رشد سرسام آور طلاق در خاتم/اطرافیان؛ متهمان ردیف اول
به گزارش یزد رسا؛ مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان خاتم در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم اظهار داشت: نابسامانیهای اقتصادی، اجتماعی و روانی زمینهای را برای بروز آسیبها از قبیل انحرافات زندگی، طلاق، سرقت، اعتیاد، خودکشی و ... فراهم کرده که باید برای کاهش این آسیبها برنامهریزی درستی را انجام داد.
طاهره حیدری هدف اصلی از راهاندازی مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستان خاتم را ارتقای سطح دانش و آگاهیهای افراد در معرض آسیب، ارتقای توانمندیهای افراد در معرض آسیب، شناسایی آسیبهای اجتماعی نوپدید، مداخله به موقع در کاهش جرایم و جلوگیری از آسیبها اعلام کرد و گفت: جامعه هدف ما در مراکز اورژانس اجتماعی زوجین متقاضی طلاق زنان و دختران در معرض آسیب، دختران و پسران فراری از خانه، کودکان کار و خیابانی و همسران و کودکان در معرض آزار و اذیت هستند.
وی افزود: هدف اصلی ما کاهش این جرایم و جلوگیری از تشدید بحرانها و آسیبهای اجتماعی است که قطعا برخی از مشکلات و نارساییها نیز در سایه توجه و بها دادن به این موضوعات و مسائل میتواند به حداقل برسد.
حیدری در ادامه به مبحث طلاق در سطح شهرستان پرداخت و اظهار داشت: امروز با صنعتی شدن جوامع، طلاق به یک مسئله جهانی تبدیل شده است، طلاق به عنوان معضل اجتماعی که تخریبهای روانی بسیاری به همراه دارد، به دلایل گوناگونی رخ میدهد که از مهمترین آنها میتوان به مشکلات اقتصادی، فقر، بیکاری و دغدغههای معیشتی و اجتماعی همچون اعتیاد همسر، عدم تفاهم زوجین و ...اشاره کرد..
وی به آمار طلاق در چهار سال اخیر اشاره و اظهار داشت: بر طبق پرونده های که هر ساله به اورژانس اجتماعی ارسال می شود طلاق در شهرستان رو به افزایش است .
حیدری گفت: در سال 91، 77 پرونده در زمینه طلاق در مرکز اورژانس بهزیستی شهرستان ثبت شده که این آمار نسبت به سال 94 با ثبت 135 مورد، افزایش چشمگیری داشته است که بسیار نگران کننده است.
مسئول اورژانس شهرستان افزود: بیشتر طلاق های ثبت شده در سطح شهرستان به دلیل دخالت های اطرفیان است که 15/55 درصد را به خود اختصاص داده است بعد ازآن اعتیاد با 11/85، عدم تمکین 10/37،خیانت 8/88 و ازدواج تحمیلی با 5/92 است.
طاهره حیدری گفت: آمارها نشان میدهد بیشتر کسانی که برای طلاق به دادگاه ها مراجعه می کنند کمتر از پنج سال از زندگی مشترک آنان می گذرد و میانگین 20-30 سال سن دارند.
کارشناس روانشناسی بهزیستی شهرستان افزود: تقاضای طلاق در زوج و زوجه در بازه سنی 20 تا 30 سال رخ می دهد که بیانگر این است که این افراد به دلیل عدم بلوغ فکری و اجتماعی و عدم رشد کامل مهارت های ارتباطی مؤثر و منطقی ، توانایی حل اختلافات خانوادگی را ندارند که با همت مشاورین قبل از ازدواج و برنامه ریزی دقیق جهت برگزاری دوره های آموزشی مهارتهای زندگی و پیش از ازدواج و همچنین کارشناسان قضایی با معرفی این افراد به مراکز مشاوره قبل از صدور احکام طلاق، این مشکل تا حدودی مرتفع خواهد شد.
وی در ادامه اظهار داشت: طلاق آثار و عواقب روحی و روانی زیادی برای زوجین به دنبال دارد که میتوان آن را به دو بخش فردی و اجتماعی تقسیم کرد.
حیدری ادامه داد: تقویت باورهای منفی نسبت به خود، همسر و جامعه، بیاعتمادی، ناکامی و افسردگی میتواند از آثار فردی طلاق باشد.
وی افزود: آثار اجتماعی طلاق بسیار گسترده است و اگرچه برای زوجین طلاق پایان راه است اما برای فرزندان آنان غالبا آغاز راه و آغاز بلاتکلیفی است.
طاهره حیدری در پایان گفت: یکی از راهکارها برای کاهش میزان این پدیده اجتماعی،ملزم نمودن زوجین از جانب خانواده ها و یا نهادهای اجتماعی- فرهنگی به مراجعه آنان به مراکز مشاوره و ارزیابی مهارت های زندگی و شناخت خصوصیات و ویژگی های اخلاقی و فکری و انتظاراتشان از زندگی مشترک است. همچنین با آگاه نمودن آنان نسبت به خطراتی که امروزه ممکن است در زندگی زناشویی با آن مواجه شوند می تواند کمک بزرگی به تداوم زندگی مشترکشان باشد.
انتهای پیام/