ID : 7080600
رئیس اداره محیط زیست شهرستان تفت خبر داد

تکذیب شایعه رها شدن پلنگ و یوزپلنگ در تفت


رئیس اداره محیط زیست شهرستان تفت با اشاره به شایعه پراکنی مبنی بر آزادی پلنگ و یوزپلنگ در تفت، گفت: هیچ پلنگ یا یوزپلنگی در تفت رها نشده و سهل‌انگاری دامداران عامل مرگ دام‌هایشان است.

به گزارش یزد رسا، محمدرضا خواجه رئیس اداره محیط زیست شهرستان تفت در گفت‌و‌گو با تسنیم با بیان اینکه گزارش‌هایی مبنی بر حمله جانوران زیانکار به بعضی دامداری‌ها در سطح روستاهای شهرستان رسیده، گفت: با بررسی‌های بعمل آمده، سهل‌انگاری و رعایت نکردن مسائل ایمنی و بهداشت سبب کشاندن حیوانات زیانکار و درنده به محل دامداری‌ها شده است.
وی افزود: دامداران با رعایت نکردن بهداشت و با به جا گذاشتن پسماندهای غذای دام‌ها و یا لاشه مرغ یا دام تلف شده در اطراف دامداری‌های خود و علاوه بر آن نا امن بودن بعضی از این دامداری‌ها خود به حمله این جانداران کمک می‌کنند.
خواجه با انتقاد از شایعه پراکنی مردم از اینکه پلنگ و یوزپلنگ به این دامداری‌ها حمله کرده و سهل‌انگاری و بی توجهی محیط زیست را عامل رهاشدن این جانوران می‌دانند گفت: در حوزه شهرستان تفت و منطقه شکار ممنوع وجود هیچگونه یوزپلنگ دیده نشده است.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان تفت اضافه کرد: علاوه بر این، پلنگ نمی‌تواند از ارتفاع 3 متری دامداری بالا رفته و دامی را با خود به بالا بکشاند.
وی افزود: سهل انگاری دامداران دلیل بر اتهام به محیط زیست و عوامل اجرایی آن نمی‌شود و دامداران باید توجه داشته باشند که عوامل متعدد طبیعی و انسانی می‌تواند بر حضور جانوران زیانکار مثل گرگ و سگ گرگ در مناطق روستایی و محل نگهداری دام‌ها کمک کنند.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان تفت افزود: برای جلوگیری از هرگونه خسارت به دامداران و دامداری‌ها با تعدادی از میرشکاران محلی که مورد تایید دهیاران آن منطقه باشند هماهنگ و مجوز داده شده که آنها در صورت مشاهده هرنوع جانور زیانکار در محدوده روستا و دامداری‌ها، تیراندازی جهت متواری شدن آنها صورت بگیرد.
وی از مردم خواست تا در صورت مشاهده این نوع حیوانات قبل از هرگونه اقدامی محیط زیست را در جریان قرار داده تا آنها به وظیفه خود که زنده‌گیری حیوانات و رها کردن آنها در منطقه حفاظت شده خود می‌باشد اقدام کنند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.