خروج حذف صفر و ارز تکنرخی از برنامه بانک مرکزی و پیمان پولی با ۵ کشور
به گزارش یزدرسا به نقل از تسنیم، آنطور که در دستور جلسه رسمی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی آمده بود دیروز (دوشنبه) نمایندگان این کمیسیون به ساختمان بانک مرکزی در میرداماد رفتند.
در این جلسه که علاوه بر رئیس کل بانک مرکزی، معاونان وی نیز حضور داشتند، گزارش عملکرد بانک مرکزی به نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شد.
عبدالکریم رجبی عضو کمیسیون اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به تشریح جزئیات جلسه رئیس کل بانک مرکزی با نمایندگان این کمیسیون پرداخت و گفت: نمایندگان کمیسیون اقتصادی از پروژه های بانک مرکزی از جمله شاپرک، نسیم، چکاوک، چشم انداز 1400 و ... بازدید کردند و درجریان گزارش آماری معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه در این نشست که با حضور رئیس کل بانک مرکزی و معاونان وی برگزار شده بود مسائل مهم اقتصاد کشور مورد اشاره قرار گرفت، افزود: برهمین اساس نمایندگان در خصوص برنامه بانک مرکزی برای زمان اجرای ارز تک نرخی سوال کردند که سیف در پاسخ اعلام کرد "فعلاً برنامه ای برای ارز تک نرخی نداریم".
رجبی ادامه داد: توضیح رئیس کل بانک مرکزی برای نداشتن برنامه برای اجرای ارز تک نرخی این بود که بانک مرکزی قصد دارد این سیاست را بعد از آنکه اقتصاد به ثبات لازم رسید، اجرا کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی حذف صفرها از پول ملی را از دیگر مباحث طرح شده در این نشست عنوان کرد و گفت: البته رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال نمایندگان نیز تأکید کرد که "بانک مرکزی فعلاً برنامهای برای حذف صفرها ندارد".
وی با بیان اینکه سیف در این نشست به بیان برنامه های خود در خصوص نوسانات اقتصادی و ایجاد ثبات در اقتصاد کشور پرداخت و افزود: البته در خصوص بنگاه داری بانک ها نیز سوالاتی طرح شد که رئیس کل بانک مرکزی در همین ارتباط بخشنامه این بانک به بانک ها را در ارتباط با جلوگیری از بنگاه داری و افزایش معوقات بانکی را نشان داد.
رجبی همچنین در خصوص گزارش بانک مرکزی در حوزه بین الملل نیز تأکید کرد: طبق گزاش بانک مرکزی، هم اکنون قرار پیمان پولی دو جانبه ایران با پنج کشور از جمله ترکیه، عمان، عراق و ... در مراحل نهایی قرار دارد.
وی افزود: قرار داد نهایی پیمان پولی دوجانبه ایران با پنج کشور در مراحل مذاکرات نهایی است؛ البته در سفر اخیر رئیس جمهور ترکیه نیز مسائلی در این باره طرح شده که به تسریع فرایندها کمک می کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بانک مرکزی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز از صدور مجوز برای چند موسسه اعتباری در سال جاری خبر داد.
رجبی در پاسخ به این پرسش که آیا رئیس کل بانک مرکزی گزارشی درباره رانت جدید 2 میلیارد دلاری برای واردات کالاهای اساسی ارائه نداد؟ گفت: این موضوع به طور مشخص مطرح نشد ولی آقای سیف اعلام کرد که با برنامه های بانک مرکزی جلوی رانتهای اینگونه گرفته خواهد شد. سیف تأکید کرده که بانک مرکزی جلوی هر رانتی را می گیرد.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- فاکتورهای صوری برچیده میشوند؟
- تحریم ها،صدمات زیادی به اقتصاد ایران و منطقه زده است/ نرخ تورم تک رقمی هدف بانک مرکزی
- کش و قوس بانک ملی با بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی
- آغاز بررسی کارشناسی وام ۶۰ میلیونی خرید مسکن در بانک مرکزی
- بانک مرکزی حداکثر مبلغ خرید با کارت اعتباری را تعیین کرد
- گزارش بانک مرکزی از ارزانی و گرانی موادغذایی
- بانک مرکزی از اطلاعات بانکی برای حذف دهکهای پردرآمد استفاده نمیکند