دلیل اصلی طلاق نبود مهارت زندگی در بین افراد است
محمدعلی صادقی پور در گفتگو با خبرنگار یزدرسا؛ در خصوص دلایل طلاق در استان یزد گفت: با مشاهده پروندهها و آمار مربوط به طلاق میبینیم که بسیاری از افراد ممکن است به خاطر اعتیاد همسر، یا دخالتهای خانواده و ... برای طلاق مراجعه کرده باشند اما تمام این موارد دلایلی است که در ظاهر بیان میشود و با بررسی عمیقتر علت طلاق به موضوعات ریشهدارتری خواهیم رسید.
وی ادامه داد: بسیاری از مشکلاتی که در زندگی زوجین به وجود میآید به دلیل نداشتن مهارت زندگی و برخودار نشدن از آموزش لازم است، پسر یا دختر بعد از ازدواج چقدر میتوانند مشکلات پیش رو را مدیریت کنند، چه اندازه در برقراری ارتباط مهارت دارند، آیا همدلی با فرد دیگری را بلدند، چقدر به تفاوتهای زن و مرد آشنایی دارند و در واقع چقدر در این زمینهها آموزش دیدند.
رئیس مرکز صدای مشاور بهزیستی استان یزد عنوان کرد: یکی از مهمترین دلایل طلاق و ایجاد مشکل در زندگی زوجین این است که ازدواجی نامناسب در سن نامناسب، در وضعیت نامناسب و با انتخاب نامناسب انجام شده است و خانوادههای که ازدواج ناآگاهانه و نامناسب دارند در زندگی با مشکلاتی روبرو میشوند که مهارتی برای حل آنها ندارند.
صادقی پور ادامه داد: در برخی موارد ازدواجهای نامناسب خود را در طلاق در دادگاهها نشان میدهد اما در برخی این موارد به دادگاه نمیرسد و به صورت آسیبهای اجتماعی دیگر خود را نشان میدهد، در خصوص دلایل طلاق میتوان اینگونه مثال آورد که ما افرادی داریم که همه در حال رانندگی در خیابان هستند و دائم به هم برخورد میکنند دلایل زیادی میتوان برای آن عنوان کرد برخی دلیل آن را خیابان نامناسب، برخی مشکل را از خودرو میدانند اما دلیل اصلی این برخوردها این است که این افراد اصلا برای رانندگی آموزش ندیدند.
وی با بیان اینکه بهترین کاری که باید برای دوام زندگی انجام شود آموزش است که مهمترین آن، آموزشهای پیش از ازدواج است، گفت: شاید مسائل اقتصادی، وجود فضای مجازی و ... برای دلایل طلاق مطرح شود اما موضوع به این سادگی نیست و جوانان باید آموزش ببینند تا فرق عشق واقعی و عشق مجازی را تشخیص دهند و درک درستی از تمایلات جنسی، وابستگی، صمیمیت، تعهد، توانایی حل مشکلات و ... داشته باشند، متاسفانه هم اکنون در جامعه انتخابها براساس تمایلات اتفاق میافتد و حساسیتی که فرد برای انتخاب لباس دارد برای انتخاب شریک زندگی خود ندارد.
معاون سابق امور پیشگیری بهزیستی استان یزد تصریح کرد: در قدیم آموزشهای زندگی و مفاهیم محدودی که وجود داشت به صورت سینه به سینه منتقل میشد و نیاز به آموزش زیادی نیز نبود اما اکنون با یک جامعه مدرنیته و دنیای نامحدودی با مفاهیمی چون شبکههای مجازی، ارتباطات زیاد، اشتغال زنان، تحصیلات بالا و ... مواجه شدیم که تغییراتی شگرفی به وجود آورده است اما این تکنولوژی و مدرنیته بدون اینکه آموزش همراه آن باشد آمد و تغییراتی را در زندگیها به وجود آورد که مردم آمادگی لازم را نداشتند و برخی نتوانشتند مسائل پیش آمده را حل کنند.
صادقیپور افزود: اگر ما به مردم عشق، معیار انتخاب، تصمیم گیری درست، حل مسئله، حل تعارض، گفتکو کردن، همدلی، روشهای فکر کردن، تشخیص سره یا ناسره، مدیریت هیجان و ... را به افراد یاد بدهیم مطمئنا علاوه بر اینکه خانوادههای بهتری خواهیم داشت دیگر شاهد اختلافات و دعواهای خیابانی نیز نخواهیم بود.
وی عنوان کرد: طلاق یک جلوهای از خانوادهها ما است و بقیه روابط اجتماعی ما نیز وضعیت خوبی ندارد و اینکه بدون آموزش به افراد و بدون بسترسازی مناسب بخواهیم دو نفر را در کنار هم حفظ کنیم تا طلاق اتفاق نیفتد موفق نخواهیم بود بلکه مشکلات خود را به صورت دیگر از جمله خشونت خانوادگی، روابط فرازناشویی و ... نشان میدهد و درواقع طلاق تابلو ناکارآمدی خانوادههای ما به دلیل نبود آموزش و مهارت زندگی است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- افزایش 5 درصدی آمار ازدواج استان یزد در ایام کرونا
- تمایل به ازدواج در میان جوانان یزدی کاهش پیدا کرده است
- «مهارت نه گفتن» دانشآموزان را از آسیب اجتماعی مصون میسازد
- کرونا؛ فرصتی بهینه برای پر کردن خلاهای عاطفی بین خانواده ها
- برخلاف پیش بینی ها در دوران کرونا دعاوی خانوادگی کاهش یافت
- دلیل اصلی کاهش ازدواج و افزایش طلاق رشد آسیبهای اجتماعی است