ID : 7505644
ایران در رسانه‌های انگلیسی‌زبان؛

جشن تولدسیاه برای یک سالگی دولت روحانی/رفع تحریم ها بوسیله قراردادبزرگ نفتی ایران وروسیه/ استقبال غیر منتظره بی‌بی‌سی از تفکیک جنسیتی +فیلم وعکس


شبکه دولتی انگلستان که همیشه خود را مخالف جداسازی زنان و مردان نشان می دهد، اخیرا گزارشی تهیه کرده که در آن نه تنها با تفکیک جنسیتی مخالفتی نشده بلکه آن را موجب آسودگی زنان دانسته است.

به گزارش سرویس بین الملل یزد رسا، با گذشت یکسال از آغاز فعالیت دولت یازدهم و تنفیذ حجت الاسلام روحانی، سایت ها و شبکه های فارسی زبان وابسته به دولت های غربی عموما با تیترها و مطالب سیاه فعالیت های یکساله دولت را پوشش دادند.

سال گذشته همین روزها بود که در خبری با عنوان "بدرقه احمدی نژاد به سبک بی بی سی فارسی" از منفی بافی و سیاه نمایی شبکه دولتی انگلستان علیه دولت های نهم و دهم خبر دادیم و نوشتیم گویا رسانه انگلیس هیچ نکته مثبتی پیدا نکرده که با تیترهای کاملا سیاه و منفی رئیس دولت قبل را بدرقه کرده است و این رویه را خلاف انصاف و بی طرفی و صداقتی دانستیم که یک رسانه باید داشته باشد.

 

 

به گزارش جام، پس از گذشت یکسال، این بار همان رسانه ها که هر کدام متعلق به یکی از دولت های غربی هستند "جشن تولدی سیاه" برای دولت یازدهم تدارک دیدند! شبکه ها و سایت های فارسی زبان غرب به بهانه گذشت یکسال از عمر دولت یازدهم، به جای نقد منصفانه با رعایت بی طرفی، بر دولت تاختند و در برنامه ها و مقاله هایشان با انواع تیترها و محتوای سیاه و غیرمنصفانه به رئیس جمهور حمله کردند.

یعنی سایت ها و شبکه های ماهواره ای فارسی زبان وابسته به غرب هنوز هیچ نکته مثبتی در جمهوری اسلامی نمی بینند که آن را پوشش دهند؟ آیا این با اصل بی طرفی و صداقتی که بارها از زبان مدیران این شبکه ها شنیده ایم، سازگاری دارد؟ آیا وظیفه چنین رسانه هایی تنها استفاده از زبان تلخ و نوشتار سیاه است؟

بیشترین حجم حملات و سیاه نمایی ها علیه رئیس جمهور، بدون توجه به اصل تفکیک قوا، این بوده است که چرا رئیس قوه مجریه، سران فتنه را آزاد نمی کند؟ یا طرح این ادعا است که وضعیت حقوق بشر در ایران بسیار وخیم تر شده است. آن هم در میان کشتار وحشیانه مردم غزه و حمایت آشکار و پنهان  این رسانه ها و دولت هایشان از صهیونیست ها و بی توجهی به حقوق بشر در غزه و ....

 

 

بی بی سی فارسی با طرح این سؤال ها به استقبال یک سالگی دولت رفت:

 

«کلید دولت تدبیر و امید تا کجا در قفل مشکلات عدیده ایران چرخیده و در واقع بزرگ ترین دستاوردهای حسن روحانی چه بود؟»

«یک سال گذشت؛ کلید روحانی تا چه حد در قفل‌‌ها خوب چرخیده؟»

«آيا حسن روحانی، به اندازه کافی تلاش كرده است؟»

 

 

 

دویچه وله هم که برای تخریب رئیس جمهور و دولت سنگ تمام گذاشت، این سؤالات را پرسید:

 

«حسن روحانی دیگر "نوسفر" نیست. آیا کلید او قفل مشکلات رنگارنگ حضور زنان در اجتماع را گشوده است؟ یکسال از آغاز به کار دولت تدبیر و امید گذشت.»

 

«آیا می‌توان کارنامه یک‌ساله حسن روحانی در زمینه وضعیت حقوق بشر را بررسی کرد؟»

 

«آیا این انتظار ‌که روحانی بتواند همه سنگ‌ها را یک‌شبه بیرون بیاورد، انتظاری واقعی است؟»

 

« چرا وعده‌های روحانی عملی نشد؟»

 

 

 

به بخشی از حملات و سیاه نمایی ها علیه دولت یازدهم و حجت الاسلام روحانی در رسانه های فارسی زبان دولت های آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه توجه کنید:

 

* دویچه وله: تقریبا همه توان دیپلماسی دولت حسن روحانی در نخستین سال فعالیت‌اش صرف گفت‌وگو با طرف‌های خارجی برای حل‌وفصل بحران هسته‌ای شد. اما حاصل این فعالیت‌ها اندک بود و چشم‌انداز دستیابی به توافق برای کاهش تحریم‌ها ناروشن است.

