جوکار:سخنان تنش آفرین یونسی انحراف در روند اتحاد و بیداری اسلامی/پشت صحنه سخنان جنجالی دستیار ویژه روحانی چیست؟
به گزارش خبرنگار یزد رسا، محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و صدوق و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر مطرح شده از سوی علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی اظهار داشت: البته امیدواریم این یک شیطنت رسانهای و در راستای همان پروژه ایرانهراسی که دشمنان ما دنبال میکنند، باشد اما اگر انتساب این اظهارات به آقای یونسی صحت داشته باشد، واقعاً جای تأسف دارد.
وی افزود: هر کشوری مستقل است و حاکمیتی مستقل دارد، عراق هم حاکمیت مستقل دارد و بایستی جداً از گفتارهایی که میتواند تنشزا باشد و روابط بین دو کشور را به هم بزند، خودداری و پرهیز شود. افرادی مانند آقای یونسی در چنین جایگاهی باید به شدت از طرح مسائل حاشیهساز پرهیز کنند، آن هم در شرایط کنونی منطقه که دشمنان ما به دنبال اسلامهراسی و ایرانهراسی هستند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تصریح کرد: در شرایط فعلی که اتحاد و انسجام مستحکمی بین کشورهای منطقه صورت گرفته و تمدن اسلامی، هویت خودش را به طور کامل پیدا کرده است، نباید اینگونه اظهارات تأسفبار مطرح شود.
وی تأکید کرد: هویت حوزه تمدن اسلامی تنها در سایه همین استقلال کشورهای همگام و همسوی اسلامی که اهدافشان بیشتر جنبه توسعهای و همگرایی جامعه اسلامی دارد، تحقق یافته است لذا بیان اینگونه اظهارنظرهای بیمورد و گفتارهایی که میتواند در اتحاد اسلامی خدشه ایجاد کند، کار صحیحی نیست و هر کسی در هر جایگاهی که باشد بایستی به شدت از این گونه سخنان تنشزا پرهیز کند.
جوکار در پایان خاطرنشان کرد: انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته آن گفتمان حوزه تمدن اسلامی را در منطقه به پیش ببرد فارغ از اینکه هر کدام از مسلمانان متعلق به چه کشوری باشند لذا اینکه ما به قبل بازگردیم و بخواهیم به گونهای تمدن کوروشی را مطرح کنیم، این فقط یک سخن انحرافی است و نباید مطرح شود.
پشت صحنه سخنان جنجالی دستیار ویژه روحانی/شایگان و شبستری چه نسبتی با یونسی دارند؟
سخنان حاشیهساز دستیار ویژه رئیس جمهور در همایش «هویت ایرانی» زمانی شبهه برانگیزتر می شود که بدانیم افرادی نظیر داریوش شایگان، محمدمجتهد شبستری و جواد طباطبایی پشت صحنه این همایش بوده اند.
به گزارش فارس، اظهارات نسنجیده علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت ها درباره تحولات منطقه و مرزهای تاریخی ایران، طی روزهای اخیر موجی از فضاسازی علیه جمهوری اسلامی را در رسانه های منطقه در پی داشته و موجب شده تا دوستان انقلاب اسلامی در وضعیت انفعالی قرار گیرند. برخی بر این اعتقادند که گرچه علی یونسی در گذشته نیز سخنان حاشیه ساز دیگری را نیز مطرح کرده است اما اظهارات اخیر وی غیرعامدانه بوده و نامبرده نتوانسته است نظر خود را به صورت دقیق بیان کند و به همین دلیل درصدد برآ»د تا در مصاحبه با شبکه العالم اظهارات خود را اصلاح نماید.
اما برخی نیز با توجه به سوابق دستیار ویژه رئیس جمهور تاکید دارند که بعید است فردی چون او، در شرایطی که موج ایران هراسی سکه رایج رسانه های غربی و عربی است،از بازخورد احتمالی اظهاراتش ناآگاه بوده باشد.علاوه بر سوابق ویژه یونسی، همایشی که وی در آنجا اظهارات جنجالی خود را مطرح نموده نیز مهم و قابل توجه است.
