ID : 10071269
آشپزی

خورشت ریحان یک غذای خوش عطر و خوشمزه


خورشت ریحان هم برای سفره گرم و صمیمی خانواده یک غذای خوشمزه است و هم با ذائقه و سلیقه کدبانوهای ایرانی همخوانی دارد.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، سرآشپز سایت، هانیه سادات دره شیری تصمیم دارد با  آموزش روش پخت خورشت ریحان که حاوی سبزی جات، خصوصا ریحان با ترکیب گوشت و بادمجان است شما را با یک خورشت با طعم متفاوت آشنا کند و جای ریحان این سبزی معطر را درغذاهای پختنی هم بازکند .


*مواد لازم برای تهیه خورشت ریحان :

گوشت بی استخوان : 500 گرم
سبزی (ریحان، نعناع، گشنیز، تره وجعفری) : 750 گرم (ریحان آن باید بیشتر باشد)
بادمجان قلمی وکوچک اندازه : 6 تا 8 عدد
روغن : 250 گرم
آبلیمو : 2 قاشق غذا خوری
زرد چوبه یا رب گوجه فرنگی : به مقدارکم
پیازسرخ شده 2 قاشق سوپ خوری
نمک وفلف: به مقدار کمی

*طرز تهیه :
1- گوشت را کمی درشت تر از گردو خرد کرده، می شوییم  و کنار می گذاریم .

2- پیازسرخ شده را داخل گوشت ریخته  و روی حرارت ملایم قرار می دهیم  و در ظرف را می گذاریم  و گاهی به هم می زنیم تا آب آن کشیده شود و پیاز هم له شود.

3- سه تا چهار لیوان آب در مواد  می ریزیم تا روی حرارت ملایم گوشت نیم پز شود.

4- سبزی را  شسته  و خرد می کنیم  و با دو تا سه قاشق روغن کمی سرخ می کنیم  و بعد زرد چوبه را با سبزی تفت می دهیم  و آن را در گوشت می ریزیم  و کمی هم نمک و فلفل به گوشت می زنیم.

5- ترشی را هم اندازه کرده  و به غذا اضافه می کنیم.

6- درصورت استفاده از رب به جای زردچوبه ، رب را هم داخل سایر مواد می ریزیم  و اجازه می دهیم گوشت  و سبزی پخته شود و خورشت جا بیفتد .

7- بادمجانها را پوست کنده  و کمی برش می دهیم  و اندکی  نمک می زنیم تا تلخی آن ازبین برود.

8- بعد از مدتی آنها را روی حرارت ملایم سرخ می کنیم  تا طلایی شود .

9-  بادمجانها را درصافی ریخته  تا روغنش جدا شود پس ازمدتی آنها را  در یک ردیف روی خورشت می چینیم .

10- دراواخر پخت خورشت می توانیم  چند گوجه فرنگی را خرد کنیم  و روی خورش بریزیم .

 

*نکات لازم :

1- بادمجانها با خورشت نباید زیاد  بجوشد فقط کافی است که ترشی  و طعم سبزی را به خود بگیرد و موقع کشیدن غذا  اطراف دیس حاوی گوشت  و سبزی چیده شود.

2- اضافه کردن گوجه فرنگی در اواخر پخت به دلخواه  و برای زیبایی بیشترغذاست پس مراقب باشید زیاد نجوشد و له نشود تا در خورشت نمایان باشد.

3- بادمجانها را در آب نمک قرار دهید تا آب تلخش کشیده شود .

4- برای مصرف کمتر روغن وقت سرخ کردن بادمجان  و نرم تر شدن آن می توانیم آن را قبل ازسرخ کردن کمی بجوشانیم  یا اینکه پیش ازسرخ کردن آنها را با سفیده تخم مرغ آغشته کنیم تا روغن کمتری مصرف شود.

5- درپخت تمام غذاها حوصله  و تجربه به بهترشدن آن کمک خواهد کرد.

نوش جان

***

*خواص ریحان

ریحان دارای طبیعتی گرم  و خشک  است و چون گیاهی معطر است هم درغذاها و هم درسبزی جات ازآن استفاده می شود و نیزبه صورت دم کرده برای دارویی مصرف می شود البته تازه آن خاصیت بیشتری دارد و درصورت خشک کردن  بیشترخواصش ازبین می رود.

برخی مصارف دارویی ریحان به شرح زیر است:

*دم كرده برگ ریحان اثر ضد تشنج  و ضد درد دارد و معالج سردردهای میگرن  و عصبی است .

*نوشیدن دم كرده ریحان نفخ  و گاز معده را از بین می برد .

*خوردن ریحان تقویت کننده دستگاه هاضمه است و خوردن آن همراه غذا توصیه می شود.

*برگ ریحان درمان كننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است كافی است كه محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ دهید خارش و درد را برطرف می كند.

*جویدن برگ ریحان برای زخم های دهان مفید است وجوشانده اش تب بر است .

*دم كرده تخم ریحان مسكن است وکوبیدن وآمیختنش با صمغ عربی داروی خوبی برای اسهال است و تخم ریحان برای دل درد مفید است.

*خواص ریحان برای بانوان

*برگ ریحان اثر زیاد كننده شیر دارد و مادران شیر ده حتما باید از این گیاه استفاده كنند .

*دم كرده دانه ریحان برای درمان ورم كلیه و ترشحات زنانه بكار می رود.

*آخرین نکته هم یک راه حل ساده برای خلاص شدن ا زدست حشرات است:

اگر گلدان ریحان را جلوی پنجره بگذارید باعث فراری دادن حشرات می شود و آنها داخل خانه نخواهند شد .

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.