راه اندازی شبکههای بهداشتی بزرگترین دستاورد انقلاب در حوزه سلامت است
به گزارش یزدرسا، محمدرضا دهقانی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد با بیان این که قبل از انقلاب برنامه منسجمی در حوزه بهداشتی در کشور وجود نداشت اظهار داشت:بعد از انقلاب علی رغم همه مشکلاتی که وجود داشت نظام وساختار شبکه های بهداشتی درمانی در سطح کشور توسعه یافت و مراکز بهداشتی در شهر و روستا زیر نظر شبکه بهداشت و درمان فعالیت خود را آغاز کردند.
وی با اشاره به روند و چگونگی شکل گیری شبکه خدمات بهداشتی در سراسر کشور گفت: هدف این بود که خدمات بهداشتی در دورترین نقاط کشور نیز وجود داشته باشد و در واقع دسترسی مردم به خدمات بهداشتی عادلانه باشد.
دهقانی اعلام کرد: بزرگترین دستاورد نظام سلامت کشور راهاندازی و تکمیل شبکههای بهداشتی درمانی در سراسر کشور است که منجر به حذف و کنترل بیماری های واگیردار در کشور شده است و همچنین در میان کشورهای مدیترانه شرقی نیز ایران در بسیاری از شاخص هایی بهداشتی و سلامت رتبه اول و یا دوم را داراست.
وی خاطر نشان کرد: زمانی در کشور بالاترین عامل مرگ و میر کودکان بیماری های حاد تنفسی و اسهال و استفراغ بوده است در حالی که اکنون با برنامه هایی که اجرا شده این بیماری ها دیگر تهدید کننده سلامت نیستند.
دهقانی در خصوص دستاوردهای حوزه سلامت کشور بعد از انقلاب اسلامی، گفت: درواقع در طول این چهلساله بسیاری از بیماری ها چون فلج اطفال در کشور حذف شد و همچنین امروزه در آخرین مراحل حذف بیماری مالاریا در کشور هستیم؛ بهگونهای که امروزه اکثریت موارد این بیماری که در داخل کشور کشف میشود، همگی از موارد وارده هستند و در داخل این کشور این اتفاق نمیافتد.
وی تصریح کرد: تغییر رویکرد و سبک زندگی، صنعتی شدن و شهرنشینی جامعه و سالمندی جامعه باعث شده یکسری بیماری های خاص مانند بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت و ... در کشور شیوع پیدا کند از این رو بعد از چهل سال دولت بازنگری در برنامه های حوزه بهداشت و سلامت را آغاز کرده است.
معاون امور بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان یزد اعلام کرد: بیماری های قلبی و عروقی به اولین عامل مرگ و میر در ایران تبدیل شده است از این رو طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت در سال 94 با رویکردهای جدید آغاز شده است.
دهقانی با اشاره به راه اندازی سامانه یکپارچه بهداشت گفت: این سامانه یک سامانه بسیار پیشرفته است که در هر لحظه از زمان کل عملکرد پایگاه های بهداشتی رصد می شود و تا کنون 97 درصد از جمعیت استان یزد در این سامانه تحت پوشش قرار گرفته اند و استان یزد از نظر رضایتمندی مردم از خدمات دریافتی از مراکز بهداشتی با اختلاف 0.6 درصد با رتبه اول در جایگاه کشوری قرار دارد.
وی با بیان این که استان یزد جزء استان هایی است که پوشش خدمات آن صد در صد است به این معنی که در هیچ نقطه استان مشکل کمبود بهورز وجود ندارد ادامه داد: در حال حاضر در این سامانه استان یزد ۳۳۴ واحد فعال وجود دارد که از این تعداد ۱۷۰ خانه بهداشت، ۴۰ مورد مرکز خدمات سلامت روستایی، ۵۳ مرکز جامع سلامت شهری و ۳۳ پایگاه سلامت مستقل هستند و همچنین دو میلیون و ۵۶۳ هزار و ۵۹۳ نفر مجموع مراجعین به سامانه سیب است.
دهقانی اعلام کرد: 63.3 درصد از مردم استان یزد اضافه وزن دارند و چاق هستند که به تحرک بدنی و شیوه تغذیه ای افراد بر می گردد و یزد جزء جوامع چاق هستند؛ همچنین طبق یک مطالعه معتبر این استان از نظر ابتلا به دیابت رتبه اول کشوری را دارد البته راهکارهایی برای مقابله با آن آغاز شده است.
Related Assets:
- پویش نذر اهدای خون در مهریز
- 10 پایگاه سلامت جدید در حاشیه شهر یزد ایجاد شده است/بازسازی و تجهیز 80میلیاردی مراکز بهداشت
- شكست ابرقدرت ها مهمترين دستاورد انقلاب است/نگرانی آمریکا از آزمایش موشک بالستیک ایران
- ارائه رایگان انواع برنامه های غربالگری و خدمات نوین سلامت توسط مرکز بهداشت یزد
- مردم فریب تبلیغات دستگاههای تصفیه آب را نخورند