دولت، مردم را به حال خود رها کرده است/ آزاد سازی قیمت «گازوئیل» با کاهش سهمیه همراه بوده است
به گزارش یزد رسا به نقل از عصر سیاست، دولت یازدهم کار خود را با شعار یارانه سیاست به اقتصاد شروع و فعالیتهای خود را در این چارچوب برنامهریزی کرد به صورتی که دولت بتواند با دیپلماسی فعال خود تحریم های ناعادلانه را لغو و آرامش اقتصادی را به کشور بازگرداند.
دولت یازدهم در راستای تحقق شعارهای خود با طراحی تز «تعامل با جهان» در صدد لغو تحریمها برآمد ولی این امر تاکنون محقق نشده است و تیم مذاکره کننده علی رغم مذاکرات فشرده و طولانی خود تاکنون بجز افزایش تحریم ها دستاوردی نداشته است و دلیل آن هم زیاده خواهی طرف مقابل بود و همین موضوع باعث شد تیم مذاکره کننده برای تحقق شعار خود از خطوط ترسیمی خود تا حدودی عدول کند تا مذاکرات را از بن بست نجات دهد و این نرمش تیم مذاکره کننده در دومرحله باعث انعقاد توافق ژنو و بیانیه لوزان شد.
با این وجود طرف غربی به تعهدات خود مبنی بر عدم تصویب تحریم های جدید عمل نکرد و مکررا ایران را تحریم کرد. دولت بدون توجه به نقض متمادی توافق توسط طرف غربی، به تعهدات بی سابقه خود پایبند بود ولی این امر باعث زیادهخواهی بیشتر غربی ها شد به صورتی که اکنون زمزمههای نظارت بر مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان هسته ای به گوش می رسد.
در همین راستا با توجه به این که با این روالی که اکنون مذاکرات به پیش میرود احتمال شکست مذاکرات بسیار بالا است و دولت برای جابهجایی در حدود خطوط قرمز دست به کار شده تا از طریق گرانی های عامدانه و مکرر کالاهای اساسی، مردم را به واکنش در برابر نظام وادار کند تا حاکمیت به دولت اجازه دهد هر توافقی را برای لغو تحریم ها بپذیرد ولو منافع ملی پایمال شود.
در راستای همین پروژه، استراتژی فشار از پایین چانه زنی از بالا در دستور کاردولت قرار گرفته است تا با گرانیهای عامدانه و مکرر مردم را خسته و به واکنش وادارد. در همین راستا دولت علی رغم مصوبه مجلس در افزایش 5 درصدی درقیمت حامل های انرژی، این اقلام را تا 50 درصد افزایش داده است و برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که این روند ادامه دارد.
عصر سیاست برای پیگیری این گرانیها به سطح شهر رفته و در 3 حوزه میوه، نان و سوخت با مردم به مصاحبه پرداخته است.
با اندک نگاهی به مغازههای میوه فروشی نیک می فهمیم که اتفاقی در جریان است به صورتی که بسیاری از اقلام به هیچ عنوان قیمت واقعی خود را ندارند برای مثال هندوانه که همه ساله بین قیمت های 200 تا 500 تومان به بازار عرضه میشد اکنون تا 2000 تومان در هر کیلو رسیده است که عملا این میوه مفید برای فصل گرما را از دسترس مردم خارج کرده است. این افزایش قیمت های غیر منطقی در خصوص دیگر اقلام میوه نیز چنین است به صورتی که هر کیلو شفتالو یا زردآلو تا 18 هزار تومان قیمت می خورد.
یکی از فروشندگان میوه در خصوص وضعیت بازار میوه گفت: حالا میوه بسیار گران شده و همین موضوع باعث شده مردم خریدی به آن صورت نداشته باشند و وقتی به میوه فروشی میایند بیشتر گوجه و خیار سبز و پیاز می خرند و علنا میوه هایی چون هندوانه و شفتالو و زردآلو مشتری ندارد و همین باعث ضرر فروشندگان شده زیرا بسیاری از این میوه ها به علت عدم فروش فاسد و خراب می شوند.
