروز و خواستههای فردا بهرهمند شویم.
در جلسه ۷۸۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۷ فروردین ماه را به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی اعلام و مقرر شد این روز در تقویم ثبت شود. این اقدام شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر این که میتواند جایگاه این هنر ارزشمند را در برنامهریزیها و سیاستگذاریهای عرصه فرهنگ ارتقاء بخشد، میتواند باعث رشد و تعالی نقش هنر در جامعه شود.
وحید احمدی هنرمند فعال و جوان میبدی به مناسبت فرارسیدن هفتم فروردین روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی در گفتگو با خبرنگار میبد خبر اظهار داشت: بنده متولد 1367 در منطقه بفروئیه شهرستان میبد هستم که تا مقطع کاردانی در رشته شیمی کاربردی و در ادامه در رشته سرامیک تحصیل کردم.
وی در رابطه با نحوه ورودش به عرصه تئاتر افزود: تا جایی که به یاد می آورم کار تئاتر را زمانی که دانش آموز دوره راهنمایی بودم با کارگردانی تئاتر مدرسه برای جشنواره دانش آموزی آغاز کردم. در ادامه حسین آقایی از هنرمندان پیشکسوت میبدی که آن زمان داور باز بینی جشنوار بود کارم دیده شد و برای کار در تئاتر خواب های طلایی به گروه تئاتر فجر میبد دعوت شدم.
احمدی در رابطه فعالیتش در زمینه هنرهای نمایشی بیان داشت: بازیگری در تئاتر «معبد آرتیمون» سال 1390، «خرمگس و شهردار» سال 1392، بازیگری و بازیگردانی در فیلم کوتاه «خدایی برای همه» کار مشترک جواد خادم زاده و حسین اقبال در سال 1392، بازیگر فیلم «خودکشی» جواد خادم زاده سال 1394، نویسندگی و تهیه کنندگی فیلم «راهی برای پرواز» زندگینامه شهید ابراهیمی که در پادگان نبی اکرم(ص) به شهادت رسیدند در سال 1394، دستیار کارگردان در فیلم «جامانده» سال 1393 و تهیه کنندگی فیلم کوتاده «جاده» از جمله مهمترین کارهای هنری است که در این سالها انجام داده ام.
وی با اشاره به اینکه که لازمه کار هنرمند دانش و مطالعه است، ابراز داشت: زمانی که در کار تئاتر معبد آرتیمون فعالیت می کردم به جایی رسیدم که دیدم نیاز به آموزش بیشتر و تخصصی در این زمینه دارم و پس از تحقیق مفصلی که داشتم وارد آموزشگاه آزاد فیلم که تحت نظر مسعود کیمیایی بود وارد شدم و در آنجا دوره جامع بازیگری را در سه ترم به مدت یکسال با موفقیت گذراندم.
هنرمند میبدی در این رابطه اذعان داشت: متاسفانه یکی از مشکلات اساسی هنرمندان میبدی عدم آموزشهای صحیح به علت عدم پیوستگی در فعالیت گروه های نمایشی است که آهسته آهسته سطح دانش و توانایی هنرمندان را می کاهد. در این زمینه می توان با حمایت مسئولین اساتید این حوزه را به شهرستان دعوت و با برگزاری دوره های کوتاه مدت در راستای افزایش ظرفیت و توانایی هنرمندان شهرستان قدم خوبی برداشت.
احمدی با تاکید براین نکته که در شهرستان میبد امکانات سخت افزاری مناسب برای تمرین و اجرا بر خوردار بوده و علاقمندان مستعدی برای ورود به عرصه هنرهایی نمایش داریم در رابطه با عدم رشد تئاتر شهرستان اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر عدم شناخت جایگاه هنر توسط مسئولین از مشکلات و چالشهای اساسی عدم توسعه یافتگی در این حوزه است. هنر صرفا به کلمه دهان پر کن و شیکی مبدل شده که فقط در همایش ها، سمینارها و سخنرانی ها کاربرد دارد.
