ثبت ملی اولین قدم برای ثبت جهانی یزد بود/ وظیفه دستگاهها در قبال بافت تاریخی یزد مشخص میشود
به گزارش يزدرسا به نقل از یزد آوا، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد درنشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک ثبت جهانی بافت تاریخی یزد به عنوان یک رویداد مهم در استان و کشور اظهار کرد: دو سال و نیم گذشته تیم کارشناسی و پژوهشگران در یزد تلاش جدی را برای ثبت جهانی یزد انجام دادند و بهمن ماه سال 95 این پرونده به یونسکو ارسال شد.
وی ادامه داد: ارزیاب یونسکو سال گذشته بازدیدی از بافت تاریخی یزد داشت که طی شش ماه ایراداتی که از این پرونده گرفته شده بود رفع و مجددا پرونده ارسال شد و بالاخره امسال در اجلاس یونسکو این پرونده با اکثریت آرا به ثبت جهانی رسید.
فاطمه دانش یزدی گفت: معیاهاری فرهنگی، تاریخی، همزیستی مسالمت آمیز ادیان و مصالح همگون در بافت تاریخی یزد نگاه مثبت جهانیان را در پی داشت و با تلاشی که استانداری، شهرداری و اکثر دستگاهها در این زمینه داشتند این رویداد مهم به وقوع پیوست.
دانش یزدی ضمن قدردانی از همه دستاندرکارانی که در ثبت بافت تاریخی نقش داشتند به نقش بارز رسانهها در این زمینه اشاره کرد و افزود: ثبت ملی بافت تاریخی یزد به عنوان اولین قدم ومعیاری برای ثبت جهانی در یونسکو بوده و از 700 هکتار بافت تاریخی یزد که به ثبت ملی رسیده بود، اکنون 200 هکتار به ثبت جهانی رسیده است.
وی عنوان کرد: با ثبت بافت تاریخی یزد ماموریت ما آغاز شده و میراث فرهنگی، بخشهای خصوصی، دانشگاهها و ... رسالت را خود را باید در این زمینه انجام دهند و به این موضوع نگاه جهانی داشته باشند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد افزود: با جلسهای که با استاندار داشتیم، مقرر شد وظایف دستگاهها در زمینه بافت تاریخی یزد مکتوب شود و در شورای برنامهریزی استان با حضور دستگاهها مصوب و به آنها ابلاغ شود و دستگاهها در راستای مدیریت شهری قدم بردارند.
دانش یزدی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی، ایجاد بازار فروش برای صنایع دستی استان و ... برنامههایی است که میراث فرهنگی در نظر گرفته که به حمایت شهرداری، شورای شهر، مردم یزد و ساکنان بافت تاریخی و .. نیاز دارد.
وی با بیان اینکه استانداری، شورای شهرو شهرداری نقش اصلی را در ثبت جهانی بافت تاریخی یزد داشتند، ادامه داد: ثبت جهانی بافت تاریخی موجب ورود گردشگران خارجی، رونق اقتصاد و ارز آوری برای ایران و معرفی یزد به جهانیان خواهد شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح امامزده جعفر(ع) گفت: مقرر شده این طرح توسط مشاوران آماده و سپس به میراث فرهنگی ارسال شود، این طرح پس از تصویب در شورای فنی و تایید میراث فرهنگی اجرایی میشود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- احداث 10 پارکینگ درون محلهای در یزد/ هزینه 20 میلیارد تومانی برای پروژههای عمرانی بافت تاریخی
- محبوبیت جهانی یزد از کجا آمد؟
- ثبت جهانی پایان کار مسئولان یزد نیست/شهرداری یزد بیشترین هزینه برای بافت تاریخی کرده است
- دو کلام حرف جدی هادِرباش!
- یزدِ جهانی و زیرساختهایی که فراهم نیست
- نگاهی به فرآیند ثبت جهانی یزد از آغاز تا انجام