ID : 36011357
مدیر مرکز ملی تحقیقات باروری ابرها:

در استان یزد بیشتر در فصل بهار بارش‌ داریم/ میزان بارش در ایران یک‌دوم میانگین جهانی


مدیر مرکز ملی تحقیقات باروری ابرها با بیان اینکه برخی سال‌ها در یزد شاهد بارش باران بیشتر در فصل بهار نسبت به زمستان هستیم، گفت: البته سال قبل کل کشور این اتفاق افتاد و بارش در زمستان نداشتیم.

فرید گلکار در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در رابطه با اینکه چرا امسال در حالی که در بسیاری از نقاط کشور شاهد بارش برف و باران قابل‌توجهی بودیم اما در استان یزد خبری نیست، گفت: استان یزد و خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان و بخصوص همین استان یزد خودمان متأسفانه امسال از بقیه جاها بارش کمتری داشته است.

وی اظهار داشت: البته این یک پدیده هواشناسی است و مورد ویژه‌ای که من بخواهم بگویم صورت گرفته، وجود ندارد و من خودم هیچ اعتقادی به این ندارم که اتفاق خاصی افتاده است.

میزان بارش در ایران یک دوم میانگین جهانی است

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها افزود: ما سامانه‌ها را دائم داریم چک می‌کنیم و وضعیت موجود را داریم می‌سنجیم، متوجه شدیم که این روندی است که در دسترس ما نیست که بخواهیم تغییر و تحول ویژه‌ای روی آن انجام دهیم.

گلکار خاطرنشان کرد: البته برخی از کارهایی که لازم است انجام بگیرد و ما بر آن تأکید داشتیم، اتفاقا در این شرایط بیشتر احساس می‌شود. در کشور ما متأسفانه این طرز فکر جا افتاده که امسال مثلا چون وضعیت بارش خوب بوده پس دیگر نیاز به کار نداریم.

وی ادامه داد: در حالی که، میزان بارش در ایران یک دوم میانگین جهانی است، یعنی همیشه ما کم بارش هستیم حتی وقتی که به نظر می‌آید بارش‌ها و شرایط خوب است بازهم نیاز داریم.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها تأکید کرد: با این وضعیتی که در منابع آبی کشور وجود دارد هرچه که ما ذخیره‌مان را افزایش بدهیم باز هم نیاز داریم، چه برای سال‌های پر بارش مثل امسال و چه برای سال‌های کم بارش.

در حال حاضر فصل‌ها جابجا شده است

گلکار با بیان اینکه برخی سال‌ها در یزد شاهد بارش باران بیشتر در فصل بهار نسبت به زمستان هستیم، گفت: البته سال قبل کل کشور این اتفاق افتاد و بارش در زمستان نداشتیم و در فصل بهار و به ویژه در اردیبهشت ماه شاهد بارش‌های سنگین بودیم و در حال حاضر متاسفانه فصل‌ها جابجا شده است.

وی اضافه کرد: در زمینه بارش دو اتفاق افتاده، یکی از نظر زمانی است که از پاییز به زمستان و از زمستان به بهار جابجا شده و به خاطر همین تراکم بارش‌ها بیشتر شده و اتفاق بد دوم هم این است که خیلی جاها شدت بارندگی افزایش پیدا کرده اما مدت کاهش پیدا کرده است.

مدیر مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها تصریح کرد: با همین میزان بارش الان روان‌آب ما خیلی کمتر از 15 سال قبل شده است؛ قبلا اگر فرض کنیم 100 میلیمتر بارش در استان می‌آمد و روان‌آب‌مان مثلا 100 میلیون مترمکعب بود، الان اگر همان 100 میلیمتر می‌آید -چون برخی مواقع میزان بارش کمتر از 5 میلیمتر است- و این خیلی کم روان‌آب ایجاد می‌کند.

گلکار ادامه داد: خاک خشک شده است و شرایط منابع آب‌مان تضعیف شده؛ لذا در حال حاضر آن روان‌آبی که باید داشته باشیم را نداریم؛ مثلا 40 درصد کاهش پیدا کرده و 60 میلیون مترمکعب روان‌آب ایجاد می شود. یعنی این‌ها همه دست به دست هم داده و این خشکی را بیشتر می‌بینیم.

وی اضافه کرد: علیرغم اینکه ممکن است بارش هم داشته باشیم و خیلی بارش‌ها نسبت به سال‌های قبل متفاوت نشده باشد ولی آن شکل بارشی و نظمی که در بارش‌ها داشتیم تغییر پیدا کرده است که البته این مربوط به همه کشور است و جاهایی که آسیب‌پذیرتر است مثل استان یزد و استان‌های خشک همجوار ما، این ناهنجاری‌هایی که اتفاق افتاده را بیشتر احساس می‌کنند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.