وی ضمن بیان این موضوع که بدون ابزار هنری نمی توان فهنگ سازی کرد، عنوان داشت: تا هنرمند حمایت نشود نمی توان فرهنگی را تولید کرد. هنر و فرهنگ بیشتر در سخنرانی مسئولین جریان دارد ولی در عمل حمایتی دیده نمی شود. به این موارد نباید به چشم هزینه نگاه کرد بلکه فرهنگ و هنر را باید بعنوان یک سرمیاه مهم شناخت که در بلند مدت نتیجه خواهد داد. خود هنرمند نیز در این زمینه باید مطالبه گر بود و با تولیدات با کیفیت و جذب مخاطب مسئولین برای ورود به این عرصه تشویق کند.
عدم شناخت جایگاه هنر توسط مسئولین مهمترین چالش فرهنگی
هنرمند میبدی با اشاره به این موضوع که تولید فیلم و تئاتر نیاز به نیروی انسانی و امکانات بسیاری دارد که این عوامل هزینه بردار هستند، اذعان داشت: وقتی شرایط مالی برای تولید فراهم نباشد به تبع آن تولید کم شده تا روزی که به صفر برسد. مسئولین شهرستان در این راستا می توانند بجای برگزاری و هزینه کردن برای برنامه هایی که تاثیر در فرهنگ و بینش مردم ندارد به اداره ارشاد متعد شده که اگر یک اثر فرهنگی خوب در شهرستان تولید شد در جهت حمایت از آن اثر برآیند. همزمان که از گروههای نمایشی دعوت شده از خارج شهرستان از نظر مالی هزینه می شود به گروههای فعال میبدی نیز توجه شود.
وی ادامه داد: طرح تولید فیلم کوتاه با موضوع مدافعان حرم را آماده و به ارشاد میبد دادم ولی به دلیل نبود شرایط مالی مناسب این رح به دست فراموشی سپرده شد. تلخ تر برایم زمانی بود که وقتی خلاصه طرح را در یک صفحه برای برخی از مسئولین شهرستان فرستادم آنها حتی زحمت مطالعه این یک صفحه را هم به خود ندادند. با این اوصاف برای اینکه تولیداتم قطع نشود به سوی تولیدات با هزینه بسیار کم روی آوردم.
احمدی در رابطه با جذب مخاطبین میبدی برای دیدن تئاتر و هزینه کردن برای آن اذعان داشت: در ابنتدای کار مسئولین با استفاده از بسته های تشویقی در مردم برای دیدن آثار نمایشی انگیزه ایجاد کنند کم کم مردم نیز عادت کرده و رفتن به تئاتر یا دیدن فیلم برایشان جزئی از زندگی شده و آن زمان است که برای هنر هزینه هم می کنند. البته باید به این نکته هم توجه داشت که هنر نباید دولتی شود و فقط دولت پول بدهد در این راستا اصلی ترین سرمایه باید تماشاچی باشد. تکرار، ممارست و پیوستگی در اجرا مردم را جذب هنرهای نمایشی می کند که کیفیت کار و پتاسیل خود هنرمند نیز تاثیر بسزایی در این امر دارد.
هنرمند میبدی به برنامه های پیش رو اشاره داشت و گفت: در سال جدید پیگیر تولید دو فیلم کوتاه «دوئت های خاموش» با موضوع سبک زندگی و «تقدیر و تشکر می کنیم» با موضوع نقد اجتماعی هستم که ان شاالله با جذب اسپانسر بتوان کاری با کیفیت و ماندگار ارائه دهم. نگارش نمایشنامه «قتلهای سریالی» را امیدوارم تا پایان بهار تمام کرده و برای چاپ به انتشارات ارسال کنم و البته اگر شرایط مالی فراهم شود قصد دارم آن را به روی صحنه ببرم.
پیگیر تاسیس اولین آموزشگاه هنرهای نمایشی در میبد هستم
وی افزود: یکی از مهمترین اقداماتم پیگیری تاسیس اولین آموزشگاه هنرهای نمایشی در میبد می باشد که مقدمات آن فراهم شده و دنبال مجوز هستم.
احمدی در پایان ابراز داشت: برای حفظ فرهنگ میبد و انتقال آن به نسل های بعد ناچاریم از هنر و هنرمند استفاده کنیم و امیدوارم روزهای خوبی برای تئاتر کشور و میبد رقم بخورد.
انتهای پیام/اد