دستیار ویژه رئیس جمهور، سخنان خود را در همایش «ایران: نام، مردم، سرزمین» از سلسله همایشهای بحث درباره «هویت ایرانی» ایراد نموده که این همایش از سوی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی با همکاری «دستیار ویژهٔ ریاست جمهوری در امور اقوام و اقلیتهای مذهبی» (یعنی خود آقای یونسی) برگزار شده است.
اما نگاهی به عناصر دست اندرکار برگزاری این همایش، احتمالاً نتایج خاصی را برای کارشناسان و مسئولان کشور به دست دهد.
بر اساس گزارشی که در پایگاه اینترنتی مرکز دایره المعارف اسلامی درباره این همایش هویت ایرانی منتشر شده، در همایش مذکور علاوه بر حضور «حجت الاسلام دکتر(!) علی یونسی» افراد دیگری چون داریوش شایگان، محمدمجتهد شبستری و سیدجواد طباطبایی نیز در زمره اعضای شورای علمی بوده اند.
داریوش شایگان؛ پیش از انقلاب به همراه «احسان نراقی»، «جمشید بهنام» و «رهنما» با بنیاد «فرح پهلوی» همکاری میکرد و پس از مدتی به سمت مدیرعاملی بنیاد فرح پهلوی انتخاب شد. شایگان پس از پیروزی انقلاب به فرانسه رفت و در دفتر «رضا پهلوی» به فعالیت علیه انقلاب اسلامی پرداخت و کتابی نیز با عنوان «انقلاب دینی چیست؟» منتشر کرد.
شایگان در مصاحبهای با روزنامه«فیگارو» (سال 1367) فتوای وجوب قتل سلمان رشدی را برابر با تروریسم دانسته و نظام ایران را قرون وسطایی خواند. از دیگر فعالیتهای شایگان، فعالیت در بنیاد مطالعات ایران به عنوان یکی از انجمنهای سلطنتطلب در خارج از کشور است که مورد حمایت صهیونیستها نیز میباشد.
محمد مجتهد شبستری دیگر عضو شورای علمی همایش مذکور نیز، سال هاست که فراتر از امثال دکتر سروش، الهی بودن قرآن را نفی کرده و آن را لفظ و کلام نبی(ص) میداند و همچنین معتقد است قرآن صرفاً نگاه و بینش پیامبر اسلام(ص) از جهان و پدیدههاست.
سیدجواد طباطبایی نیز از جمله افرادی است که سال ها پیش از دانشگاه تهران اخراج شده است.
سئوال اولی که وجود دارد این است که اصولاً فردی با عنوان «دستیار ویژه رئیس جمهور» چه نسبتی با نامبردگان فوق دارد که بنا به دیدگاه های مشهور و منتشر شده خود نه تنها به مبانی جمهوری اسلامی پایبند نیستند بلکه از اعلام علنی مخالفت خود با نظام و حاکمیت دینی فروگذار نکرده اند؟ همچنین بر اساس کدام منطق آقای یونسی و آقای موسوی بجنوردی پول بیت المال را مصروف همایشی با حضور این افراد کرده اند؟
سئوال دوم این است که آیا اصولاً با حضور این چهرهها بهعنوان شورای علمی، می توان برای همایش مذکور بروندادی مطابق با سیاست های رسمی جمهوری اسلامی و پیام انقلاب اسلامی متصور بود؟ آیا با توجه به سوابق عنادآمیز و ارتباطات برخی خط دهندگان این همایش با غربی ها، این شبهه ایجاد نمی شود که عده ای قصد داشته اند پازل پروژه «ایران هراسی» را با طرح امپراتوری ایرانی و امپراتوری ساسانی تکمیل کنند؟
یونسی، حاشیهسازی برای تمام فصول
روحانی مشعل خرمنسوز دولت را چه زمانی خاموش میکند؟
خبرگزاری تسنیم: در حالی دستیار رئیسجمهور از نقض حقوق بشر در زندان ها و محاکم قضایی سخن گفت که رئیس قوه قضائیه و رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه مکررا این اتهامها را که مشابه گزارش احمد شهید بود، رد کردند.