 

علی اصغر رمضان پور در بی بی سی فارسی گفت: دولت آقای روحانی در یک سال گذشته نوعی دولت در تعلیق بوده است. دولت در تعلیق به دولتی گفته می شود که اگرچه مشروعیت قانونی و مقبولیت اجتماعی برای حکومت دارند اما توانایی های اجرایی آن ها در حد یک دولت کامل نیست.....فضای سیاسی را هم به عقب برده است.

* دویچه وله: سازمان گزارشگران بدون مرز ضمن ابراز ناخشنودی از عملکرد دولت یازدهم در رابطه با آزادی رسانه‌ها تصریح کرد که به‌رغم وعده‌های روحانی در کارزار انتخاباتی، وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران و روزنامه‌نگاران مانند گذشته وخیم است

 

* کردوانی در رادیو فردا: یک تفاوت دارد دولت آقای روحانی با دولت آقای خاتمی. دولت آقای خاتمی با یک حرکت بزرگ اجتماعی آمد سرکار. دولت آقای روحانی از سر ترس مردم از یک جناح دیگر بود که به آقای روحانی رای داده شد.

 

* علی افشاری در بی بی سی فارسی: کلید آقای روحانی در سیاست داخلی و فرهنگی گیر کرده، در سیاست خارجی در حال گردش است، در اقتصادی در همان گام اولیه فعلا گیر کرده است...تاکنون نه تنها در وضعیت گروه هایی نظیر حزب مشارکت و مجاهدین انقلاب که خود را اصلاح طلبان پیشرو می نامند تغییری ایجاد نشده بلکه حتی گروه های محافظه کار اصلاح طلب و حامیان گفتمان آقای روحانی هم نتوانستند فضایی را در اختیار بگیرند و همان ساختار معیوب دوره احمدی نژاد کماکان برقرار است.

 

* بی بی سی فارسی: با توافق هسته ای، روحانی می تواند امیدوار باشد که امکان خروج از رکود اقتصادی بیشتر شود.... اما در غیر این صورت خروج از رکود برای دولت آقای روحانی بسیار دشوار به نظر می رسد.

 

* شیرین عبادی پس از سکوت یک ماهه در نقض حقوق بشر در غزه و کشتار زنان و کودکان، سکوتش را شکست و گفت: «در یک سال گذشته، بهبودی در وضعیت حقوق بشر در ایران مشاهده نشد.»

 

* محمد ملکی در رادیو فردا: در مورد امور حقوق بشری هم چه کاری انجام شده؟ الان زندان‌ها مگر پر از بچه ها نیستند؟!

 

* جمشید فاروقی، رئیس بخش فارسی دویچه وله: "میانه‌روی" در جامعه‌ای دوپاره هم نعمت و برکت است و هم نفرین و لعنت....نه می‌توان روحانی را دوست داشت و نه می‌توان از او متنفر بود....روحانی در واقعیت امر بر عمر جمهوری اسلامی افزوده.

 

* فرخ زندی در رادیو فردا: کاهش تورم در ایران تا این حدی را که صورت گرفته، بیشتر ناشی از ضعف تقاضا و ضعف اقتصادی و بالا بودن بیکاری، عدم قدرت خرید مردم می‌دانم و نمی‌توانم این را به حساب موفقیت دولت بگذارم.

 

* جمشید فاروقی، رئیس بخش فارسی دویچه وله: روحانی در آستانه‌ی دومین سال زمام‌داری پشت درهای بسته مانده و کلیدش در باز کردن قفل‌های پولادین جهل و عقب‌ماندگی ناکارآ می‌نماید. ولی او باید متوجه یک چیز شده باشد و آن هم این‌که حتی اگر هرکول هم می‌بود، لایروبی این طویله کار یک مرد و یک شب نیست! [با عرض پوزش از مخاطبان]

 

* افشاری در رادیو فردا: اختيارات رئيس جمهور برای تاثيرگذاری کافی نيست. در مجموع کارنامه يک سالگی رياست جمهوری روحانی با توجه به ادعاهای وی و چشم انداز پيشرو برجستگی ندارد.... پنجره فرصت ها به روی او در حال بسته شدن است.

 

این ها تنها گوشه ای از منفی نگری رسانه های فارسی زبان غرب و تحلیلگران خاصشان بود که گاهی برای دشمنی با جمهوری اسلامی از هیچ توهین و تخریبی ابا ندارند. در این نوع رویکرد ناشایست، به جای نقد منصفانه، چشم ها را می بندند و همه چیز را سیاه می بینند.

