خطر سقوط نظام سلامت در چاه عمیق طرح تحول !/ عدم تحقق منابع مالی، بزرگترین مشکل طرح تحول سلامت
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدندا، اوایل اردیبهشت ماه 1393 بود که دولت یازدهم به منظور بهبود وضعیت سلامت مردم، طرح تحول سلامت را آغاز کرد. حالا با گذشت حدود 4 سال از شروع این طرح، اظهارنظر مسئولان و مشاهدات فعلی، خبر از وخامت اوضاع سلامت و به بن بست رسیده این طرح میدهد.
به نظر میرسد اگر معایب طرح تحول نظام سلامت برطرف نشود و فکر کارشناسانهای برای رفع چالشهای این طرح صورت نگیرد و منابع مالی محقق نشود، نظام سلامت در چاه طرح تحول سقوط کند.
مزایا و معایب طرح تحوب نظام سلامت به بیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا در تشریح مزایا و معایب طرح تحول نظام سلامت گفت: طرح تحول نظام سلامت دارای مزایای زیادی برای مردم بوده است اما دارای معایبی است که باید برای به بار نشست این طرح حتما رفع شود و گرنه طرح کاملا شکست خواهد خورد.
دکتر علی دهقان، توجه مستقیم به مردم و دسترسی بهتر گیرندگان خدمات سلامت به مراقبت های سلامت، حفاظت مالی مردم در مقابل هزینه های کمرشکن سلامت، بهبود انگیزه ارائه دهندگان خدمات سلامت، رایگان شدن زایمان طبیعی و کاهش سزارین مادران باردار، ارتقای کیفیت خدمات سلامت، ماندگاری و حضور دایم پزشکان در بیمارستانهای دولتی و مناطق محروم، الزام به راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت ، تکریم ارباب رجوع، ایجاد نظم و جبران خدمات کادر درمانی، تهیه اقلام دارویی، تجهیزاتی و مصرفی بیماران در بیمارستانها و اعتماد بیشتر مردم به بخشهای دولتی و مراجعه بیشتر مردم به بخشهای دولتی و قطع هرگونه رابطه مالی با بیماران را از مزایای طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
افزایش بار کاری بیمارستانهای دولتی با اجرای طرح تحول
وی در تشریح معایب این طرح اظهار کرد: طرح تجول نظام سلامت موجب افزایش بار کاری بیمارستانهای دولتی و تکمیل ظرفیت و امکانات و همچنین کمبود نیرو و افزایش حجم کاری کادر سلامت بویژه پرستاران شده است.
دکتر دهقان ادامه داد: جهت دادن درمان به سوی خدمات تخصصی و فوق تخصصی و شیفت بیماران از بخشهای خصوصی به دولتی بدون اینکه تغییری در فضای بیمارستانی و نیروی انسانی ارائه دهند و خدمات صورت گرفته باشد، نیز فشار زیادی را به دوش تیم سلامت تحمیل کرده است.
عدم تحقق منابع زیرساختها
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد اذعان کرد: متاسفانه زیرساختهای پیشبینی شده برای اجرای طرح تحول بخصوص در زمینه ی تامین اعتبارات محقق نشد و بیمهها همراهی کامل را در اجرای این طرح ندارند.
وی تصریح کرد: همچنین در طرح تحول نظام سلامت، واحد تغذیه در دستورالعمل هتلینگ بصورت شفاف دیده نشده است بنحویکه اکثر اعتبار هتلینگ در راستای بازسازی و نوسازی فضای فیزیکی بخشها صرف گردیده و آشپزخانه و ملحقات آن مورد توجه قرار نگرفته است.
دکتر دهقان پیشنهاداتی برای اجرای بهتر طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد اذعان کرد: در دستورالعمل مقیمی طرح تحول سلامت پیشنهاد می شود، بیمارستان های دانشگاهی دارای دستیار ارشد تخصصی، از این قاعده مستثنی شوند، برای پوشش یک رشته تخصصی، حداقل تعداد شیفت در ماه تعریف شود.