این فروشنده با اشاره به گرانی های بی حد و حساب و غیر منطقی بسیاری از اقلام اظهار داشت: وقتی که بنزین و گازوئیل با افزایش قیمت مواجه می شود این موضوع به طور قطع بر بازار میوه تاثیر خواهد گذاشت و این بازار را با رکود بیشتری مواجه خواهد کرد.
یکی از شهروندان در این باره تاکید کرد: واقعا نمیدانم چه اتفاقی افتاده که این طور مردم به حال خود رها شده اند و هیچ کس به این فکر نمی کند که این قیمت ها با سطح درامد مردم متناسب نیست.
این خریدار معترض تصریح کرد: وقتی خود دولت قیمت حامل های انرژی را بالا می برد چه انتظاری از دیگران باید داشت.خب معلوم است وقتی دولت برای حل این گرانی ها اقدامی انجام نمی دهد و پیگیر نیست سود جویان از این انفعال دولت سوء استفاده می کنند.
در خصوص این گرانیها به جایگاههای سوخت نیز سری زدیم که یکی از مسئول جایگاه یکی از مناطق یزد عنوان کرد: شب گذشته بسیاری از رانندگان به این افزایش قیمت در حامل های انرژی اعتراض داشتند که با دخالت پلیس از درگیری جلوگیری شد.
یکی از رانندگان در خصوص گرانی در بخش سوخت اظهارداشت: این افزایش قیمت بر چه اساسی است که می گویند نباید کرایه افزایش پیدا کند مگر می شود سوخت گران شود ولی کرایه افزایش پیدا نکند مگر ما باید تاوان همه چیز را بدهیم. دولت با این اقدامات خود باعث می شود صنعت حمل و نقل کشور فلج شود.
یکی دیگر از رانندگان در خصوص افزایش قیمت حامل های انرژی گفت: از همین دیشب بسیاری از کالاهای مربوط به نفت نظیر روغن و گریس افزایش پیدا کرده است که این روند در خصوص دیگر کالاها نیز ادامه دارد و معلوم نیست این افزایش قیمت چه تاثیراتی بر آینده شغلی ما دارد.
وی با اشاره به عدم توجه به حمل و نقل کشور در بحث آزاد سازی سوخت تاکید کرد: آقایان هدفشان چیست از یک طرف سوخت از طرف دیگر لاستیک و دیگر اقلام گران می شود پس حمایت از مردم چه می شود نباید که مردم زیر چرخ تصمیمات دولت له شوند.
یکی از دیگر حوزه هایی که خبرنگار ما به بررسی آن پرداخت گرانی اخیر در حوزه نان و بخصوص نان سنگک بود که یکی از یکی از نانوایان در خصوص گرانی اخیر گفت: نانوایی ما اکنون آزاد پز شده است و این موضوع سبب شده است استقبال مردم بسیار کم شود زیرا افزایش قیمت از 650 به 1000 تومان آن هم به طور ناگهانی درست نیست و باعث می شود به مردم بسیار فشار بیاید جون نمی شود که مردم قوت روزانه خود را نادیده بگیرند بلکه مجبورند با هر قیمتی بخرند که این موضوع باعث می شود فقرا فقیر تر شوند.
وی با اشاره به موضوع آزادپزی نان اظهار داشت: این طور که اتحادیه اعلام کرده است به زودی تمام نان های سنگک آزادپز می شوند و در ادامه در ماه های مرداد و شهریور نیز احتمال آزادسازی انواع نان وجود دارد.
گفتنی است: بر اساس بخی منابع آگاه این افزایش قیمت در فراورده گازوئیل با کم کردن سهمیه نیز همراه بوده است به صورتی که علی رغم افزایش قیمت سهمیه گازوئیل نیز بسیار کم شده است که موجب شده است رانندگان به شدت با کاهش سوخت مواجه شوند.