 

حال سؤال اینجاست که چگونه می توان ادعای بی طرفی و صداقت این رسانه ها را با این رویکرد ناشایست آن ها توجیه کرد؟ چرا تمام تلاش آن ها بر آزادی چند فرد خاص از زندان متمرکز است؟ آیا دغدغه ملت ایران چنین چیزی است؟ آیا نمی دانند که وظیفه قوه مجریه، آزادی زندانیان نیست؟ و از همه مهم تر چگونه به خود جرأت می دهند از حقوق بشر در ایران سخن بگویند در حالی که عملکرد یکسویه آن ها در کشتار مردم غزه و نقض حقوق بشر کاملا آشکار است؟

 

نکته پایانی این که این شبکه ها و سایت ها تا روز پایانی انتخابات بر طبل تقلب در انتخابات می کوبیدند و از مردم به شکل های مختلف می خواستند در انتخابات شرکت نکنند و بسیاری از این تحلیلگران و کارشناسان که دم از رأی مردم و وعده های رئیس جمهور می زنند، خودشان در انتخابات شرکت نکرده اند!

 

 

    

 

 

   

 

 

   

 

 

     

 

 

   

 

 

   

 

 

   


 

 

 

رسانه‌های انگلیسی‌زبان/ رفع تحریم ها بوسیله قرارداد بزرگ نفتی ایران و روسیه

 

برخی رسانه ها و مطبوعات انگلیسی‌ زبان، امروز (چهارشنبه، 15 مرداد 93) عناوین زیر را پوشش خبری داده اند:

روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف (telegraph):

پوتین به دنبال امضای قرارداد نفتی به ارزش 20 میلیارد دلار را با ایران می باشد.

این روزنامه نوشت: پوتین با امضای این قرارداد  بزرگ نفتی با ایران، به نوعی تحریم های علیه ایران را کنار خواهد زد. این قرار داد 5 ساله به ایران کمک خواهد کرد که فروش نفتی خود را جبران کند.

 

 

 

روزنامه صهیونیستی هاآرتص (haaretz):

نظرسنجی و تحقیقات هاآرتص: اسرائیلی ها بر این باورند که نه اسرائیل پیروز جنگ اخیر بوده است و نه مقاومت حماس.

این روزنامه درست یک روز بعد از پذیرش چند شرط حماس برای آتش بس توسط توسط اسرائیل در تیتر یک خود نوشت: اکثریت اسرائیلی ها بر این باورند که این جنگ، پیروز نداشته است و نمی توان اسرائیل و یا حماس را پیروز واقعی این جنگ برشمرد.

 

 

 

 

یدیعوت آحارنوت (ynetnews):

صلیب سرخ در غزه: باسازی غزه سال ها طول خواهد کشید.

این روزنامه نوشت: یکی از مقامات صلیب سرخ حاضر در غزه در مصاحبه ای که با گزارشگر یدیعوت آحارنوت داشته است اعلام کرده است، در اکثر مناطق غزه برق وجود ندارد و مردم با کمبود آب آشامیدنی روبرو هستند.

با وجود اعلام آتش بس بسیاری از مردم غزه نگران برکشت به منازل خود هستند و همچنان در پناهگاه های غزه بسر می برند.

 

 

خبرگزاری رویترز (Reuters):

 حمله به یک مرکز آموزشی نظامی در نزدیکی پایتخت افغانستان به کشته شدن یک ژنرال دو ستاره ارتش آمریکا و مجروح شدن 15 نفر دیگر انجامید.

در همین حال فرماندهی نیروهای کمک به امنیت افغانستان (ایساف) کشته شدن یک نظامی ناتو در این حمله را تایید کرد. بر این اساس حمله مذکور به پایگاهی انجام شده که در آن افسران ناتو به آموزش نیروهای نظامی افغان می پردازند.

 

 

 

 

 

 

 

استقبال غیرمنتظره و عجیب بی بی سی فارسی از تفکیک جنسیتی

به گزارش یزد رسا، "طرح تکریم بانوان" که در شهرداری تهران اجرا شد، از مباحث مهم هفته های اخیر بوده است. در این طرح که جنجال های زیادی را در رسانه های غربی به همراه داشت، برای آرامش کارمندان زن شهرداری، محیط کاری آن ها از مردان جدا شد و برای رسیدگی بیشتر زنان به فرزندان و خانواده خود، ساعت کاری آن ها تعدیل شد.

با مطرح شدن این طرح، رسانه های فارسی زبان وابسته به دولت های غربی با این ادعا که این طرح "تبعیض جنسیتی" علیه زنان است و آن ها را از حقوقشان محروم می کند سروصدای زیادی به راه انداختند.