وی گفت: با توجه به اجرای موفق طرح تحول نظام سلامت در بعد کمی، بهتر است به مقوله افزایش کیفی در درمان هم پرداخته شود همچنین هزینه هتلینگ بصورت سالیانه اعلام شود تا بتوان تصمیم گیری بهتری در زمینه اجرای برنامه ها داشت.
دکتر دهقان ادامه داد: پرداخت به پزشکان ماندگار بویژه ضریب کا، بصورت پلکانی افزایش یابد بطوریکه با افزایش زمان ماندگاری، پرداخت بیشتری صورت گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: در پرداخت عملکردی به پزشکان، «گروههای پایه بدون پروسیجر مثل داخلی، اطفال،فوق تخصص روماتولوژی و غدد»، «پزشکان غیرتمام وقت پرکار»، «پزشکان تمام وقت پرکار» که تغییر درآمد چندانی ندارند یا در بسیاری از موارد از قبل دریافتی کمتری دارند توجه شود.
وی عدم تعهد بیمه به خدمات طب سنتی با توجه به فعال بودن این پزشکان در کلینیک های دانشگاهی را از دیگر معایب طرح تحول نظام سلامت عنوان کرد.
عدم تحقق منابع مالی، بزرگترین مشکل طرح تحول سلامت
مدیر عامل شرکت داروسازی یاس کویر میبد در نقد طرح تحول نظام سلامت به خبرنگار یزدآوا گفت: طرح تحول نظام سلامت در مقطعی مشکلات درمانی مردم را حل کرد و برای مردم طرح خوبی بود و موجب شد پزشکان برای رها کردن مطبها و رفتن به بیمارستانها انگیزه پیدا کنند.
«کمال بیکی دهآبادی» اظهار کرد: متاسفانه بودجهای که برای طرح تحول نظام سلامت در نظر گرفته شده بود محقق نشد و مشکلات عدیدهای در سیستم درمان بوجود آورد.
وی افزود: در این طرح بخش خصوصی نادیده گرفته شده بهطوری که 10 ما است بیمهها بدهی خود را به داروخانهها و داروخانهها به شرکتهای داروسازی پرداخت نکردهاند بهطوریکه ما هیچ سودی نداریم و در پرداخت حقوق پرسنل خود هم ماندهایم.
دکتر بیکی دهآبادی اذعان کرد: پزشکانی که در طرح بوده و مطبهای خود را رها کردهاند نیز 10 ماه معوقه دارند و حقوق دریافت نردهاند.
مدیرعامل بزرگترین شرکت داروسازی جنوب کشور ادامه داد: این طرح مشکلات زیادی برای درمانگاههای خیریه و بیمارستانهای تامین اجتماعی بوجود آورده و موجب شده این بیمارستانها و درمانگاهها از خدمات متخصصین پاره وقت بیبهره شوند با توجه به اینکه حدود 60 درصد مردم تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
دکتر بیکی دهآبادی تصریح کرد: متاسفانه طرح تحول نظام سلامت به درستی کارشناسی نشده بود و برنامه مالی این طرح مشخص نبود و اگر کارشناسانه برنامهریزی شده بود میتوانست طرح زیبا و راهگشایی باشد اما در حال حاضر مانند یک چاه عمیق همه را به دورن خود فرو میبرد.
انتهای پیام/ک
Related Assets:
- روحانی در انتخاب کابینه کارآمدی را ملاک قرار دهد نه سهمخواهیهای حزبی/ تیم اقتصادی دولت عوض شود
- شهرستان 40 هزار نفری خاتم همچنان از وجود پزشک متخصص قلب بی بهره است
- بیمارستان مهریز در «طرح تحول نظام سلامت»پ یشتاز کشور شد
- کسری40هزارمیلیاردی دولت برای اجرای قانون هدفمندی و طرح تحول سلامت/راهکار مقابله با آثار تورمی حذف سهمیه سوخت