به گزارش تسنیم، اردیبهشت سال 93 در حالی که عمر روی کارآمدن دولت جدید به یک سال نرسیده بود، حجتالاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی با سخنان حاشیهساز خود به تیتر یک روزنامهها تبدیل شد.
وی در این سخنرانی از مزایای نماد "شیر و خورشید" سخن گفت و تصریح کرد که اگر وی اختیار داشت، ترجیح میداد نماد هلال احمر را تغییر دهد و "شیر و خورشید" را جایگزین آن کند.
بلافاصله بعد از انتشار سخنرانی یونسی، رسانههای ضدانقلاب نیز با ذوقزدگی به بازتاب سخنان وی پرداختند؛ سایت گویا سخنان یونسی درباره بازگشت نماد شیر و خورشید را «باور نکردنی» توصیف کرد و نوشت «برای بیان چنین سخنانی در متن جمهوری اسلامی٬ گوینده باید در جایگاهی همانند جایگاه علی یونسی نشسته باشد».
برخلاف ذوقزدگی رسانههای ضدانقلاب، در داخل کشور این سخنان بهت و تعجب بسیاری از افراد، اعم از شخصیتهای سیاسی و مردم عادی را در پی داشت.
اسماعیل کوثری در تذکری شفاهی خطاب به رئیسجمهور، این تعجب را اینگونه بیان میکند که «عدهای از مشاوران شما از جمله آقای یونسی در جمع یهودیان شیراز با ارائه مطالب بیپایه و اساس دولت شما را زیر سوال میبرند. انتظار مردم از مسئولان ایجاد آرامش و کنترل قیمتهاست، نه اینگونه اظهارات که باعث تعجب همگان شود.»
علیمحمد بزرگواری یکی دیگر از نمایندگان مجلس نیز با خطاب قرار دادن رئیسجمهور، حواشی ایجاد شده توسط برخی از اشخاص برای دولت قبلی را عبرتآموز دانست و در رابطه با اظهرات یونسی گفت که «باید عرض کنم در دولت شما دهها حلقه حاشیهای ایجاد شده است. برخی اظهارات آقای یونسی عامل اختلاف شده و در مسیر استحاله فرهنگی قرار گرفته است. وی در حالی به نماد شیر و خورشید میپردازد که طبق فرمایش امام(ره)، علامت شیر و خورشید منحوس است.»
اشاره این نماینده مجلس به این قسمت از بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی است که در تاریخ 10 اسفند 57 در مدرسه فیضیه قم و در جواب افرادی که خواهان ماندگاری نمادهای سلطنتی در کشور بودند، فرمودند: «بیرق ایران نباید بیرق شاهنشاهی باشد. آرمهای ایران نباید آرمهای شاهنشاهی باشد؛ باید آرمهای اسلامی باشد. از همۀ وزارتخانهها، از همۀ ادارات، باید این "شیر و خورشید" منحوس قطع بشود؛ عَلَم اسلام باید باشد. آثار طاغوت باید برود. اینها آثار طاغوت است؛ این تاج آثار طاغوت است؛ آثار اسلام باید باشد.» وظیفهای که طبق گفته مرتضی اشراقی نوه امام(ره) بر عهده پدر وی بوده است. اشراقی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که «وظیفه پاکسازی ادارات از نمادهای طاغوتی از جمله شیر و خورشید طبق دستور امام به عهده پدر وی بوده است.»
مرتضی اشراقی نوه امام این مطلب را چند روز پس از سخنان جنجالی یونسی منتشر کرد.
هر چند پس از حواشی که این سخنان یونسی برای دولت ایجاد کرد، در برخی از اخبار اینگونه مطرح شد که حجتالاسلام روحانی رئیسجمهور در این باره به یونسی تذکر جدی داده است، اما یونسی در در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم در واکنش به این اخبار گفت که «آقای رئیسجمهور تذکر ندادند، بلکه نظر خود را گفتند. آقای رئیسجمهور نظرشان این بود که نماد هلال احمر برای وحدت مسلمین نماد بهتری از شیر و خورشید است.»