سایت و شبکه انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) مانند همیشه سردمدار جریان رسانه ای فوق بود تا این بار به بهانه "تکریم بانوان" به جمهوری اسلامی هجمه برد:

 

 

 

 

 

 

 

 

بی بی سی فارسی: آیا موج تازه ای از محدودیت فعالیت زنان آغاز شده است؟

 

در همین فضای هجمه به جمهوری اسلامی، بی بی سی فارسی فیلمی پخش کرد که در آن به تعریف و تمجید از تفکیک جنسیتی در قطارهای تایلند پرداخته است.

خبر بی بی سی فارسی این بود: مسؤولان قطار تایلند، قطار ویژه زنان و کودکان را که اخیرا متوقف کرده بودند، دوباره از سر گرفتند. این تصمیم بعد از آن گرفته شد که ماه گذشته به یک دختر 13 ساله تجاوز شد و بعد به قتل رسید. کارکنان قطار مظنون به ارتکاب این فعالیت شدند.

گزارشگر این شبکه هم با بیان خصوصیت های ظاهری این قطار گفت: روی در ورودی نوشته اند فقط خانم ها و بچه ها وارد شوند. بچه ها هم باید زیر ده سال باشند یا قدشان زیر 150 سانت باشد.

بی بی سی فارسی در این گزارشش تأکید می کند: مسافران تایلندی و توریست ها هم از این طرح استقبال کرده اند.

 

توریست ایرلندی در گفت و گویی با ابراز رضایت از تفکیک جنسیتی قطارها، تصریح می کند: «از اینکه در واگنی هستم که همه زن و بچه هستند احساس امنیت بیشتری می کنم. توی این واگن با سه تا از همکارانم و یک نفر دیگه هستیم. مطمئنا احساس امنیت بیشتری می کنم.»

 

گزارشگر شبکه دولتی بی بی سی فارسی در ادامه گزارشش می گوید: «مسأله امنیت این روزها بیشتر در رسانه ها مطرح می شود به خصوص از زمانی که به دختربچه 13 ساله ای تجاوز و کشته شد. سال گذشته فقط 31 هزار مورد خشونت جنسی علیه زنان گزارش شده است و رسانه ها پر است از این دست خشونت ها.»

در ادامه یک دانشجوی تایلندی نیز به تمجید از طرح تفکیک جنسیتی می پردازد و استدلال می کند: «فکر می کنم این کار، امنیت را تضمین می کند.»

 

"مسعود آذر" کارمند بی بی سی فارسی، که کار تهیه این گزرش را برعهده دارد، می افزاید: «خدمه و کارکنان قطار همه و همه زن هستند و در طول راه مسافران را همراهی می کنند. به تازگی در داخل قطار برای مشروبات الکلی هم محدودیت هایی گذاشته اند. مأموران راه آهن سخت گیری های بیشتری را برای مسافرانی که الکل یا مواد مخدر دارند لحاظ می کنند و از برخی مسافران، تست الکل می گیرند.»

 

اوج تمجید بی بی سی فارسی از تفکیک جنسیتی، جمله آخر این گزارش است: «این قطار می رود و مسافرانش آسوده تر از گذشته، شب را خواهند خوابید.»

 

 

 

حال پرسش اساسی مخاطبان ایرانی از شبکه دولتی انگلستان این است که بالاخره طرح تفکیک جنسیتی خوب است یا بد؟ یا شاید به اعتقاد بی بی سی فارسی چنین طرح هایی برای زنان ایرانی ناپسند اما برای زنان تایلندی و ژاپنی و انگلیسی و... پسندیده و لازم است؟!

 

مگر شهرداری تهران کاری جز این کرده که برای آرامش و آسایش زنان و مردان در محیط کار اتاق های آن ها را از یکدیگر جدا کرده است؟

مگر طرح شهرداری جز این بوده است که کارمندان خانم در شهرداری برای رسیدگی به شوهران و فرزندانشان، با همان حقوق سابق، ساعت کاری کمتری داشته باشند و مجبور نباشند تا دیر وقت در محل کار خود بمانند؟

کجای این طرح ایراد دارد که بی بی سی فارسی را برآشفته کرده است و اگر ایراد دارد چرا این شبکه به تمجید از آن در قطارهای تایلند می پردازد؟

رویکرد متناقض بی بی سی فارسی نشان می دهد که هدف، تنها مخالفت با جمهوری اسلامی و جوسازی علیه آن است حال به هر بهانه ای که باشد. یعنی مدیران فارسی زبان شبکه دولتی انگلیس خود می دانند که طرح تکریم بانوان، عقلانی و لازم است اما نمی توانند موافقت و تمجید خود را از اجرای آن برای زنان ایرانی آشکار کنند. چون با هدف اصلی آن ها سازگار نیست!

ویدئو/ استقبال بی بی سی فارسی از تفکیک جنسیتی در تایلند

لینک دانلود فیلم



Loading the player...

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.