در حالی که به نظر میرسید عمق حواشی ایجاد شده برای دولت به دلیل اظهارات یونسی و این جمله یونسی که «احساس کردم در حال حاضر فضای مناسبی برای سخنرانی نیست» باعث سکوت یونسی خواهد شد، اما گفتوگوی وی با یک خبرگزاری باز هم خوراک سایتهای ضدانقلاب را فراهم کرد.
علی یونسی این بار در این گفتوگو خاطرنشان کرد که «هماکنون بسیاری از موارد نقض حقوق بشر در زندانها و محاکم و در خیلی جاها صورت میگیرد که نفوذ عناصر افراطی و تندرو دیده میشود و جمهوری اسلامی باید بتواند از دست اینها خلاص شود.»
یونسی در ادامه این گفتوگو پیشنهاد داد که «افراد تندرو بهتر است در مجلس باشند تا اینکه در کار قضاوت دخالت کنند و من بهترین جا را برای گروههای تندرو مجلس میدانم. این افراد در مجلس حرف بزنند، اما در مراکز قدرت که حقوق مردم را نقض میکنند، نباشند.»
بعضی از رسانههای داخلی از تیترهایی نظیر "اظهارات دردسرساز"، "پاس گل یونسی به ضدانقلاب" و"خوراکسازی یونسی" برای نشر این گفتوگو استفاده کردند.
یکی رسانهها نیز از تیتر جالب "کسی که نقش مشایی را در دولت بازی میکند" برای یونسی استفاده کرد.
جدای از رسانهها که به فراخور جهتگیری سیاسیشان به تحلیل این اظهارات پرداختند، قوه قضائیه نیز مجبور شد به اظهارات دستیار رئیسجمهور واکنش نشان دهد.
حجتالاسلام محسنی اژهای سخنگوی قوه قضائیه در نشستخبری خود اینگونه به این اظهارت یونسی واکنش نشان داد: که «اگر یک مقام رسمی حرفی را بدون ارائه سند بیان کند و مدارک آن را هم به مراجع ذیصلاح اعلام نکند، حتما خلاف کرده و در پارهای از موارد قابل پیگیری است.»
محسنیاژهای تصریح کرده که «اگر ایشان مدرکی دارد میتواند آن را ارائه دهد. ایشان کسی نیست که قوه قضائیه، سیستم اطلاعاتی و انتظامی ما را نشناسد. حرفی که اسناد و مدارک آن اعلام نشده و دستگاه ذیصلاح به آن رسیدگی نکرده باشد، حتما قابل رسیدگی است.»
در حالی که بسیاری از شخصیتهای سیاسی از میزان حاشیهسازی یونسی در سال اخیر و عدم تذکر جدی به وی احساس نگرانی نکردند، وی به فاصله اندکی از اظهرات خود در رابطه با وضعیت زندان، در گفتوگو با روزنامه الشرق الاوسط جملاتی گفت که پتانسیل زیادی برای تفاسیر مختلف داشت.
یونسی در این گفتوگو ادعا کرد که در حال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی نفوذ ماست، بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسئله هم برای امروز و هم برای گذشته است.
یونسی در ادامه این گفتوگو اعلام میکند که «جغرافیای ایران و عراق غیرقابل تجزیه است و فرهنگ ما غیرقابل تفکیک است. پس ما یا باید با هم بجنگیم و یا یکی شویم.»
سخنان یونسی از هر طرف که خوانده شود و یا با نهایت حسن ظن به آن نگریسته شود، باز نمیتوان تبعات منفی آن را نادیده گرفت.
این اظهارات باعث شد که رسانههای غربی و رسانههای عربی مخالف جمهوری اسلامی ایران در راستای پروژههای ایرانهراسی این قسمت از سخنان او را برجسته کرده تا مسئولان عراقی نسبت به این گفتهها واکنش نشان دهند.
وزیر امور خارجه عراق در واکنش به سخنان یونسی، گفت که «عراق دارای حاکمیت کامل است و به هیچ طرفی چه ایران و چه غیر از آن اجازه نداده و نخواهد داد که این حاکمیت را نقض یا در امور داخلی این کشور دخالت کند.»
همچنین وزارت خارجه عراق امروز با انتشار بیانیهای که وبگاه خبری «السومریه» آن را منتشر کرد، به این اظهارات واکنش نشان داد و ابراز انزجار کرد.
در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه عراق تعجب خود را از سخنان منسوب به شیخ علی یونسی مشاور رئیسجمهوری ایران در امور اقلیتها، اعلام میکند».
البته یونسی چندی بعد، اظهارات خود را تصحیح کرد، اما با این وجود آنچه که رسانههای غربی میخواستند بهرهبرداری کنند، پیش از این تصحیح انجام شده بود.
میزان جنجال ایجاد شده در سال 93 توسط یونسی، وی را به یکی از چهرههای رسانهای دولت در سال اخیر تبدیل کرد. هر چند این رسانهای شدن ما به ازای مثبتی برای دولت روحانی نداشت و در مواقع زیادی تنها حیثیت دولت را زیر سوال برد.
اظهاراتی که علاوه بر لطمه زدن به دولت و پوشاندن فعالیتهای مثبت آن، بستری مناسبی برای سوء استفاده دشمنان را فراهم کرد.
اگر دولت اقدام صریح و انقلابی برای قطع همیشگی امثال این موضعگیریها و اظهارات نکند، مشکلاتی که پیش خواهد آمد بسیار بیشتر از الصاق اظهارات یونسی به رئیسجمهور و یکی شدن این مواضع با مواضع دولت است. این مشکلات باعث تخریب روابط خارجی و لطمه خوردن امنیت داخلی میشود.
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی مجلس در گفتوگویی با بیان اینکه اظهارات اخیر یونسی به منافع ملی ضربه وارد کرده، گفت که «دولت باید با یونسی برخورد کند و وی را از جایگاهش کنار بگذارد.»
کوثری معتقد است که «از آنجا که اظهارات اخیر آقای یونسی به منافع ملی ضربه وارد کرده، هم دولت باید وی را از مسئولیتش کنار بگذارد، هم دستگاههای امنیتی و قضایی باید به شدت با یونسی برخورد کنند تا هیچ مسئولی جرأت بیان چنین اظهاراتی که به منافع کشور لطمه می زند، نداشته باشند. کسانی که چنین سخنانی را بیان میکنند، نباید در چنین جایگاهی به عنوان مشاور رئیسجمهور قرار بگیرند. قطعا اگر برخودی با یونسی انجام نگیرد آن هم به خاطر رفاقتی که بین رئیسجمهور و وی وجود دارد، آن دنیا خون شهدا یقه آنها را خواهد گرفت.»
یونسی در گفتوگو با شرق مدعی است "میخواهد چراغ را روشن نگهدارد"، اما آنچه آشکار است یونسی مشعلی دارد که اگر خاموش نشود، با آن دامن دولت و کشور را آتش میزند. شاید آن زمان، خاموش کردن آتش به راحتی خاموش کردن مشعل نباشد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- دستیار ویژه روحانی که اکثراً در آفساید است/«گاف» جدید برای ایران و دردسری تازه
- «گاف» دستیار ویژه روحانی برای ایران دردسرساز شد
- سهمیه خاتمی در دولت روحانی/ کسی که نقش مشایی را در دولت بازی میکند
- نشست شورای اداری اشکذر با حضور «جوکار» به روایت تصویر
- طالبی:ارزش این پیادهروی جدای ازسلامتی آمیختگی آن با یادشهدا/جوکار:دیکته ما به دشمن درمنطقه به خاطر شهدا
- سخنان نسنجیده مشاور رئیس جمهور در حال تبدیل شدن به یک معضل دیپلماتیک/مجلس خواستار عزل یونسی
- روحانی شخصاً درمورد حضور یونسی در دولت تجدیدنظر کند/ دستهایی پشت پرده
- متن تذکر ۲۱ نماینده به رئیسجمهور درباره بحرانسازی یونسی